Τετάρτη 15/05/2019 - 20:21
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Δ. Κουτσούμπας: Σταθερά δίπλα στο λαό είναι μόνο το ΚΚΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

«Απευθύνουμε κάλεσμα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού σε όλους όσοι βρεθήκαμε δίπλα - δίπλα στους αγώνες», «δώστε μας δύναμη να δυναμώσουν οι αγώνες, οι αγώνες μας! Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε σήμερα να κάνουμε την πραγματική διαφορά», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο Περιστέρι (Δείτε πάνω βίντεο από την ομιλία του και διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα).

Μήνυμα πως η ψήφος τους θα είναι κόκκινη σε όλες τις κάλπες, δυναμώνοντας τους αγώνες της επόμενης μέρας με ισχυρό ΚΚΕ, έστειλαν εκατοντάδες λαού,με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Νοτιοδυτικών - Περιστερίου του ΚΚΕ, το απόγευμα της Τετάρτης.

Στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Περιστερίου, που γέμισε από εργαζόμενους και νέους του δήμου, χαιρετισμό απηύθυναν οι: Λίλα Καφαντάρη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την ομιλία της), Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την ομιλία του) και Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την ομιλία του).

Το «παρών» έδωσαν πλήθος υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». «Εμπρός λαέ, άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπίδα»: Με το σύνθημα αυτό έφτασαν στην πλατεία Δημαρχείου οι προσυγκεντρώσεις, με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να παίρνουν τη θέση τους μπροστά στην εξέδρα. Εκατοντάδες άνθρωποι της δουλειάς, από αυτούς που τα κόμματα της ΕΕ και της πλουτοκρατίας κοιτάνε αφ' υψηλού και τους πλασάρονται ως «προστάτες» και «σωτήρες», έδωσαν την υπόσχεση να βρεθούν «στο πόδι» για να φτάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ πλατιά, για να ακυρώσουν τα κάλπικα διλήμματα και τις αυταπάτες, για να συμβάλουν σε μια «μεγάλη νίκη του λαού» με την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

Στην ομιλία του στο Περιστέρι ο Δ. Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στις μέρες και στις ώρες που απομένουν, είμαστε σίγουροι πως θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο τα ψεύτικα διλήμματα και οι κοκορομαχίες, θα ανέβουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Θα περισσέψουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Έτσι γίνεται πάντα, έτσι γινόταν πάντα. Έτσι λειτουργεί το αστικό πολιτικό σύστημα. Παλιότερα με το δικομματισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που έφαγε τα ψωμιά του στα χρόνια της κρίσης, σήμερα με το διπολισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Στήνουν παγίδες, βάζουν τρικλοποδιές, πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω στο λαό, για να μη φτάσει να τους αμφισβητήσει, για να μην κάνει το βήμα, να μη φτάσει να συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Αυτοί τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας.

Στις μέρες που απομένουν, κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να αχρηστεύσουμε, να ξεπεράσουμε αυτές τις παγίδες που στήνουν για να εγκλωβίσουν ξανά το λαό στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Επιστρατεύουμε την πείρα μας - και την παλιότερη και την πιο πρόσφατη.

Αρκεί να θυμηθούμε πόσες φορές τα τελευταία χρόνια, τα διάφορα κόμματα του δικομματισμού, ανέβαζαν τους τόνους, τσακώνονταν, αλληλοκατηγορούνταν για σκάνδαλα. Όμως στο τέλος της ημέρας μαζί ψήφιζαν τα μνημόνια, μαζί στήριζαν τα αντιλαϊκά μέτρα…

Μαζί φόρτωναν τα βάρη στο λαό, μαζί πειθαρχούσαν και υλοποιούσαν μία προς μία τις οδηγίες της ΕΕ, τις δεσμεύσεις και αποφάσεις των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα.

Μπορεί να τρώγονται σαν τα σκυλιά, μπορεί να εμφανίζονται ότι τους χωρίζει πολιτική άβυσσος, να τσακώνονται για τις οικογένειές τους, για το σε ποια κότερα κάνει διακοπές ο ένας και σε ποια ο άλλος, όμως τα κυβερνητικά τους προγράμματα, αυτό που τελικά ενδιαφέρει πάνω από όλα το λαό, μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό.

Οι επιμέρους διαφορές στα προγράμματά τους, απλά επιβεβαιώνουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, στη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας.

Για αυτό και οι δύο, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ταυτίζονται στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού, ζητήματα:

• Στη διατήρηση όλων των μνημονιακών νόμων στο ακέραιο.

• Στην τήρηση των ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060.

• Στη συμμόρφωση με το στενό κορσέ της εποπτείας της ΕΕ.

Ταυτόχρονα, με την προσπάθειά τους να κρύψουν τις στρατηγικές τους συγκλίσεις, δίνουν στις εκλογές του Μάη κρίσιμο χαρακτήρα, ο ένας μιλάει για ντέρμπι, ο άλλος για δημοψήφισμα, γιατί και οι δύο θέλουν να αξιοποιήσουν το αποτέλεσμα ως πρόκριμα για τις βουλευτικές εκλογές. Οι όποιες αναφορές τους στις ευρωεκλογές είναι μόνο για να ενισχύσουν τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, τα κάλπικα διλήμματα και όχι φυσικά για να αντιπαρατεθούν με τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, στην οποία και οι δύο δίνουν όρκους πίστης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από το λαό όχι μόνο άφεση αμαρτιών για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση, αλλά και εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει στην ίδια ρότα των μνημονίων διαρκείας. Διεκδικεί όμως και νομιμοποίηση για τη μετάλλαξή του σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, μαζεύοντας πολιτικούς γυρολόγους, ρετάλια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, που ο λαός έστειλε στα αζήτητα.

Όλους αυτούς ξεπλένει σήμερα εμφανίζοντάς τους ως δήθεν προοδευτική συμμαχία.

Τι λέει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ότι τώρα με το τυπικό τέλος των μνημονίων, ξημερώνει δήθεν μια νέα ημέρα για το λαό, που ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τη διαχειριστεί καλύτερα, γιατί δήθεν είναι κοινωνικά πιο ευαίσθητος από τη ΝΔ και δεν υπηρετεί τις ελίτ!!!

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

Και το κονταίνουν οι φοροαπαλλαγές, οι επιδοτήσεις, τα προνόμια, τα επενδυτικά πακέτα και τα δωράκια στις ίδιες τις ελίτ, δηλαδή στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, στους καπιταλιστές, αλλά και η ίδια η ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων που έχει απογειωθεί στους χώρους δουλειάς με τις συνθήκες γαλέρας, τους μισθούς πείνας.

Αυτή είναι η δήθεν κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας μην κοροϊδεύει, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας.

Γιατί η κυβέρνησή του, όπως πριν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια με πολύ μεγάλη συνέπεια τις ελίτ, την ολιγαρχία του πλούτου, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που κατά τα άλλα δήθεν πολεμά και δήθεν τον πολεμούν. Ψήφισε δεκάδες αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους που εξυπηρετούν αυτές τις ελίτ.

Τι να πρωτοθυμηθούμε;

• Το νόμο Κατρούγκαλου;

• Τον απεργοκτόνο νόμο της Αχτσιόγλου;

• Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας;

• Το νόμο Βρούτση της κυβέρνησης Σαμαρά για τον κατώτατο μισθό που ενεργοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Έχει μάλιστα το θράσος ο Τσίπρας να εγκαλεί τον Μητσοτάκη για τις αντιλαϊκές και απαράδεκτες προτάσεις του, για γενίκευση της 7ήμερης εργασίας, να εμφανίζεται ως δήθεν υπέρμαχος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ξεχνάει ότι η κυβέρνησή του όχι μόνο διατήρησε στο ακέραιο τους αντεργατικούς νόμους που κληρονόμησε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τη "διευθέτηση" του χρόνου εργασίας, αλλά και τους ενίσχυσε παραπέρα.

Ενίσχυσε παραπέρα το αντεργατικό πλαίσιο για το σμπαράλιασμα του εργάσιμου χρόνου…

- Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του επέβαλε με δικό της νόμο τη 12ωρη δουλειά στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

- Διατήρησε τη μείωση της αμοιβής των υπερωριών.

- Επέβαλε δουλειά 32 Κυριακές το χρόνο.

- Στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και αποτελεί συνδιαμορφωτή των ευρωενωσιακών πολιτικών που επιτρέπουν και προωθούν τις 12 και 13 ώρες εργασίας τη μέρα, όπως και τη δουλειά για έως και 12 συνεχόμενες μέρες, σε όλη την ΕΕ!

Τις πολιτικές αυτές στηρίζουν απόλυτα η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα χωρίς καμιά επιφύλαξη. Η διαφορά τους είναι ότι ο Τσίπρας κοροϊδεύει θρασύτατα και προσπαθεί να κρύψει την αντιλαϊκή του συμφωνία με τη ΝΔ και όλα αυτά τα μέτρα, ενώ ο Μητσοτάκης, πιο ωμός, λιγότερο γαλαντόμος και λαοπλάνος από ό,τι ο Τσίπρας, βγάζει φόρα παρτίδα την αντιλαϊκή τους συμφωνία…

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε δεκάδες νομοθετικές ρυθμίσεις με δωράκια για το κεφάλαιο.

Μόλις τον τελευταίο μήνα:

• Έφερε τροπολογία για τη στήριξη των φαρμακοβιομηχανιών.

• Έφερε τροπολογία για να μειωθεί η φορολογία στα μερίσματα των μετόχων, δηλαδή στα κέρδη των μεγάλων εταιρειών.

• Έφερε ακόμη τροπολογία έτσι ώστε οι εφοπλιστές να πληρώνουν εθελοντική εισφορά -εάν ευαρεστούνται- και μάλιστα στο φοβερό ποσό των 40 εκατ. ευρώ για τους αναξιοπαθούντες εφοπλιστές.

Κι αν όλα αυτά τα ψήφισε λέγοντας ότι πολεμά τις ελίτ και ότι είναι με τους πολλούς…

Σκεφτείτε τι θα έφερνε, αν δεν τις πολεμούσε κιόλας… Ακόμη και η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, που είναι ο μεντεσές των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, όπως την χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης, έχει στο επίκεντρό της τις ελίτ, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτοί θα κερδίσουν από τις συμφωνίες, όπως η ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί θα ανοίξουν δυνατότητες για νέες μπίζνες στα Βαλκάνια, αυτό είναι το νόημα του συνθήματος που έχει λανσάρει η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως παλιότερα η κυβέρνηση Σημίτη: "Ελλάδα, ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια"…

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, και οι ελίτ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι Αμερικανοί, ο ΣΕΒ και άλλοι πολλοί στάζουν μέλι για την κυβέρνηση Τσίπρα. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που εκπρόσωποι των ελίτ συμμετέχουν ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη μεριά, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ζητάνε την ψήφο του λαού, για να επανέλθουν στη διακυβέρνηση της χώρας. Αναζητούν στα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ δικαίωση για τη δική τους αντιλαϊκή πολιτική, με στόχο να επανέλθουν δριμύτεροι. Ιδιαίτερα η ΝΔ προσπαθεί να ενεργοποιήσει συντηρητικά αντανακλαστικά στο λαό, μιλώντας για την υποκρισία της "αριστεράς" και το "ηθικό πλεονέκτημα" που χάθηκε, ταυτίζοντας ανιστόρητα και σκόπιμα τον ΣΥΡΙΖΑ με τις αξίες και τα ιδανικά αριστερών ανθρώπων, που δεν ακολούθησαν τη βρώμικη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι:

• Όταν ασκείς αντιλαϊκή πολιτική στο όνομα της αριστεράς και της προόδου.

• Όταν διασύρεις αξίες και ιδανικά.

• Όταν ασελγείς πάνω στην ιστορία του λαού, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ…

Τότε δεν πολεμάς τη δεξιά, αλλά γίνεσαι χορηγός της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι όλων αυτών των κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, στην Τοπική Διοίκηση, πολλοί εκ των οποίων εμφανίζονται με το μανδύα του ανεξάρτητου και του υπερκομματικού, μας λένε, εκ του πονηρού, «ξεχάστε την κεντρική πολιτική, ξεχάστε τα κόμματα, στις τοπικές εκλογές ψηφίζουμε για τα τοπικά προβλήματα»… Το κάνουν βέβαια αυτό, μόνο και μόνο για να κρύψουν, ότι υπηρετούν οι ίδιοι μέχρι κεραίας την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική και την εξειδικεύουν στις πλάτες των δημοτών τους.

Εμείς απαντάμε: Στις εκλογές ψηφίζουμε για όλα, δεν ξεχνάμε τίποτα.

- Ψηφίζουμε και για το μισθό και το μεροκάματο, και για τη μειωμένη σύνταξη και το κομμένο ΕΚΑΣ...

- Ψηφίζουμε και για την ανεργία και την ανασφάλεια, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων...

- Ψηφίζουμε και για τη φοροληστεία, που συνεχίζεται και από την κυβέρνηση και από τους δήμους, παρά τα δήθεν μέτρα της κυβέρνησης που δίνει 1 από τα 10 που έχει κλέψει και τα υπόλοιπα 9 τα δίνει στο μεγάλο κεφάλαιο.

- Ψηφίζουμε και για τον παιδικό σταθμό που δεν υπάρχει ή λειτουργεί με ελλείψεις.

- Ψηφίζουμε και για τα αντιπλημμυρικά που δεν φτιάχνονται, γιατί η ΕΕ δεν τα θεωρεί επιλέξιμα. Και για την αντιπυρική προστασία που είναι ανύπαρκτη.

- Ψηφίζουμε και για τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, στα οποία εμπλέκει τη χώρα μας η κυβέρνηση...

Όλα αυτά και πολλά ακόμη είναι λαϊκά προβλήματα, βάσανα, που κάνουν τη ζωή μας αφόρητη. Είναι ένα κουβάρι μπλεγμένο η ζωή και πρέπει να βρούμε την άκρη του νήματος. Και σε αυτό το κουβάρι είναι μπλεγμένοι και η ΕΕ που σχεδιάζει την αντιλαϊκή πολιτική και οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της, που την εφαρμόζουν σε κάθε χώρα και οι δήμοι και οι Περιφέρειες που την εξειδικεύουν σε τοπικό επίπεδο.

Αυτή την πολιτική την αντιπαλέψαμε παντού, σε όλα τα επίπεδα.

Και στους δήμους που ήμασταν διοίκηση ως πλειοψηφία, ταυτόχρονα ήμασταν και αντιπολίτευση σε κυβερνήσεις και Περιφέρεια.

Φίλες και φίλοι,

Σύντροφοι και σύντροφοι,

Εδώ, λοιπόν, στο Περιστέρι της Δυτικής Αθήνας της εργατιάς, της ανεργίας, των εργατικών λαϊκών αγώνων, απευθύνουμε κάλεσμα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού. Σε όλους όσοι βρεθήκαμε δίπλα - δίπλα στους αγώνες για να σωθεί το μεροκάματο, η δουλειά. Σε όλους όσοι μαζί δυναμώσαμε την αλληλεγγύη για να κρατηθεί όρθια η εργατική - λαϊκή οικογένεια, σε όλους όσοι τώρα βλέπουν ότι η κρίση τους γύρισε χρόνια πίσω σε προηγούμενες δεκαετίες.

Σε όλους όσοι ήξεραν πως όταν μιλούσαν για πρόοδο τις προηγούμενες δεκαετίες, μιλούσαν για βελτίωση και όχι για χειροτέρευση της ζωής τους, γι’ αυτό και δεν αντέχουν να μιλάει για "πρόοδο" ο ΣΥΡΙΖΑ, που με τα μνημόνιά του μας γυρίζει δεκαετίες πίσω.

Σε όλους όσοι εδώ στο Περιστέρι, είδαν την πρόοδο, όπως νόμιζαν του ΠΑΣΟΚ, να γίνεται τελικά συντήρηση και αντί να μπαίνει η "δεξιά" στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας να θρονιάζεται στο σβέρκο τους.

Έχουν την πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσουν σήμερα.

Και να απαντήσουν: Είναι δυνατόν αυτός που δεν θέλει να γυρίσει η "δεξιά", να ψηφίζει το σημερινό κόμμα της κυρίας Κουντουρά και της κυρίας Παπακώστα που αποκαλούσε τους μετανάστες κατσαρίδες;

Είναι δυνατόν αυτός που σιχάθηκε, απογοητεύτηκε από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ τόσες δεκαετίες, να ψηφίσει το σημερινό κόμμα του Θεοχαρόπουλου, του Ραγκούση και του Τζουμάκα;

Είναι δυνατόν αυτός που ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς, να ψηφίσει αυτούς που συγκυβέρνησαν με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ; Που με δική τους ευθύνη η δίκη της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής σέρνεται εδώ και 4 χρόνια; Που βάζουν τα στελέχη τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ακυρώνουν αποφάσεις, όπως του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, για να μη δοθούν προεκλογικά στους φασίστες χώροι για να χύνουν το δηλητήριό τους;

Έχουμε όμως και τα πιο πρόσφατα: Πριν από λίγες μέρες ο κύριος Τσίπρας υπέγραψε μαζί με τον Σαλβίνι, τον Κουρτς, τον Όρμπαν, την Μέρκελ και άλλους ακροδεξιούς ένα εμετικό ψήφισμα που αποκαλούσε "σιδηρούν παραπέτασμα" τις χώρες που οικοδόμησαν τον σοσιαλισμό τον 20ό αιώνα. Αυτά τα εμετικά αντικομμουνιστικά, οι προοδευτικοί αριστεροί άνθρωποι, εδώ στο Περιστέρι, τα έχουν καταδικάσει από χρόνια, γιατί ξέρουν πως με κάτι τέτοια έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές στη χώρα μας.

Και μάλιστα είχαν το θράσος να το κάνουν αυτό ανήμερα της 9ης Μάη, όταν η Ευρώπη και όλος ο κόσμος γιορτάζει την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών με την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού, των απελευθερωτικών κινημάτων που είχαν ψυχή και αιμοδότη τα Κομμουνιστικά Κόμματα και έδωσαν χιλιάδες νεκρούς στη μάχη κατά του ναζισμού, όπως έγινε σε αυτόν εδώ τον τόπο, στο μπλόκο του Περιστερίου τον Ιούλη του 1944.

Δεν έφτανε αυτό, είπαν να το τερματίσουν: Έβαλαν σε προεκλογικό τους σποτάκι τον Βάρναλη, τον Ρίτσο, τον Βελουχιώτη, τον Ζαχαριάδη, τον Μπελογιάννη, τον Πλουμπίδη, δίπλα στον φασίστα - δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, για να το αλλάξουν λίγο αργότερα όταν τους ξεφώνισε όλος ο κόσμος στο διαδίκτυο.

Δίπλα - δίπλα ο φασίστας Μεταξάς, που τον υμνούν η Χρυσή Αυγή και όλο το φασισταριό, με τον Βελουχιώτη (τον οποίο ο Μεταξάς είχε εξορίσει στη Γαύδο) και τους άλλους κομμουνιστές αγωνιστές. Και μαζί ακόμα, ο Βενιζέλος του "Ιδιώνυμου", ο Πλαστήρας της εκτέλεσης Μπελογιάννη, ο Γεώργιος Παπανδρέου του Δεκέμβρη του '44!…

Τέτοια ξετσιπωσιά! Έτσι πολεμάει ο ΣΥΡΙΖΑ την ακροδεξιά. Γράφοντας ακόμα και την ιστορία στα μέτρα της…

Δυνατό ΚΚΕ, λοιπόν, για να γκρεμίσουμε πανελλαδικά από την τρίτη θέση τους ναζί της Χρυσής Αυγής, όπως συμβαίνει πάντα στο Περιστέρι, εδώ που οι φασίστες το σκέφτονται δυο και τρεις φορές για να εμφανιστούν.

Και η Χρυσή Αυγή δεν γκρεμίζεται με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ψήφο στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, γκρεμίζεται με ψήφο στο ΚΚΕ.

Προχωράμε μπροστά και δεν γυρίζουμε πίσω, δεν είναι λύση η επιστροφή στη ΝΔ, που περιμένει στη γωνία για να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, η οποία, όπως λέει, "δικαιώθηκε", αφού την εφάρμοσε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι λύση η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ή όπως αλλιώς αποφασίσει να ονομαστεί, το οποίο νομίζει ότι οι αμαρτίες του ξεχάστηκαν επειδή έμεινε 4 χρόνια στην αντιπολίτευση, ενώ δηλώνει διαθέσιμο για το ρόλο του μπαλαντέρ σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση με κορμό είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόοδος είναι ο αγώνας για τα μικρά και τα μεγάλα.

Η πάλη για μια κοινωνία στην οποία θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες που καθορίζονται από τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα.

Για μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές, με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Ο λαός του Περιστερίου, της Δυτικής Αθήνας έχει πείρα.

Ξέρει πως ό,τι κατέκτησε, το κατέκτησε με σκληρούς αγώνες, στους οποίους πάντα πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές.

Το Περιστέρι σήμερα κυριολεκτικά δεν θα υπήρχε, αν δεν ήταν η πολύχρονη διοίκηση του ΚΚΕ στο δήμο, που κινητοποίησε τον λαό, δεν δήλωσε ποτέ αναρμόδια για τα μικρά και μεγάλα προβλήματά του.

Το παράδειγμα από τις δημοτικές αρχές του ΚΚΕ στη γειτονική Πετρούπολη και το Χαϊδάρι μπορούμε και εδώ να το ακολουθήσουμε.

Το Άλσος Περιστερίου, ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου και στολίδι της πόλης, που η σημερινή διοίκηση παραχωρεί στους ιδιώτες για εκμετάλλευση, θα ήταν ακόμα σκουπιδότοπος αν δεν γινόταν για χρόνια εκεί το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Οι χιλιάδες Περιστεριώτες που δουλεύουν στις βιοτεχνίες της πόλης, στα εργοστάσια και άλλους μεγάλους χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε άλλες περιοχές, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, οι εμποροϋπάλληλοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, οι "ψυκτικοί", που είπε με περιφρόνηση ο πρόεδρος της ΝΔ στη διακαναλική του συνέντευξη, ξέρουν ποιος θα είναι την επόμενη μέρα των εκλογών εδώ για να υπερασπιστεί τα δικά τους συμφέροντα.

Καταλαβαίνουν πολύ καλά και ξέρουν, για παράδειγμα, ότι η άλλη όψη των υποτιμητικών δηλώσεων του Μητσοτάκη για τους νέους της Δυτικής Αθήνας είναι η πρόκληση του Τσίπρα να εμφανίζεται ως προστάτης και φωνή των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων στον κόσμο της Δυτικής Αθήνας, όπως έκανε χτες στο Αιγάλεω.

Λες και δεν είναι ο Τσίπρας που απολαμβάνει τη στήριξη της ολιγαρχίας, των ελίτ, των εφοπλιστών! Λες και δεν έχουμε μάτια να δούμε τους ολιγάρχες που τον στηρίζουν και που συμμετέχουν μάλιστα και στους συνδυασμούς του. Μαζί είναι Τσίπρας και Μητσοτάκης στο κότερο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι ξέρουν ποιος είναι δίπλα τους, μαζί τους.

Σταθερά εδώ είναι μόνο το ΚΚΕ.

• Με τους βουλευτές και ευρωβουλευτές του.

• Με τους συμβούλους του στο Δήμο Περιστερίου και την Περιφέρεια Αττικής.

• Με τις Κομματικές του Οργανώσεις σε όλες τις γειτονιές του Περιστερίου.

• Με τα μέλη και τα στελέχη του στην πρώτη γραμμή του αγώνα μέσα από τα εργατικά συνδικάτα, τις ενώσεις των συνταξιούχων, των ΕΒΕ και τους άλλους μαζικούς φορείς.

Δώστε μας δύναμη να δυναμώσουν οι αγώνες, οι αγώνες μας!

Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε σήμερα να κάνουμε την πραγματική διαφορά!».