Παρασκευή 22/03/2019 - 16:18

Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε η Μυρσίνη Λοΐζου με επιστολή της. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα, το οποίο ανάφερε πως εισέπραττε επί πεντέμισι χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της και ότι καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών σε διετή φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομο περιουσιακό όφελος, διότι εισέπραξε παρανόμως 52.000 ευρώ.

Στην επιστολή, η Μ. Λοΐζου, αναφέρει πως «θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο» και κάνει λόγο για «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης» που «εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν».

Για την υπόθεση της σύνταξης της μητέρας της, αναφέρει ότι «προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες».

Επίσης, αναφέρει πως «η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων».