Δευτέρα 18/03/2019 - 12:55

Πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ στη Γέργερη (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου η πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Ηρακλείου στη Γέργερη. Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Σ. Ορφανό, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Μ. Μανιαδάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Γόρτυνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κόρογλου Κώστας και Χουστουλάκη Γενοβέφα.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν και οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο δήμο Γόρτυνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην ομιλία του ο Σ. Ορφανός ανέδειξε πως ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση και κατά συνέπεια από αυτούς που στηρίζουν τα αστικά κόμματα στην τοπική διοίκηση. Αυτοί είναι που εφαρμόζουν και υπερασπίζονται την πολιτική της κυβέρνησης, βάζουν πλάτες και δικαιολογούν τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, επικαλούμενοι τις «δύσκολες συνθήκες» στις οποίες βρίσκεται η χώρα. Αλλά ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα που παίρνουν οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν πάνε σε υποδομές, στην κάλυψη των πραγματικών λαϊκών αναγκών, διοχετεύονται στο κεφάλαιο.

Επιπλέον τόνισε πως: “Εξαιτίας όλων των παραπάνω δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από όλους αυτούς, χρειάζεται πάλη και διεκδίκηση για την κάλυψη των αναγκών μας. Για να μην είναι ο δήμος τοπικό συμπλήρωμα ενός αντιλαϊκού κράτους, αλλά αντιπολίτευση σε αυτό. Αυτό θα γίνει μόνο αν μεταφερθεί η πολιτική του Κόμματος, οι θέσεις του, το μήνυμά του, όσο πιο πλατιά γίνεται στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα, στη νεολαία, στις γυναίκες, για να βγει πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!”

Στην συνέχεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γόρτυνας Μ. Μανιαδάκης ανέδειξε πως: “τα «προξενιά» και οι μετακινήσεις υποψηφίων, και στο Δήμο Γόρτυνας, επιβεβαιώνουν τη συμφωνία όλων αυτών των δήθεν «διαφορετικών», των δήθεν «ανεξάρτητων» στην εφαρμογή στον δήμο όλων των αντιλαϊκών πολιτικών που η ΕΕ επιβάλλει, και που οι κυβερνήσεις διαχρονικά εφαρμόζουν και οι δήμοι εξειδικεύουν. Πολιτικές που έχουν άμεση ευθύνη για την επίθεση στο εισόδημα, στο βιοτικό επίπεδο των δημοτών.”

Επίσης αναφέρθηκε στο ότι η αγανάκτηση για τα όλα αυτά τα προβλήματα και την κατάσταση που επικρατεί είναι δικαιολογημένη αλλά θα πρέπει να δούμε καθαρά τα αίτια που οδηγούν στην κατάσταση αυτή και κάλεσε τον κόσμο να κάνουμε την πραγματική διαφορά, επιλέγοντας για το Δημοτικό Συμβούλιο εκείνους που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Έτσι μπορεί να γίνει η πραγματική διαφορά. Εδώ βρίσκεται η πραγματική ανατροπή. Μόνο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, ξέρεις τι ψηφίζεις. Ξέρεις τι θα βγει την επόμενη μέρα!”

Ακολουθούν τα πρώτα ονόματα δημοτικών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Γόρτυνας:

1. Αναστασάκης Νίκος, ιδιωτικός υπάλληλος, πρόεδρος σωματείου γεωπόνων-ιδιωτικών υπαλλήλων

2. Ανδρουλάκης Εμμανουήλ, τεχνολόγος ακτινολόγος, εργαζόμενος στο τμήμα πυρηνικής ιατρικής του ΠΑΓΝΗ

3. Δασκαλάκης Γιάννης, οικοδόμος, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου οικοδόμων Ηρακλείου

4. Ζαχαριουδάκης Μιχάλης, συνταξιούχος ναυτεργάτης

5. Ξημεράκη Μαρία, απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών της Γρανάδα (Ισπανία) με ειδίκευση στην χαρακτική και τη φωτογραφία, εργαζόμενη στο χώρο του βιβλίου

6. Κόκκινος Γιώργος, απόστρατος αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας-Μέλος αγροτικού συλλόγου Αστερουσίων

7. Καρούσης Κώστας, συνταξιούχος ΙΚΑ

8. Παναγιωτάκης Κώστας, ξενοδοχοϋπάλληλος

9. Παπαδογιαννάκη Καίτη, αγρότισσα

10. Χασουράκης Μπάμπης: Επαγγελματίας στον επισιτισμό