Τετάρτη 24/04/2019 - 14:07
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ

Το ΚΚΕ υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τα δικαιώματα της εργατικής τάξης (AUDIO)

Ως απαράδεκτη χαρακτήρισε τη στάση του πρωθυπουργού να καλύψει την καταδικαστέα δήλωση του υφυπουργού Υγείας Κ. Πολάκη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης σε παρέμβασή του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά».

Όπως είπε, η αντιπαράθεση βολεύει και τους δύο για να ξεφύγουν από τη συμφωνία τους για την πολιτική που τσακίζει το λαό και τα δικαιώματά τους που ενισχύουν το κεφάλαιο και τους σχεδιασμούς του για παραπέρα αύξηση της κερδοφορίας του. Σημείωσε επίσης πως εδώ και τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων με το τρίτο μνημόνιο. Αυτή θα είναι και της ΝΔ αν έρθει στην εξουσία μεθαύριο, «ένα μνημόνιο που έχει ενσωματώσει τα δύο προηγούμενα, που τσακίζει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά και δημιουργεί τα μεγάλα αδιέξοδα για τους νέους και τις γυναίκες στη χώρα μας μέσα από αυτές τις ανατροπές, τις αναδιαρθρώσεις όπως τις λένε ή τις μεταρρυθμίσεις όπως τις παρουσιάζουν».

Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ δεν λέει όχι σε οτιδήποτε παίρνει ο λαός, από τα επιδόματα που δίνει η κυβέρνηση, αλλά «αυτό που λέμε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη μονιμοποίηση όλων των ανατροπών που έγιναν μέχρι σήμερα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού» και έφερε ως παράδειγμα την Κοινωνική Ασφάλιση όπου επιμένει στη γραμμή της ΕΕ, η οποία προωθεί μια τέτοια πολιτική σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος όπως το πανευρωπαϊκό ατομικό συνταξιοδοτικό προϊόν.

Επεσήμανε ακόμα πως μπροστά μας είναι δύο οι δρόμοι, ο δρόμος υπηρέτησης του κεφαλαίου και των αναγκών του και ο δρόμος υπηρέτησης των αναγκών των εργαζομένων. Το ΚΚΕ, είπε ο Χρ. Κατσώτης, έχει πάρει μία σαφή θέση, είναι με την εργατική τάξη και υπερασπίζεται με κάθε τρόπο, με την προσπάθεια της οργάνωσης της πάλης μέσα στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, των δικών του δικαιωμάτων. Απευθύνεται μάλιστα στο 74% του λαού «που είναι αντίθετο με την ΕΕ», λέγοντάς του για τον άλλο δρόμο, που μπορεί μέσα από αυτόν «να εξυπηρετηθούν τα δικά του συμφέροντα, να υπάρχει μία ανάπτυξη πράγματι προς όφελος του λαού μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.