Δευτέρα 06/05/2019 - 22:16
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Με συνταγή πόλωσης και εμπόριο ελπίδας

Πηγή: Eurokinissi

Η προσπάθεια να τονώσει την κάλπικη πόλωση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, καθώς και το άθλιο εμπόριο ελπίδας ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της αποψινής ομιλίας του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, στην Ξάνθη.

Κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη για «ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας», επαναλαμβάνοντας πως μετατρέπει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Προκειμένου να δημιουργήσει προσδοκίες ενόψει των εκλογών, ο Αλ. Τσίπρας προανήγγειλε την ανακοίνωση αύριο «νέας οικονομικής πολιτικής», η οποία θα περιλαμβάνει τάχα «μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης». Φυσικά, η «νέα οικονομική πολιτική» δεν είναι παρά η δοκιμασμένη συνταγή της αναδιανομής της φτώχειας, όπου δίνει ψίχουλα στο λαό από το πλεόνασμα αφαίμαξής του.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, προσπάθησε να στηρίξει το αφήγημα μιας κυβέρνησης που βάλλεται από το «μιντιακό κατεστημένο» και την ελίτ, παραβλέποντας βέβαια ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε βροχή τα συγχαρητήρια για το αντιλαϊκό της έργο από τους εταίρους της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, από τις «αγορές» και τους κάθε λογής εκπροσώπους του κεφαλαίου.