Πέμπτη 09/05/2019 - 09:30
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ KKE

Με εκδηλώσεις τιμούν τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Με εκδηλώσεις οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ τιμούν την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 9 Μάη

  • Στον Ασπρόπυργο, η ΚΟ καλεί σε συγκέντρωση στη θέση Γκορύτσα στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει η Ρούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια ευρωβουλευτής και θα χαιρετίσει ο Αλέξης Τσοκάνης, υποψήφιος δήμαρχος Ασπροπύργου. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)
  • Στο Αίγιο η ΚΟ Αιγίου του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αγγελική Κουρή, υποψήφια Δήμαρχο Αιγιάλειας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου και στις 12 το μεσημέρι θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη πλατεία Λαύρας, όπου οι Γερμανοί φασίστες ναζιστές εκτέλεσαν το 1944 τους αγωνιστές πατριώτες Πετρόπουλο Διονύση από τα Αρφαρά, τον Πουλίτσα Φώτη από τη Μυρόβρυση, τον Μαρούδα Παναγιώτη από τη Πάτρα, τον Φαρδέλα Παναγιώτη από το Κράθιο και τον Βερσαρά από την Καλαμάτα.
  • Στη Δράμα το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει κατάθεση στεφάνου στις 11 π.μ. στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.
  • Στη Ξάνθη στις 19.00 στην πλατεία Ελευθερίας οι Τομεακές Οργανώσεις Ξάνθης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση με τίτλο «Τσάκισε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)
  • Στην Πάτρα, οι Τομεακές Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στις 6 μ.μ. στο Γηροκομείο (εκκίνηση 5.30 μ.μ. από τα γραφεία του ΚΚΕ), προς τιμήν των εκτελεσμένων κομμουνιστών της περιόδου 1946- 1949, που στάθηκαν όρθιοι, πιστοί έως το τέλος στα ιδανικά τους και την πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό. Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων θα γίνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους απαγχονισθέντες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις 9 Μάη 1944.
  • Στα Χανιά, η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει κατάθεση στεφάνων από κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Χανίων Νίκο Βουρλάκη, τον υποψήφιο δήμαρχο Αποκορώνου Νικήτα Μελισσάκη, τον υποψήφιο δήμαρχο Πλατανιά Δημήτρη Ανθούση, τον υποψήφιο Δήμαρχο Κισσάμου Γιώργο Φραγκιουδάκη και τον υποψήφιο δήμαρχο Καντάνου - Σελίνου Γιώργο Γεωργιλάκη στις 12:30 π.μ. στον τόπο εκτέλεσης στο Γολγοθά και στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα στην Αγυιά.
  • Στη Σπάρτη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλέκο Βουνάση θα καταθέσει λουλούδια στις 11 π.μ. στον τόπο της θυσίας στο Μονοδένδρι, σε εκδήλωση τιμής για τους 118 πατριώτες, αντιστασιακούς ΕΑΜίτες - κομμουνιστές, που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 26-11-1943. Στις 12 το μεσημέρι, θα καταθέσει λουλούδια στην Ανάληψη Σπάρτης, στην τοποθεσία όπου στις 3 Αυγούστου 1944 εκτελέστηκαν 24 αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ από τους ταγματασφαλίτες, στην είσοδο του νοσοκομείου Σπάρτης (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
  • Στο Μανταμάδο Μυτιλήνης, εκδήλωση στο μνημείο Λαϊκών Αγωνιστών Μανταμάδου διοργανώνουν στις 12 το μεσημέρι η ΚΟΒ Μανταμάδου του ΚΚΕ και η ΟΒ Μανταμάδου της ΚΝΕ. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
ΣΧΕΤΙΚΑ