Τρίτη 02/04/2019 - 17:43
ΚΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πρόκληση η εκδήλωση των φασιστών στην Καλαμαριά και στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα

«Πρόκληση» χαρακτηρίζουν οι ΚΟ Καλαμαριάς του ΚΚΕ την εκδήλωση των φασιστών στην Καλαμαριά και στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα την Κυριακή 7 Απρίλη, την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμαριάς καταδίκασε μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Οι ΚΟΒ Καλαμαριάς του ΚΚΕ καταδικάζουμε την επικείμενη φιέστα που ετοιμάζει το εθνικιστικό φασιστικό μόρφωμα του Ιερού Λόχου, την Κυριακή 7/4 στην περιοχή μας. Είναι πρόκληση να πατάνε το πόδι τους οι φασίστες στη Καλαμαριά. Σε έναν τόπο που το χώμα του έχει ποτιστεί με μπόλικο αίμα, εδώ που έγινε το Μπλόκο της Καλαμαριάς δεν χωράνε οι απόγονοι του Χίτλερ. Καμία ανοχή σε φασιστικές οργανώσεις τύπου Ιερού Λόχου, στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και στο σύστημα που τους γεννάει. Έρχονται, στη πόλη μας, για να ποτίσουν με το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της περιοχής μας. Διακηρύσσοντας την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία τους, που από την ίδια τη φύση της εχθρεύεται το λαϊκό κίνημα.

Ο Ιερός Λόχος είναι αυτός που πρόσφατα πραγματοποίησε τραμπούκικη παρέμβαση σε παράσταση στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και είναι οι ίδιοι που έχουν πάρει μέρος σε πορείες κατά των προσφύγων και σε επιθέσεις μαθητών σε σχολεία. Την ίδια ώρα απάντηση στον εθνικισμό και το φασισμό δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τα ψευτοπροοδευτικά του μέτωπα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκυβερνήσει για 4 χρόνια με την ακροδεξιά, κρατάει τη δίκη της ΧΑ για 4 χρόνια με γελοίες δικαιολογίες, γιατί με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα ρίχνει τη ΧΑ στα μαλακά. Απάντηση δεν μπορούν να δώσουν ούτε και οι ΝΔ - ΚΙΝΑΛ που βαδίζουν από κοινού με την κυβέρνηση το δρόμο της ΕΕ και υλοποιούν την απάνθρωπη πολιτική της για το Μεταναστευτικό.

Απάντηση στον εθνικισμό πρέπει να δίνουν καθημερινά και οι δημοτικές αρχές, όπως το παράδειγμα του Δήμου Πάτρας, στον οποίο, ο εκλεγμένος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δήμαρχος, Κ. Πελετίδης, δεν φοβήθηκε τη νομοθεσία και αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση ενός άλλου ναζιστικού μορφώματος (κόμματος), αυτό της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή της κάθε δημοτικής αρχής και ειδικότερα απέναντι στο λαό της προσφυγομάνας Καλαμαριάς, απέναντι στην ιστορία του λαού και του τόπου μας, απέναντι στη νέα γενιά, να υψώνεται τείχος απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η δημοτική αρχή είναι να μη διευκολύνει με οποιοδήποτε τρόπο τη δράση φασιστικών ομάδων.

Οι κομμουνιστές της Καλαμαριάς με τη δράση μας στη γειτονιά, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, θα δυναμώσουμε την πάλη μας για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας κόντρα σε όσους μας τα στερούν. Πολεμάμε το δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού. Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν οι φασίστες χρυσαυγίτες. Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννάει. Καλούμε το λαό της περιοχής να καταδικάσει και να απομονώσει τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά. Να μην αφήσουμε τους υμνητές του Χίτλερ και των ναζί να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού με φασιστικό μίσος.

Έξω οι φασίστες από σχολεία και γειτονιές! Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά! Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!».