Τρίτη 21/05/2019 - 11:57
ΤΕ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο των εκτελεσμένων πατριωτών από τους ναζί στο Πασχάλι Χρισσού (ΦΩΤΟ)

Τους θρασύδειλους νεοναζί της ομάδας C18 που πριν λίγα βράδια βεβήλωσαν το μνημείο που έχει στηθεί στο Πασχάλι Χρισσού από το Παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλει η ΤΕ Φωκίδας του ΚΚΕ. Πρόκειται για τον τόπο εκτέλεσης 18 αγωνιστών κρατουμένων στις φυλακές της Άμφισσας και της Λαμίας στις 17 Απρίλη του 1944, ως αντίποινα των ναζί σε επιτυχημένη επιχείρηση του ΕΛΑΣ λίγες μέρες πριν στην ίδια περιοχή.

Η ΤΕ Φωκίδας σημειώνει:

«Ενοχλούνται οι φασίστες και οι ιδεολογικοί απόγονοι των χιτών και ταγματασφαλιτών από τους ηρωικούς αγώνες του λαού μας εναντίον των Γερμανών κατακτητών. Θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη του την εποποιία της ΕΑΜικής Αντίστασης και τη συντριβή του φασισμού από τη Σοβιετική Ένωση, τον Κόκκινο Στρατό, από την αντιφασιστική πάλη των λαών με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Γι’ αυτό και κρυμμένοι στο σκοτάδι της νύχτας καταφεύγουν σε πράξεις θρασύδειλες, μακριά από τα βλέμματα του λαού γιατί δεν μπορούν να τον αντικρίσουν στα μάτια.

Δεν θα τους περάσει! Απομονώνουμε τους φασίστες! Συγκρουόμαστε με το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και δυστυχία. Συσπειρωνόμαστε με το ΚΚΕ στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής. Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο και την Περιφέρεια».

Την επίθεση καταγγέλλει και το παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.