Τρίτη 07/05/2019 - 19:05
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΘΗΒΑΣ - ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καταγγέλλει το νέο εργατικό «ατύχημα» στη ΧΑΛΚΟΡ

Το νέο εργατικό "ατύχημα" που συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής 5 Μάη 2019 στη ΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα και είχε σαν αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων εργαζόμενου ο οποίος δούλευε στην εταιρεία μόλις 3 βδομάδες, καταγγέλλουν οι Οργανώσεις Βιομηχανίας Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των βιομηχάνων! Οργάνωση και αγώνας - συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού! Για να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Εργαζόμενοι στον Όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Το ΚΚΕ απευθύνεται εκ νέου σε εσάς για να καταγγείλει με αγανάκτηση το νέο εργατικό "ατύχημα" που συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής 5/5/19 στη ΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα και είχε σαν αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων συναδέλφου ο οποίος δούλευε στην εταιρεία μόλις 3 βδομάδες.

Ευχόμαστε στο συνάδελφο γρήγορη ανάρρωση και απαιτούμε από την εργοδοσία να αποζημιώσει τον εργαζόμενο και να καλύψει οποιοδήποτε έξοδο χρειαστεί για την αποκατάσταση της υγείας του από εδώ και στο εξής.

Συνάδελφοι,

Τη Μ. Πέμπτη 24/4/19 είχαμε απευθυνθεί και πάλι σε εσάς με ανακοίνωση που βγάλαμε με αφορμή την τεράστια κερδοφορία που δημοσιοποίησε ο Όμιλος. Σε αυτή την ανακοίνωση -μεταξύ άλλων- επισημαίναμε τα εξής: «Τι εισπράξατε από αυτά τα δισεκατομμύρια οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΧΑΛΚΟ; Εισπράξατε εντατικοποίηση της δουλειάς που τσακίζει κόκαλα, αμέτρητα 12ωρα, σακάτεμα που φτάνει ακόμα και στο θάνατο στα διάφορα κάτεργα του Ομίλου, μειώσεις μισθών που παραμένουν εδώ και χρόνια, προσλήψεις εργαζομένων χωρίς κανένα δικαίωμα μέσα από "εργολάβους - δουλέμπορους". Έτσι βγάζει τα τεράστια κέρδη του το σινάφι των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών».

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι αυτής της ανακοίνωση και δυστυχώς ήρθε ο τραυματισμός του συναδέλφου, μόλις 10 μέρες μετά, για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μας. Μάλιστα, είναι ο τέταρτος σοβαρός τραυματισμός μέσα στους τελευταίους 5 μήνες στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, ενώ πριν 15 περίπου ημέρες μηδένισε και το ρολόι που καταγράφει τις "ημέρες χωρίς ατύχημα" στην ΕΛΒΑΛ!

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας για την περιοχή μας τα καταγεγραμμένα εργατικά "ατυχήματα" το 2016 ήταν 70 με 1 θανατηφόρο, το 2017 ήταν 110 ενώ το 2018 εκτοξεύτηκαν στα 238 με 1 θανατηφόρο. Το 2019 γνωρίζουμε ήδη για 3 νεκρούς εργάτες μόλις σε 4 μήνες! Ο τελευταίος νεκρός συνάδελφος "εξαφανίστηκε" τη Μ. Πέμπτη σε πτηνοτροφικό εργοστάσιο της Χαλκίδας και βρέθηκε 5 μέρες μετά πολτοποιημένος κυριολεκτικά μέσα στο μηχάνημα που δούλευε!

Απευθυνόμαστε στον καθένα και την καθεμιά από εσάς που αγανακτείτε και λέτε ότι "κάτι πρέπει να γίνει":

Για το σακάτεμά μας δε φταίει η "κακιά η ώρα" αλλά η τρομερή εντατικοποίηση της δουλειάς για να βγει περισσότερη παραγωγή σε λιγότερη ώρα, για να κερδίσουν ακόμη πιο πολλά οι βιομήχανοι από τον ιδρώτα μας. Ευθύνονται τα αμέτρητα 12ωρα, το καθεστώς της ανειδίκευτης εργασίας μέσα από "εργολάβους-δουλέμπορους". Το έδαφος το έχουν στρώσει διαχρονικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή με τους νόμους που έχουν ψηφίσει, που από τη μια δίνουν απεριόριστα προνόμια και "αέρα στα πανιά" της εργοδοσίας και από την άλλη τσακίζουν κάθε εργατικό δικαίωμα.

Αυτή είναι η "επιστροφή στην κανονικότητα" και η "δίκαιη ανάπτυξη" που διακηρύττει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την καπιταλιστική ανάπτυξη ευαγγελίζεται η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και τα υπόλοιπα κόμματα που "πίνουν νερό" στο όνομα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η καπιταλιστική τους ανάπτυξη δεν αρκείται μόνο στον ιδρώτα μας αλλά ποτίζεται και από το ίδιο μας το αίμα!

Είναι η ίδια πολιτική που διαλύει κάθε πτυχή της ζωής μας.

Φτάνει πια δεν πάει άλλο!

Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στη δουλειά και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ακέραιοι στις οικογένειές μας!

Αυτή η "ανάπτυξη" δεν μπορεί να είναι η προοπτική για την εργατική τάξη και το λαό.

Μόνο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ μ' ένα ισχυρό εργατικό κίνημα μπορεί να βάλει φρένο στην κατάσταση και ν' ανοίξει την προοπτική που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.

Γι' αυτό μη μένεις με σταυρωμένα τα χέρια:

  • Οργανώσου στα Σωματεία της περιοχής για να παλέψουμε όλοι μαζί για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής και της ακεραιότητάς μας.
  • Έλα σε επαφή με το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές μέσα στο χώρο δουλειάς, στις γειτονιές. Οργανώσου και πάλεψε μαζί μας για τα καθημερινά εργατικά-λαϊκά προβλήματα.
  • Δυνάμωσε το ΚΚΕ με την ψήφο σου στις Ευρωεκλογές. Δυνάμωσε με την ψήφο σου τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ στους δήμους και τις περιφέρειες. Στείλε στην Ευρωβουλή, στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια περισσότερους κομμουνιστές που θα μάχονται για εσένα. Για να δυναμώσει η διεκδίκηση μετά από τις εκλογές, ενάντια στην επίθεση που θα συνεχίσουν να εξαπολύουν στη ζωή και τα δικαιώματά μας».