Τρίτη 26/03/2019 - 14:24
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καταγγέλλει την εγκατάσταση των νέων αμερικανικών drones στην 110 Πτέρυγα Μάχης

Ένα  «RQ-4 Global Hawk»
Ένα «RQ-4 Global Hawk»

«Μετατρέπουν τη Λάρισα και τη χώρα μας, σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής», αναφέρει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας της ΕΕΔΥΕ, καταγγέλλοντας την εγκατάσταση των νέων μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου «Global Hawk» των ΗΠΑ, στις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγας Μάχης.

Η εγκατάσταση των «RQ-4 Global Hawk», που πλέον αποτελεί το κύριο μη επανδρωμένο σύστημα αναγνώρισης και κρούσης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στη Λάρισα, σηματοδοτεί την αναβάθμιση της βάσης στους πολεμικούς σχεδιασμούς, καθώς η αυξημένη ακτίνα δράσης των drones, επιτρέπει τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη Β. Αφρική, τη Μ. Ανατολή (μέχρι και το Ιράν), αλλά και τη Μαύρη Θάλασσα, την Κριμαία και τον Καύκασο.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας καλεί το λαό της πόλης μας σε επαγρύπνηση, απέναντι στα σχέδια των ΗΠΑ να εγκαταστήσουν στην πόλη μας νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα "Global Hawk", όπως αναφέρουν πλήθος δημοσιεύματα του Τύπου στην πόλη μας.

Πρόκειται για κατασκοπευτικά αεροσκάφη που διαθέτουν κάμερες, αισθητήρες υπερύθρων και φέρουν πολλά οπλικά συστήματα. Μ΄ αυτά τα αεροσκάφη οι ΗΠΑ κάνουν επιθέσεις ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη. Μάλιστα Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις στην πόλη μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας την άκρως επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μετατρέπει την πατρίδα μας σε μια μεγάλη βάση των ΗΠΑ.

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, ήδη έχουν εγκατασταθεί προ μηνών κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου drones των ΗΠΑ, που εκτελούν πολεμικά σχέδιά τους στη Μ. Ανατολή, στο Αιγαίο και γενικότερα στην περιοχή μας. Είναι η μοναδική περίπτωση που στο κέντρο μιας χώρας και σε κατοικημένη περιοχή, υπάρχει βάση drones, με δυνατότητα να παραλύσει τη χώρα μας!

Μετατρέπουν τη Λάρισα και τη χώρα μας, σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας, ενώ οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την αναβάθμιση της βάσης τους, στη Σούδα και σε άλλες περιοχές της χώρας και να γίνουν νέες βάσεις σε Λάρισα, Μαγνησία, Αλεξανδρούπολη.

Είναι Βάσεις του θανάτου που θα αποτελέσουν πολεμικό ορμητήριο για τα επιθετικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή και ταυτόχρονα εκεί που υπάρχουν βάσεις, μετατρέπεται ο τόπος σε στόχο.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που μας εμπλέκει στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Είναι επικίνδυνο ψέμα ότι η Ελλάδα μέσα σ’ αυτόν τον "κυκλώνα" θα είναι "απάνεμο λιμάνι σταθερότητας κι ασφάλειας". Η συμμαχία με τις ΗΠΑ, η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δημιουργεί διαρκώς νέους μεγάλους κινδύνους για το λαό μας.

Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε ως λαός, όπως και οι γειτονικοί μας λαοί από τη μετατροπή της Λάρισας και της χώρας μας σε μια τεράστια ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση και τη συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

  • Να φύγουν τα αμερικάνικα drones από την πόλη μας, να μην εγκατασταθούν νέα.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους - Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».