Παρασκευή 01/03/2019 - 10:43
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο εργοστάσιο του «Ζούρα» στην Αλεξανδρούπολη

Από την επίσκεψη κλιμακίου της ΤΟ Έβρου του ΚΚΕ στο εργοστάσιο «Ζούρα»
Από την επίσκεψη κλιμακίου της ΤΟ Έβρου του ΚΚΕ στο εργοστάσιο «Ζούρα»

Το πρωί της Παρασκευής 1 Μάρτη κλιμάκιο της ΤΟ Έβρου του ΚΚΕ επισκέφτηκε το εργοστάσιο του «ΖΟΥΡΑ» στην Αλεξανδρούπολη.

Ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος για τα προβλήματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ».

Σ’ αυτήν κλήθηκε η υπουργός Εργασίας να απαντήσει τι μέτρα θα πάρει για να καταχωρηθούν άμεσα τα ένσημα των εργαζομένων και να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους που συνδέονται με αυτά, όπως η πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας, η χορήγηση του επιδόματος επίσχεσης από τον ΟΑΕΔ.

Αν προτίθεται να διασφαλίσει τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος από τον ΟΑΕΔ.

Τι μέτρα θα πάρει ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα, να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές σε όλους τους εργαζόμενους, οι όροι υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία. Να σταματήσει η εκδικητική, δυσμενής, καταχρηστική και παράνομη αντιμετώπιση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι μετά από αυτήν την παρέμβαση, η υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λυθεί το πρόβλημα των ενσήμων των εργαζόμενων και ότι θα εξετάσει ώστε να γίνει μια καλύτερη ρύθμιση στο θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης όλης της περιόδου της επίσχεσης των εργαζομένων και όχι μόνο πέντε μήνες όπως ήταν η πρόθεση του υπουργείου Εργασίας.

Παρ' όλα αυτά τα προβλήματα των εργαζομένων παραμένουν, με πρώτο τους πολλούς μήνες που παραμένουν απλήρωτοι.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους και να στηρίξουν το ΚΚΕ παντού, σε όλες τις εκλογικές μάχες που έρχονται, γιατί έχει αποδείξει ότι είναι σταθερά με τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.