Παρασκευή 05/04/2019 - 10:32

Πρεμούρα από τα φασιστοειδή ενόψει των απολογιών τους (VIDEO)

Στην επικαιρότητα επανήλθε το γνωστό βίντεο του κατηγορούμενου αρχηγού των φασιστών ναζιστών της δολοφονικής Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, στο οποίο λέει πως «είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945». Αφορμή η προσπάθεια του φασιστοειδούς σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη να ανασκευάσει τα όσα είχε πει τότε, προφανώς για να αξιοποιηθούν τα τωρινά λεγόμενά του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενόψει των απολογιών μέσω των οποίων θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τα πεπραγμένα των ταγμάτων εφόδου.

Έτσι προσπαθεί να τη γλιτώσει, λέγοντας παντού, όπως αναφέρει και σχετικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», ότι η φράση του «είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945» δεν αναφερόταν στους ναζί. Βέβαια, όπως προσθέτει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα, «το βίντεο όχι μόνο υπάρχει, αλλά έχει ήδη επισκοπηθεί και από το δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για ομιλία του ίδιου του Μιχαλολιάκου στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στις 3.3.2012. Το ακριβές απόσπασμα είναι το εξής: «Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945. Αυτοί είμαστε. Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες. Ξέρουν πως δεν έχουν να κάνουν με κάποια καραγκιοζάκια που θα τους δώσουν θέσεις, υπουργεία, αυτοκίνητα. Εμείς είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο, να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας απ' τον Εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου».

*Το βίντεο πάνω -το οποίο είχε δημοσιεύσει το 902.gr στις 15/5/2018- περιλαμβάνει συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία για τον ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της «Χρυσής Αυγής». Μεταξύ άλλων και το επίμαχο απόσπασμα περίπου στο 9'.27''.