Σάββατο 16/03/2019 - 21:39
ΚΟ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η Δημοτική Αρχή διαμόρφωσε τις συνθήκες για την εγκληματική επίθεση σε πρόσφυγες

Ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Μάνδρας - Ειδυλλίας για την επίθεση που δέχθηκαν πρόσφυγες, επιρρίπτει η ΚΟ του ΚΚΕ στο δήμο, ενώ ευθύνη αποδίδει και στην κυβέρνηση για την μεταφορά προσφύγων σε περιοχή που δεν διαθέτει καν κέντρο υγείας.

Η ανακοίνωση τη ΚΟ Μάνδρας - Ειδυλλίας του ΚΚΕ αναφέρεται στη επίθεση που δέχθηκαν την Παρασκευή, πρόσφυγες που είχαν μεταφερθεί στα Βίλια από τη Χίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα στο ξενοδοχείο που διαμένουν οι πρόσφυγες, έγινε με κάλεσμα της δημάρχου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟ Μάνδρας - Ειδυλλίας του ΚΚΕ:

«Η Δημοτική Αρχή Μάνδρας - Ειδυλλίας, με το ρατσιστικό της παροξυσμό, διαμόρφωσε τις συνθήκες για την εγκληματική επίθεση που δέχθηκαν πρόσφυγες το απόγευμα της Παρασκευής, στα Βίλια.

Δεν της φτάνει που λειτουργεί ως φορομπηχτικός και αντιλαϊκός μηχανισμός, που στη θητεία της μετρήσαμε 24 νεκρούς, αλλά κάνει κι ότι μπορεί για να μετατρέψει την απανθρωπιά σε έμβλημά της.

Στοχοποιούν τους πρόσφυγες, τα θύματα των πολέμων που γίνονται για τα κέρδη των μονοπωλίων και αφήνουν στο απυρόβλητο αυτούς που διεξάγουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχει στις στρατιωτικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, που μετατρέπει τη χώρα σε απέραντη αμερικανονατοική βάση πολεμικών εξορμήσεων, που εφαρμόζει κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ, όπως την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που κρατάει εγκλωβισμένους στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες.

Σοβαρές ευθύνες έχει επίσης η κυβέρνηση, που μεταφέρει δεκάδες πρόσφυγες σε ένα ορεινό χωριό όπως τα Βίλια (που δεν διαθέτει καν κέντρο υγείας), χωρίς να εξασφαλίζονται οι απαραίτητες υποδομές για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη δράση των εγκληματικών φασιστικών ομάδων και των άλλων δυνάμεων, που καλλιεργούν το ρατσισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς.

Να δυναμώσουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη, τον αγώνα για να μη "σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ", για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις. Για τον συνολικό απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών που το επιθυμούν από την Ελλάδα. Για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όσο διάστημα φιλοξενούνται στη χώρα. Για γρήγορες διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου.

Να βάλουν στο στόχο την πραγματική αιτία για τα κοινά μας βάσανα, το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά.»