Πέμπτη 21/02/2019 - 22:56
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση για την ομιλία της Ρένας Δούρου στο Ίλιον

Σε ανακοίνωση της για την ομιλία της Ρένας Δούρου στο Ίλιον, η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Σε εκδήλωση των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αθήνα μίλησε στις 18 Φλεβάρη στο Ίλιον η κ. Δούρου, περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Η εκδήλωση είχε τίτλο "Ετοιμαστείτε, συνεχίζουμε". Δε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον εμπνευστή του συνθήματος αυτού, το οποίο ακούγεται ολίγον απειλητικό.

Τι μας είπε η κυρία Δούρου:

-Για το δίπολο "πρόοδος - συντήρηση" που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

-Για την "υγιή επιχειρηματικότητα" που πρέπει να προωθηθεί.

-Για την "αναβάθμιση" του Πάρκου Τρίτση.

-Για τη διαφάνεια και τους συμμετοχικούς προϋπολογισμούς.

-Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω της κρίσης.

Τι δε μας είπε η Περιφερειάρχης Αττικής:

-Για το ρόλο της Περιφέρειας Αττικής ως ατμομηχανής εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

-Για την απαράδεχτη μεταφορά στη καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά της ευθύνης που πρέπει να έχει το κράτος για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών από τις φωτιές και τις πλημμύρες.

-Για την απουσία αντισεισμικού ελέγχου, έστω και οπτικού, στην πλειοψηφία των δημοτικών κτιρίων, των σχολείων και των παιδικών σταθμών.

-Για την επέκταση του αίσχους της χωματερής και του αποτεφρωτήρα στη Φυλή και το σχεδιασμό για νέο ΧΥΤΥ στο Λατομείο Μουσαμά.

-Για την υποβάθμιση του Πάρκου Τρίτση που στρώνει το δρόμο για να μπουν στο χορό της "σωτηρίας" του "οικολογικά ευαίσθητοι" επιχειρηματίες.

-Για την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων κάτω από το μανδύα της "υγιούς επιχειρηματικότητας", σε αντίθεση με τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες.

-Για το γεγονός ότι και στην καπιταλιστική κρίση και στην καπιταλιστική ανάπτυξη, το μάρμαρο πληρώνει ο λαός.

"Ξέχασε" να μας πει πολλά. Όπως πολλά είναι και "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" της κ. Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ, που προκλητικά επαναλαμβάνονται, και μάλιστα στη Δυτική Αθήνα. Στις λαϊκές γειτονιές πέρα από το ποτάμι που παλεύουν κάθε μέρα με την απληρωσιά, με την ανεργία, με τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου, με τη διακίνηση ναρκωτικών, με την υποβάθμιση.

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής έχουν πλέον συσσωρευμένη πείρα και από τις κυβερνήσεις διαχρονικά και από τους εκπροσώπους τους στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση. Αυτή η πείρα πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές. Να δοθεί αποφασιστική απάντηση ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού! Στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές, όποτε αυτές γίνουν. Να εκλεγούν περισσότεροι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", αγωνιστές δίπλα στο λαό και όχι υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής».