Τρίτη 09/04/2019 - 08:46
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ

Μαζική απάντηση σήμερα από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στους θρασύδειλους φασίστες που βεβήλωσαν σχολείο (ΦΩΤΟ)

Μαζική απάντηση θα δώσουν σήμερα Τρίτη τα μέλη, οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη δράση των φασιστοειδών, που βεβήλωσαν μέσα στη νύχτα με τα αισχρά τους σύμβολα Λύκειο στο Μαραθώνα.

Οι θρασύδειλοι φασίστες εγκληματίες έφτασαν να απειλούν με τα συνθήματά τους για «σφαίρες στα κεφάλια των κομμουνιστών».

Οι οργανώσεις Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα βρεθούν σήμερα τόσο στο συγκεκριμένο σχολείο όσο και στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής. Θα ενημερώσουν και θα κουβεντιάσουν με μαθητές, γονείς και καθηγητές, καλώντας σε απομόνωση της φασιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Σε ανακοίνωσή τους οι ΤΟ Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναφέρουν:

«Έξω οι Φασίστες της Χρυσής Αυγής από τα σχολεία.

Η γνωστή φασιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής διάλεξε το Λύκειο του Μαραθώνα για να το βρωμίσει με εμετικά ναζιστικά, αντικομμουνιστικά συνθήματα. Μέσα στο βράδυ, στο σκοτάδι όπως συνήθως διαλέγουν να κινούνται, μπήκαν οι φασίστες στο σχολείο και βρώμισαν το εσωτερικό του με τη ναζιστική αισχρή προπαγάνδα τους, έβαψαν συνθήματα με το χρώμα του μίσους που τόσο αγαπάνε και ζήτησαν σφαίρες στα κεφάλια των κομμουνιστών και "Μακρόνησο". Αυτοί είναι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, που ζητάνε και ψήφο από τους μαθητές στις εκλογές του Μάη.

Οι κομμουνιστές είναι ο αντίπαλός τους, για αυτό τους έχει διαλέξει το σύστημα ως "μακρύ του χέρι".

Γιατί οι κομμουνιστές είναι μπροστάρηδες στην πάλη του λαού για μία ζωή με βάση τις ανάγκες και όχι τη χαμοζωή που μας καταδικάζουν.

Γιατί οι κομμουνιστές πολεμάνε το σύστημα και διεκδικούν μία άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πάνε κόντρα στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, όλους αυτούς που πίνουν το αίμα του λαού. Για αυτό η Χρυσή Αυγή έχει εχθρό τους κομμουνιστές, γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τα βάζει με τα "αφεντικά" τους.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής διάλεξαν ένα σχολείο που οι μαθητές του το προηγούμενο καιρό πρωτοστάτησαν σε κινητοποιήσεις κατά της κατασκευής του ΧΥΤΑ Γραμματικού, διάλεξαν δηλαδή ένα σχολείο που οι μαθητές του έχουν πολλές φορές εκφράσει την αγωνιστική του διάθεση και αυτό τους πείραξε και τους ενόχλησε όπως φαίνεται, πείραξε και ενόχλησε τα αφεντικά τους.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταγγέλλουν την αηδιαστική και αποκρουστική κίνηση των φασιστών της Χρυσής Αυγής στο Λύκειο του Μαραθώνα. Το ΚΚΕ καλεί τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής, τους Συλλόγους Καθηγητών και Δασκάλων, τους Συλλόγους Γονέων, τα Μαθητικά Συμβούλια, τους φορείς της περιοχής, συνολικά το λαό της περιοχής να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες των φασιστοειδών, που έχουν ως στόχο την παραχάραξη της Ιστορίας, τη δηλητηρίαση των συνειδήσεων, ειδικά των μαθητών, με τη μισαλλόδοξη ρατσιστική, επικίνδυνη ιδεολογία του ναζισμού, που από την ίδια τη φύση της εχθρεύεται το λαϊκό κίνημα.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκυβερνήσει για 4 χρόνια με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ, γιατί κρατάει τη δίκη της ΧΑ για 4 χρόνια με γελοίες δικαιολογίες, γιατί με την αλλαγή του ποινικού κώδικα ρίχνει τη Χρυσή Αυγή στα μαλακά. Για αυτό απάντηση στον εθνικισμό και το φασισμό δεν μπορεί και δεν θέλει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τα ψευτοπροοδευτικά του μέτωπα. Απάντηση δεν μπορούν να δώσουν ούτε και οι ΝΔ - ΚΙΝΑΛ που βαδίζουν από κοινού με την κυβέρνηση το δρόμο της ΕΕ και υλοποιούν την απάνθρωπη πολιτική της για το Μεταναστευτικό.

Οι μαζικοί φορείς της περιοχής με τη δράση τους μπορούν να πολεμήσουν το δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού, το ρατσισμό, την ξενοφοβία. Να μην αφήσουν τόπο να σταθούν οι φασίστες χρυσαυγίτες. Καλούμε το λαό της περιοχής να καταδικάσει και να απομονώσει τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά. Να μην αφήσει τους υμνητές του Χίτλερ και των ναζί να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού με το φασιστικό μίσος.

Καλούμε τους μαθητές της περιοχής να μην χάσουν την ευκαιρία που έχουν στις εκλογές του Μάη. Η πρώτη τους ψήφος να είναι κόκκινη και αγωνιστική, να είναι ψήφος στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Να είναι ψήφος απάντηση στους υμνητές του Χίτλερ και της Χούντας, να είναι ψήφος που θα τους γκρεμίσει από την τρίτη θέση. Να είναι ψήφος που θα τρομάξει το σύστημα που τους γεννάει.

Είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά! Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!».