Κυριακή 14/04/2019 - 11:48
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Σε εξέλιξη το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στη ΝΑΤΟική βάση (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο ενάντια στη λειτουργία της ΝΑΤΟικής βάσης του Ακτίου, από τις Επιτροπές Ειρήνης Αγρινίου, Άρτας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Πρέβεζας και τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, στο πλαίσιο της Μέρας Πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που κήρυξε η ΕΕΔΥΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμα Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία και φορείς της Βορειοδυτικής Ελλάδας, καθώς και η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση λίγο μετά τις 11 το πρωί, έξω από τη ΝΑΤΟική βάση και θα ακολουθήσει πορεία στην Πρέβεζα στις 12.00.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την πολιτική της κυβέρνησης που έχει μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου σε επιχειρησιακό θαλάσσιο χώρο του ΝΑΤΟ όπως αποδείχτηκε και με την άσκηση «Αριάδνη 2018».

Την ίδια στιγμή αναβαθμίζεται η «Προωθημένη Επιχειρησιακή Βάση» (Forward Operational Base, FOB) στο Άκτιο της Πρέβεζας για τα ιπτάμενα ραντάρ του ΝΑΤΟ, AWACS, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν το 1999 για να εντοπίζουν στόχους επί του γιουγκοσλαβικού εδάφους, τους οποίους στη συνέχεια έπλητταν ΝΑΤΟικά μαχητικά.