Πέμπτη 23/05/2019 - 20:49
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» και τη Ν.Μποφίλιου - Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ο πεζόδρομος μπροστά στο 1ο Λύκειο των Αγίων Αναργυρών από νωρίς το απόγευμα είχε ζωντανέψει... Εργαζόμενοι, νέοι και κάτοικοι της περιοχής είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο χώρο και παρακολουθούσαν την πρόβα του μουσικού συνόλου «Ρωμιοσύνη», μαζί με τη Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία τους συνόδευσε στη σημερινή συναυλία, που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους Αγίους Αναργύρους - Καματερό.

Παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πριν τη συναυλία χαιρέτισε τους μουσικούς του συνόλου και είχε ιδιαίτερα θερμή συνομιλία με την επιτυχημένη τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου.

Μια βραδιά που ανάμεσα στα αγαπημένα τραγούδια που ακούστηκαν περιλάμβανε και κομμάτια του Μάνου Ελευθερίου, που έφυγε από τη ζωή πέρσι τον Ιούλη. Ηταν μια απολαυστική ανάπαυλα από τη μάχη που δίνουν ακούραστα καθημερινά τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προκειμένου να εκφραστεί και στις κάλπες της Κυριακής το ελπιδοφόρο, αγωνιστικό κλίμα που συναντούν από την καθημερινή τους επαφή με τον κόσμο.

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα

Σε δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε: «Είμαστε απόψε εδώ, στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, μαζί με το συγκρότημα Ρωμιοσύνη, με τη Νατάσα Μποφίλιου, με τον υποψήφιο Δήμαρχο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με τον Γιάννη Πρωτούλη, τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής.

Δυο μέρες ακριβώς πριν τις εκλογές και το κάλεσμα είναι να βγει ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση σε όλες τις κάλπες και εδώ. Γι’ αυτό να μην χάσουμε ούτε λεπτό, κάθε ώρα μετράει, κάθε στιγμή μετράει. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι να δώσουμε τη μάχη έτσι ώστε να ξεκινήσει μια μεγάλη αντεπίθεση του λαού μας την Κυριακή το βράδυ» (δείτε πάνω βίντεο).

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γ. Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ τους συγκεντρωμένους καλωσόρισε ο Θοδωρής Σκολαρίκος, υποψήφιος δήμαρχος Αγίων - Αναργύρων - Καματερού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Όταν η σκυτάλη δόθηκε στη «Ρωμιοσύνη», οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν τους μουσικούς με ένα ζεστό χειροκρότημα, για να ταξιδέψουν σε ωραίες μελωδίες, σε τραγούδια που έχουν συνδεθεί και εκφράσει τις ελπίδες και τις αγωνίες του λαού μας. (δείτε εδώ βίντεο).

Ανεβαίνοντας στη σκηνή η Νατάσσα Μποφίλιου, μίλησε για τη σημασία που έχει η παρουσία της στη συναυλία, αφού όπως είπε είναι η γειτονιά που μεγάλωσε, αλλά και γιατί από μικρή μεγάλωσε με τους ήχους της «Ρωμιοσύνης». Ομως, τόνισε ότι ο κυριότερος λόγος είναι η στήριξή της στη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Χαιρετισμοί του Γ. Πρωτούλη και του Θ. Σκολαρίκου

Ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε τους συγκεντρωμένους, να «φροντίσουμε να μη χαθεί ούτε ώρα, καμιά κόκκινη ψήφος». Όπως σημείωσε, είναι πολλοί οι αγωνιστές, οι άνθρωποι καλής θέλησης, που ένιωσαν μεγάλη χαρά από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, αλλά και κάποιοι που ανησύχησαν. «Αυτούς μέχρι την Κυριακή να φροντίσουμε να τους τρομάξουμε», τόνισε, με ισχυρό ΚΚΕ παντού και στους Αγίους Αναργύρους.

Μάλιστα, όπως ανέφερε από το συγκεκριμένο σχολείο, όπου έξω από αυτό πραγματοποιήθηκε η συναυλία, αποφοίτησαν πολλές γενιές αγωνιστών αναφέροντας χαρακτηριστικά την παράνομη Οργάνωση της ΚΝΕ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ή το ραντεβού στην πλατεία Βάθης τις μέρες του Πολυτεχνείου. Μπορεί με αρκετούς από αυτούς τους αγωνιστές, όπως ανέφερε, να χώρισαν, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αυτοί οι αγωνιστές, που δεν ξεπουλήθηκαν, δεν ενσωματώθηκαν, έχουν τη φλόγα του ριζοσπάστη, «είναι εδώ, είναι μαζί μας».

Κατέληξε ότι και τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές, τα προβλήματα θα είναι ακόμα εδώ, γι αυτό «πιο δυνατό ΚΚΕ, να τους χαλάσουμε τα σχέδια». Και τους συγκεντρωμένους να «ανταπαντούν» με το σύνθημα, ΚΚΕ ισχυρό δύναμη για το λαό. (δείτε εδώ βίντεο)

Στο καλωσόρισμά του ο Θοδωρής Σκολαρίκος, υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ευχαρίστησε τη «Ρωμιοσύνη», τον Νίκο Μποφίλιο και τον Σταύρο Ξένο, μέλη του μουσικού συνόλου, που είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τη Νατάσσα Μποφίλιου, που παρά το πυκνό της πρόγραμμα, βρήκε χρόνο για να συμμετάσχει.

Καλώντας τους εργαζόμενους να μη δώσουν λευκή επιταγή στα κόμματα «που μας έφεραν μέχρι εδώ και στους εκπροσώπους τους σε δήμους και περιφέρειες», να μην ανάψουν «πράσινο φως σε όλους αυτούς που μας ζητάνε να πανηγυρίζουμε όταν μας δίνουν ψίχουλα, ενώ μας έχουν πάρει το καρβέλι», τόνισε: «Δε βολευόμαστε με μισά δικαιώματα, με μισή δουλειά, με μισή μόρφωση, με μισή ζωή!

Δε βολευόμαστε να είναι οι γειτονιές μας αθωράκιστες απέναντι στις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και το σεισμό. Να ψάχνουμε με το ντουφέκι ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού.

Δε βολευόμαστε να είναι ο πολιτισμός εμπόρευμα και πολυτέλεια για τους εργαζόμενους που ζουν και κατοικούν στη Δυτική Αθήνα και η σημερινή συναυλία είναι και μια έμπρακτη απάντηση σε αυτήν την κατάσταση».

Συμπλήρωσε ότι «η ψήφος στο ΚΚΕ θα επιστρέψει την επόμενη μέρα στο λαό, θα τον κάνει πιο δυνατό να παλεύει στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές για τη ζωή και το μέλλον που του αξίζει.

Γιατί ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ένα μεγάλο ΝΑΙ σε μια Ευρώπη και Ελλάδα που οι άνθρωποι του μόχθου θα είναι ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν.

Γιατί περισσότεροι κομμουνιστές δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι στήριγμα για το λαό της Δυτικής Αθήνας».

Και κάλεσε σε μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες «με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο χέρι. Για να πέσουν περισσότερα κόκκινα βόλια στις κάλπες. Για να δυναμώσει η ελπίδα! Για μια μεγάλη νίκη του λαού, με ΚΚΕ ισχυρό παντού!». (δείτε εδώ βίντεο).