Κυριακή 12/05/2019 - 22:21
ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ

Εξορμήσεις κλιμακίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε καταστήματα και χώρους δουλειάς (ΦΩΤΟ)

Στο κέντρο της Λιβαδειάς και στα καταστήματα περιόδευσε την Παρασκευή 10 Μάη κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Λιβαδειάς, με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπασδέκη.

Με τα υλικά για τις εκλογές, αλλά και με το ειδικό κάλεσμα του ΚΚΕ για τους επαγγελματοβιοτέχνες, μέλη και φίλοι του Κόμματος, που συμμετείχαν, ήρθαν σε επαφή με πλήθος κόσμου τόσο στον πεζόδρομο της Μπουφίδου όσο και στους άλλους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Ο Κώστας Μπασδέκης και οι άλλοι υποψήφιοι τόνισαν επανειλημμένα ότι οι μικροκαταστηματάρχες, οι επαγγελματίες της περιοχής πλήττονται, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα και τους υποψηφίους τους στην Τοπική Διοίκηση φροντίζουν με κάθε τρόπο να ενισχύουν τις πολυεθνικές και τους «μεγάλους» του χώρου.

Στις συζητήσεις που έγιναν, πολλοί συμπολίτες μας εξέφρασαν την ελπίδα, αλλά και την ανάγκη να αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά τους σε θετική κατεύθυνση. «Γι’ αυτό χρειάζεται να αξιοποιήσουμε το όπλο της ψήφου σωστά, δυναμώνοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε δήμο και Περιφέρεια και το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, για να παλεύουμε από καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα των εκλογών», έλεγε χαρακτηριστικά ο Κ. Μπασδέκης στους προβληματισμούς πολλών κατοίκων της πόλης μας, για το αν και πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση.

Μία μέρα νωρίτερα, στις τράπεζες της Λιβαδειάς περιόδευσε η Εφη Χαλιού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στέλεχος του Κόμματος στον κλάδο του Χρηματοπιστωτικού Τομέα.

Στις συζητήσεις που έγιναν με τους εργαζόμενους και σχολιάζοντας τα ψευτοδιλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για το τι σημαίνει «πρόοδος» και τι συντήρηση, η Ε. Χαλιού ανέδειξε χαρακτηριστικά ότι «πρόοδος δεν μπορεί να είναι οι “εθελούσιες”, ουσιαστικά απολύσεις, η απλήρωτη εργασία, τα "μίνι τζομπς", η δουλειά την Κυριακή, η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Πρόοδος δεν μπορεί να είναι η κατάργηση της προστασίας της λαϊκής κατοικίας, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις της λαϊκής περιουσίας» και τους κάλεσε να κάνουν τη διαφορά ενισχύοντας τη φωνή τους, τη δύναμή τους μέσα στην Ευρωβουλή, ψηφίζοντας ΚΚΕ και στους δήμους και τις Περιφέρειες, τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη συνέχεια, η Έφη Χαλιού περιόδευσε στο Κόκκινο και στο Ακραίφνιο, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, με αγρότες και με νεολαίους της περιοχής. Στο κλιμάκιο συμμετείχε ο Γιώργος Σκόπας, υποψήφιος δήμαρχος Ορχομενού, και ο Λουκάς Γκικόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Εξόρμηση σε καταστήματα του Ορχομενού

Ανάλογη μεγάλη εξόρμηση έγινε την ίδια μέρα και στα καταστήματα του Ορχομενού από κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Γιώργο Σκόπα, υποψήφιο δήμαρχο.

Οι συζητήσεις που έγιναν, ιδιαίτερα με τους νέους αυτοαπασχολούμενους, ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρέμποροι της πόλης από τις πολιτικές των μνημονίων που ακολουθήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του πρώην ΠΑΣΟΚ νυν ΚΙΝΑΛ, αλλά και του δήμου Ορχομενού, που λειτούργησε σαν το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας στη φορομπηχτική πολιτική, με αύξηση των τελών και των φόρων, με καμία πρόβλεψη μέτρων, έστω λιγοστής ανακούφισης στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στα λαϊκά νοικοκυριά της περιοχής.

Ο Γιώργος Σκόπας, μαζί με το πολυπληθές κλιμάκιο που αποτελούνταν και από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για τον δήμο Ορχομενού, ανέδειξε τις διεκδικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως η κατάργηση τροφείων και ανταποδοτικών τελών, τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων κ.ά. και σημείωσε ότι κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους πρέπει να γίνει η καθημερινότητά τους.

Από την εξόρμηση στη ΛιβαδειάΑπό την εξόρμηση στη Λιβαδειά