Παρασκευή 10/05/2019 - 10:29
ΚΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Έξω οι φασίστες από τη Νάουσα

Την απόφαση της Δημοτικής αρχής στη Νάουσα να παραχωρήσει στη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής το χώρο της «Βέτλανς» για την πραγματοποίηση εκδήλωσης την Κυριακή 12 Μάη καταγγέλλει η ΚΟ Νάουσας του ΚΚΕ. Καλεί το λαό της πόλης να δώσει την καλύτερη απάντηση με τη μαζική συμμετοχή του στο συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Μάη στις 18.30 έξω από τη «Βέτλανς».

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Νάουσας σημειώνει:

«Με περισσό θράσος η δημοτική αρχή στην πόλη της Νάουσας παραχώρησε στη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής το χώρο της "Βέτλανς" για την πραγματοποίηση εκδήλωσης την Κυριακή 12 Μάη. 3 μέρες μετά την 9η Μάη, μέρα γιορτής για τους λαούς του κόσμου, μέρα που ο φασισμός πήρε το χαριστικό του χτύπημα μέσα στο Ράιχσταγκ με την ύψωση της κόκκινης σημαίας από τον Κόκκινο Στρατό, τα μαντρόσκυλα του συστήματος έρχονται στην πόλη μας για να διαδώσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο.

Την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση έχει κύρια η σημερινή δημοτική αρχή, που οι "δημοκρατικές" της αρχές την υποχρεώνουν να δώσει βήμα για να μιλάνε οι φασίστες στην πόλη μας. Θα ήταν, όμως, παράλειψη να μην αναφέρουμε το ποιοι άλλοι μεγάλοι "δημοκράτες" εμπλέκονται στο ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής:

Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που για 4 χρόνια κυβέρνησε με ακροδεξιά στοιχεία στο όνομα του "βαθέματος" της δημοκρατίας, ενώ παράλληλα καθυστερεί τη δίκη της Χρυσής Αυγής και με το νομοσχέδιο που πέρασε επί της ουσίας κάνει πλημμέλημα όλα τα εγκλήματα του δολοφονικού μηχανισμού.

Είναι η ΝΔ, που σε κάθε της κίνηση, φανερά και κρυφά, ψαρεύει στα θολά νερά του φασισμού, πότε χαϊδεύοντας αυτιά, πότε χρησιμοποιώντας εθνικιστικά συνθήματα, πότε με τον ωμό αντικομμουνισμό.

Είναι η περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Γιαννούλη, που μέχρι χτες είχε τον γνωστό εθνικιστή Μπογιαννίδη στο ψηφοδέλτιό της για την ΠΕ Ημαθίας, και πλέον δεν είναι, όχι γιατί τον ΣΥΡΙΖΑ τον έπιασε πόνος για την περιβόητη "προοδευτική" του συμμαχία, αλλά γιατί ο ίδιος ο εθνικιστής παραιτήθηκε.

Είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε Βέροια, Νάουσα και άλλου, που με τη στήριξη από τη ΝΔ έχουν συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά τους από οργανωμένους χρυσαυγίτες μέχρι κλόουν- "μακεδονομάχους".

Ο λαός της Νάουσας έχει μνήμες και δεν πρέπει να ξεχνά την ιστορία που ο ίδιος έγραψε. Είναι ο λαός της πόλης μας που με τον αγώνα ανέτρεψε τους κατακτητές, Χίτες, ΜΑΥδες, ασφαλίτες, φασίστες που παρέδωσαν στους Γερμανούς ναζί και στους Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες την πόλη. Είναι ο λαός της πόλης μας, ο λαός που πρώτος λευτερώθηκε από τους βασανιστές του και τους Λαναράδες και Σία στον εμφύλιο και "έκαψε" τα οχυρά της πόλης. Τα εγγόνια των φασιστών έρχονται σήμερα στην πόλη μας και μας καλούνε σε εκδηλώσεις μίσους και ρατσισμού, την ίδια στιγμή που κάνουν γαργάρα πως η δήθεν "φιλολαϊκή" πολιτική τους ήταν αυτή που σήκωνε χέρια και πόδια για τη μείωση της φορολογίας των εφοπλιστών, που απαιτούσε μείωση μισθών στους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που ζητάνε στο Ευρωκοινοβούλιο οι μαθητές στα σχολεία να ακούνε τον ύμνο της ΕΕ μετά την προσευχή.

Οι δολοφόνοι του Φύσσα, του μετανάστη εργάτη Λούκμαν, οι τραμπούκοι νεοναζί και δίπλα τους διάφοροι εθνικιστές, κλόουν μακεδονομάχοι και οι ηγέτες τους στη Νάουσα δεν έχουν θέση. Από τη Νάουσα δεν θα έχουν όχι απλά αίθουσα, αλλά ούτε πέτρα να κρυφτούν. Ο λαός της πόλης μας να τους δώσει την καλύτερη απάντηση με τη μαζική συμμετοχή του στο συλλαλητήριο την Κυριακή 12/05 στις 18.30 έξω από τη "Βέτλανς"».

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νάουσας σημειώνοντας πως «ο ναζισμός - φασισμός, που σκόρπισε τόσο πόνο και δυστυχία στην ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με 60 εκατομμύρια νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές, πρέπει να ξαναγυρίσει εκεί απ' όπου ήρθε, στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας!

Και αυτοί που παρέχουν διευκολύνσεις σε εγκληματικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή, και ψαρεύουν ψήφους στο βούρκο του ναζισμού - φασισμού και του εθνικισμού, θα είναι υπόλογοι και απέναντι στο λαό της Νάουσας και απέναντι στην Ιστορία!».