Παρασκευή 17/05/2019 - 17:03

Ανακοίνωση της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ για τον Αμερικανό πρέσβη

«Την επικίνδυνη πολιτική των ΗΠΑ, που μυρίζει μπαρούτι και ανθρώπινο αίμα, για τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή, ήρθε να "αναλύσει" για ακόμη μία φορά από την Πάτρα, από την εφημερίδα "Πελοπόννησος", ο πρέσβης των Αμερικανών κ. Πάιατ». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Αυτό εξυπηρετεί και η συνεχής τοποθέτησή του σε ό,τι αφορά τον αντιλαϊκό ρόλο των Αμερικανών στο Αιγαίο και τα Δυτικά Βαλκάνια και όλα αυτά, την ώρα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν ξανά πάνω από την περιοχή μας.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ μόνο ασφάλεια και σταθερότητα δεν προσφέρουν στην περιοχή μας. Είναι μανούλες στην αποσταθεροποίηση, σε όλες τις ηπείρους. Το έχει ζήσει στο πετσί του ο ελληνικός λαός και οι λαοί όπου Γης.

Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσδεση της Ελλάδας ακόμη πιο γερά στο αμερικανοΝΑΤΟικό άρμα, αλλά και η ΝΔ, η οποία συμφωνεί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Κάνουν πλάτες σ’ αυτά τα σχέδια την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι παραβιάσεις το Αιγαίο, υπάρχουν σχεδιασμοί για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων στον Άραξο, προχωρούν οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ από το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής», ενώ επεξεργάζονται σχέδια ακόμη και για την απευθείας προσάρτηση των Κατεχομένων της Κύπρου στην Τουρκία.

Έχουν ταυτόχρονα τεράστιες ευθύνες και για τη μετατροπή λιμανιών και αεροδρομίων της χώρας σε βάσεις του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, γιατί αποδέχονται αυτή την πολιτική.

Ορισμένοι υποψήφιοι στην Πάτρα, που συμφωνούν με τα λεγόμενα του Αμερικάνου πρέσβη, αυτά τα όνειρα έχουν για την Αχαΐα και την πόλη;

Είναι πρόκληση να παρουσιάζονται οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ένας δολοφονικός οργανισμός, ως εγγυητές της ειρήνης, όπως επίσης ο δολοφόνος του παλαιστινιακού λαού Νετανιάχου. Πρόκληση είναι και όσοι εμπνέονται και τοπικά από αυτά τα οράματα.

Καλούμε το λαό της Αχαΐας, της Πάτρας, να βγάλει τα συμπεράσματά του. Μπροστά στις εκλογές να κάνει κριτήριο ψήφου τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του, αλλά και όλων των άλλων υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών που τους στηρίζουν.

Καλούμε ιδιαίτερα το λαϊκό κόσμο, που παλαιότερα είχε στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, κάθε άνθρωπο που θεωρεί τον εαυτό του αριστερό, προοδευτικό, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, ψηφίζοντας Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα, Νίκο Καραθανασόπουλο στην Περιφέρεια και δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ, στο ψηφοδέλτιό του στις ευρωεκλογές».