Σάββατο 09/03/2019 - 20:52
ΛΑΡΙΣΑ

Παρέμβαση των Οργανώσεων του ΚKΕ και της ΚNΕ στα αποκριάτικα «μπουλούκια»

Με έναν καυστικό και εύστοχο τρόπο και σε αποκριάτικη διάθεση οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αποφάσισαν να παρέμβουν στα αποκριάτικα «μπουλούκια», στις εκδηλώσεις που γίνονται στην κεντρική πλατεία της Λάρισας από τον δήμο Λαρισαίων. Τα «μπουλούκια» είναι ομάδες μεταμφιεσμένων, που με τη συνοδεία μουσικών με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά, ξεκινούν από διαφορετικά σημεία της πόλης και ξεσηκώνουν τον κόσμο με τα τραγούδια τους, τους αστεϊσμούς και τις αθυροστομίες τους, σκορπώντας κέφι και χαρά.

Το αποκριάτικο «μπουλούκι» του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διακωμωδούσε στο λαό της πόλης το άθλιο κείμενο που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά τους εργαζόμενους στα καταστήματα «My Market». Εκεί όπου η διεύθυνση τους προστάζει να είναι χαμογελαστοί και ευχαριστημένοι που εργάζονται για 300 ευρώ, γιατί είναι πολύ καλύτερα από το να είναι άνεργοι. Έτσι λοιπόν το Σάββατο 9 Μάρτη το πρωί, μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ «μοιράστηκαν τους ρόλους τους» (π.χ. εργοδότης, μυστικός επισκέπτης, διευθυντές επιχείρησης, χαμογελαστοί εργαζόμενοι) και κάτω από το σύνθημα «Το χαμόγελο δεν θα μας το πάρουν, ούτε θα μας το επιβάλουν! Καλές Απόκριες, ΤΟ Λάρισας ΚΚΕ - ΚΝΕ», πραγματοποίησαν εξόρμηση με ανακοίνωση - καταγγελία του συγκεκριμένου περιστατικού στο πλήθος κόσμου, πολιτιστικών συλλόγων και φορέων που ήταν συγκεντρωμένοι και γλεντούσαν στους κεντρικούς δρόμους, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Ανέδειξαν με αυτόν τον σατιρικό τρόπο, μοιράζοντας την ανακοίνωση αλλά και μάσκες με χαμόγελα στον κόσμο, το πρόσωπο της εργοδοσίας και των μηχανισμών της (διευθυντάδες, ρουφιάνοι - μυστικοί επισκέπτες κ.τ.λ.), την προσπάθεια να τσακιστεί κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Το μήνυμα ήταν αισιόδοξο και ξεκάθαρο για τους εργαζόμενους που «...χαμογελούν αγωνιζόμενοι για τη ζωή και την τάξη τους, ξέροντας ότι χωρίς αυτούς δεν κινείται τίποτα!».

Αυτή η ιδιαίτερη παρέμβαση προκάλεσε αίσθηση και ενδιαφέρον στον κόσμο της πόλης, διάθεση για συζήτηση με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» και τον «Οδηγητή» με την Απόφαση του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ.