Παρασκευή 31/05/2019 - 22:07

Η Καισαριανή είναι εδώ! Με την Ιστορία της, τους αγώνες και το μέλλον της (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση νίκης για τον αγωνιστή δήμαρχο Ηλία Σταμέλο που διεκδικεί την επανεκλογή του στο τιμόνι της δημοτικής αρχής την Κυριακή

Ο λαός της Καισαριανής μίλησε! Η μεγάλη συγκέντρωση της Παρασκευής επιστέγασε το ελπιδοφόρο κλίμα που καθημερινά συναντούν οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις συζητήσεις με τον κόσμο, στις εξορμήσεις και τις περιοδείες. Με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη συνεχίζουν και αξιοποιούν και το τελευταίο λεπτό, για να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά σε περισσότερους Καισαριανιώτες με την πρόταση της ελπίδας και του αγώνα. Για μια νέα νίκη την Κυριακή αναδεικνύοντας ξανά δήμαρχο τον αγωνιστή - κομμουνιστή Ηλία Σταμέλο.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τον οποίο οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι που είχαν γεμίσει την πλατεία υποδέχτηκαν με ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα. Σε δήλωσή του τόνισε ότι την Κυριακή «η Καισαριανή θα έχει ξανά νικητή δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο».

Παρευρέθηκαν επίσης ο λαϊκός συνθέτης Βαγγέλης Κορακάκης, ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Βαρδαρός, ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός, ο αντιναύαρχος ε.α. Γιώργος Ροΐδης και ο υποναύαρχος ε.α. Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Χαιρετισμό απηύθυνε η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη, η οποία ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: «Να κάνουμε πράξη με την ψήφο μας την Κυριακή τη λαϊκή δύναμη που θα μας κάνει υπερήφανους συνεχιστές της αγωνιστικής Ιστορίας, με τον δήμο υπερασπιστή των συμφερόντων μας και μπροστάρη στον αγώνα μας κόντρα στις αντιλαϊκές επιδιώξεις κυβέρνησης, Περιφέρειας, ΕΕ. Αυτός ο δρόμος είναι που μας ταιριάζει, που ταιριάζει στους ανθρώπους του μόχθου και τον ξέρετε καλά από την πείρα σας τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ο όμορφος δρόμος του λαού». (Δείτε εδώ video)

Ηλ. Σταμέλος: Μπροστά τις ανάγκες του λαού, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη

Στην ομιλία του ο Ηλίας Σταμέλος σημείωσε:

«Φίλοι και φίλες,

Καισαριανιώτες και Καισαριανιώτισσες,

Η πάλη του λαού και οι ανάγκες του είναι εδώ!

Η ελπίδα και η αισιοδοξία είναι εδώ!

Η συνέπεια, η αξιοπρέπεια και η ειλικρίνεια είναι εδώ!

Η Καισαριανή είναι εδώ! Με την ιστορία της, το συμβολισμό της, τους αγώνες του λαού της και το μέλλον της.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Καλωσορίζουμε σήμερα τους εκατοντάδες συναγωνιστές, τους φίλους και φίλες, τους νεολαίους. Όλους όσοι συμπορεύτηκαν μαζί μας στην κάλπη της Κυριακής, που έκαναν δική τους υπόθεση το δυνάμωμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη στις δημοτικές εκλογές στην Καισαριανή.

Καλωσορίζουμε, επίσης, τους Καισαριανιώτες και τις Καισαριανιώτισσες που έκαναν άλλη επιλογή στην κάλπη, που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, που προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά βλέπουν με σεβασμό τις θέσεις και τη δράση μας, την εντιμότητά μας, που νιώθουν ότι τώρα πρέπει να υπερασπιστούν την προσπάθεια και τα θετικά βήματα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, να μη γυρίσουμε πίσω.

Η σημερινή συγκλονιστική μας συγκέντρωση δείχνει αποφασιστικότητα και σιγουριά για να συνεχίσουμε όλοι μαζί για τη νέα νίκη την ερχόμενη Κυριακή.

Δίνει απάντηση σε όσους θέλουν να χωρέσουν τη θέληση του λαού της πόλης μας και την εμπιστοσύνη του στο παρασκήνιο, στις υπόγειες συμφωνίες, στα φανερά και αθέατα αλισβερίσια που ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας αυτές τις ημέρες.

Θα διαψευστούν!

Ο λαός είναι που θα έχει την τελευταία κουβέντα!

Ο Δήμος Καισαριανής θα παραμείνει και μετά την Κυριακή στήριγμα στις ανάγκες του!

Φίλοι και φίλες,

Το αποτέλεσμα του Α' γύρου των δημοτικών εκλογών έδωσε στη "Λαϊκή Συσπείρωση" το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγράψει στο δήμο μας τα τελευταία 25 χρόνια, από την εποχή του δημάρχου μας Παναγιώτη Μακρή.

Αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας, του έργου και των προτεραιοτήτων που θέσαμε στη διοίκηση του δήμου.

Ο κόσμος της πόλης μας είδε αυτά τα χρόνια σε εμάς μια δύναμη που στάθηκε στο πλευρό του. Που δεν του έταξε ότι όλα τα μεγάλα προβλήματά του θα λυθούν μαγικά, αλλά έκανε τη διαφορά, μαζί με τους άλλους δημάρχους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Πάτρα, στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στην Ικαρία γιατί έβαλε "απέναντι" την αντιλαϊκή πολιτική, προσπάθησε να την αντιπαλέψει μαζί με το λαϊκό κίνημα και τους συλλογικούς φορείς της συνοικίας, να βάλει εμπόδια στην προώθησή της. Ξεδίπλωσε σχέδιο διεκδίκησης, αναγνωρίζοντας τις προτεραιότητες της λαϊκής οικογένειας.

Φίλοι και φίλες,

Εδώ και 2 δεκαετίες στους δήμους και τις Περιφέρειες διαμορφώθηκε και συμπληρώθηκε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας απέναντι από τις ανάγκες του λαού. Είδαμε να προχωράνε με αποφασιστικότητα:

  • Οι τεράστιες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, που αντικαταστάθηκε με το τοπικό χαράτσωμα, τα δημοτικά τέλη, τα τροφεία, τα δίδακτρα, με το να βάζει ο λαός το χέρι βαθιά στην τσέπη για να έχει υποτυπώδεις παροχές.
  • Το προσωπικό των δήμων μειώθηκε δραματικά και αντικαταστάθηκε με φτηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ κ.ά.
  • Ρήμαξαν κυριολεκτικά οι κοινωνικές υποδομές ή έγιναν πανάκριβες με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τους Παιδικούς Σταθμούς, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.
  • Δόθηκε πακτωλός χρημάτων για έργα που δεν ανταποκρίνονται στις λαϊκές προτεραιότητες, μόνο και μόνο για να ταϊστούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
  • Στήθηκαν τοπικές μπίζνες με ιδιώτες, με προίκα τη λαϊκή περιουσία, για να βγάλουν οι «επενδυτές», που εμφανίζονταν ως σωτήρες, διπλά και τρίδιπλα κέρδη από την εκμετάλλευσή τους.
  • Οι ίδιοι οι δήμοι έγιναν μηχανισμός που κυνηγάει το φτωχόκοσμο και απειλεί όσα με κόπους αυτός κατάφερε να χτίσει, για να ικανοποιηθούν οι στόχοι και οι δεσμεύσεις της κεντρικής πολιτικής.

Οι αλλαγές αυτές βρήκαν πρόθυμους υποστηριχτές στους δημάρχους και τις διοικήσεις του παλιού και του νέου δικομματισμού, αλλά και στους διάφορους εμφανιζόμενους ως «ανεξάρτητους», που βέβαια αποδείχθηκε ότι σε αυτά -στα σημαντικά- είναι μια χαρά εξαρτημένοι από την πολιτική που κυριαρχεί.

Ποια ήταν η πραγματικότητα του λαού της πόλης μας αυτά τα χρόνια, που στο τιμόνι της διοίκησης του δήμου βρισκόταν η "Λαϊκή Συσπείρωση";

  • Για τις λαϊκές οικογένειες, τα πέντε χρόνια που πέρασαν ήταν μια περίοδος που δεν φορτώθηκαν άλλα βάρη. Αντιθέτως μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη, απαλλάχθηκαν από τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, διαμορφώθηκαν δομές του δήμου που δίνουν δωρεάν πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό σε εκατοντάδες συμπολίτες μας.
  • Στηρίχθηκαν οι ανάγκες της νέας γενιάς. Εξασφαλίστηκε η πρόσβαση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς χωρίς προϋποθέσεις. Αναβαθμίστηκε η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου, της "ΑΙΟΛΙΑΣ", αναπτύξαμε τις δραστηριότητες του καλοκαιρινού καμπ για τα παιδιά, λειτουργήσαμε Λαϊκό Φροντιστήριο ώστε κανένας μαθητής να μη μένει χωρίς στήριξη στη μάχη για τη μόρφωση.
  • Απαλλάχθηκε ο Δήμος Καισαριανής από τα χρέη του παρελθόντος, που έβαζαν εμπόδιο σε κάθε θετική προσπάθεια, χωρίς να βάλουμε το χέρι στην τσέπη του λαού της πόλης, δημιουργώντας έτσι δυνατότητες για τη στήριξη των αναγκών του. Αποπληρώθηκε το σύνολο των οφειλών σε εργαζόμενους και προμηθευτές, τα χρέη των Παιδικών Σταθμών και των Σχολικών Επιτροπών.
  • Διεκδικήσαμε και κερδίσαμε έργα υποδομής, που απαντάνε στις μεγάλες λαϊκές προτεραιότητες, για τη συντήρηση των σχολείων, την κατασκευή των αναγκαίων παιδικών σταθμών, τη φροντίδα των ηλικιωμένων, το δίκτυο αποχέτευσης και τα αντιπλημμυρικά έργα, τις ασφαλτοστρώσεις δρόμων κ.ά.
  • Υπερασπίσαμε τη λαϊκή περιουσία του δήμου. Προσπαθήσαμε να την αναδείξαμε και να την αξιοποιήσαμε για τις λαϊκές ανάγκες. Ολοκληρώσαμε τον αγώνα που κατοχύρωσε οριστικά την παραχώρηση του ιερού χώρου του Σκοπευτηρίου στο λαό και την εκδίωξη της "Σκοπευτικής". Αντιταχθήκαμε την εκχώρηση της δημοτικής περιουσίας στο Υπερταμείο. Αναβαθμίσαμε τις υποδομές των κυλικείων του δήμου, εξασφαλίσαμε έργα για όλες τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Ιεραρχήσαμε ψηλά το ζήτημα της προστασίας του Υμηττού και του δάσους του.
  • Η Δημοτική Αρχή δεν ήταν ένας ακόμα εχθρός του λαού, αλλά στήριγμα και συναγωνιστής του. Δεν προχώρησε καμία κατάσχεση λογαριασμού και κανένας πλειστηριασμός για οφειλές προς το δήμο. Στηρίξαμε τις διεκδικήσεις και την πάλη του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα τους αγώνες των εργαζομένων του, ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση, για δουλειά με δικαιώματα και για την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων προσωπικού.
  • Τιμήσαμε τους αγώνες του τόπου μας και τις προσφυγικές ρίζες της Καισαριανής, κόντρα στο φασισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας. Δημιουργήσαμε το στολίδι που λέγεται Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στα σπλάχνα του Σκοπευτηρίου, απ’ όπου μέσα σε 2 χρόνια έχουν πλέον περάσει πάνω από 37.000 επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους μαθητές.

Πέντε χρόνια τώρα δείξαμε στην πράξη ότι ενώσαμε όλους τους Καισαριανιώτες, στεκόμενοι δίπλα σε κάθε μικρό ή μεγάλο τους πρόβλημα, χωρίς να κοιτάμε την πολιτική τους τοποθέτηση.

Πέντε χρόνια τώρα υποστηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις την πιο πλατιά και γνήσια συμμαχία που μπορεί να υπάρξει. Την ενότητα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των νέων της πόλης μας στην πάλη για τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους. Αυτή την ενότητα υπηρετήσαμε ως Δημοτική Αρχή. Σε αυτήν τη ρότα θα συνεχίζουμε.

Ο αντίπαλός μας στις εκλογές της Κυριακής, ο κ. Βοσκόπουλος, πασχίζει να εμφανίσει ότι τάχα η έγνοια μας δεν αφορά τα συμφέροντα του λαού, αλλά τις επιδιώξεις του Κόμματός μας. Ότι η πολιτική μας τοποθέτηση είναι δήθεν μειονέκτημα. Ότι είμαστε αγκυλωμένοι, οπισθοδρομικοί, ενώ ο ίδιος είναι τάχα ενωτικός, προοδευτικός - μοντέρνος!

Όχι και πολύ πρωτότυπες και εμπνευσμένες κατηγορίες είναι η αλήθεια… Ούτε βέβαια δικές του…

Το είπαμε και πριν, το επαναλαμβάνουμε και τώρα. Το Κόμμα μου, το ΚΚΕ, μια εντολή μας δίνει. Να είμαστε αταλάντευτα με το λαό και τις ανάγκες του! Αυτό είναι το πιο προοδευτικό, το πιο σύγχρονο που μπορεί κανείς να υπηρετήσει! Γι’ αυτό δεν έχουμε λόγους όταν απευθυνόμαστε στο λαό, όταν του ζητάμε ανοιχτά να μας στηρίξει, να κρύψουμε το ποιοι είμαστε και ποιες είναι οι ιδέες μας!

Εδώ στην Καισαριανή, εξάλλου, ο λαός μας ξέρει καλά.

Θυμάται καλά τον Μανωλίδη, τον Μακρή και τον Κατημερτζή, γνωρίζει ότι τα ονόματά τους είναι ένα με την ιστορία και τη φυσιογνωμία της πόλης μας. Ότι πίσω από κάθε κατάκτηση, πίσω από κάθε ουσιαστικό έργο που αντιμετώπισε λαϊκές ανάγκες στη συνοικία μας, βρίσκονται αγώνες και διεκδικήσεις στις οποίες πρωτοστάτησαν. Γι’ αυτό φροντίζει να τους κρατάει σε περίοπτη θέση στο μνημονικό του.

Τι έχει ο κ. Βοσκόπουλος να επιδείξει απέναντι σε αυτή την παρακαταθήκη και την εμπειρία του λαού της πόλης μας από τα πέντε χρόνια της διοίκησης της "Λαϊκής Συσπείρωσης";

Έχει να επιδείξει την ενότητα και τη συμμαχία με ένα πολιτικό και τοπικό κατεστημένο που έχει κάτσει στο σβέρκο της πόλης και την τραβάει προς τα πίσω και ομολογουμένως δεν πέρασε καλά τα 5 αυτά χρόνια, προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι.

Τα αυτιά όλων αυτών προσπαθεί να χαϊδέψει ο κ. Βοσκόπουλος όταν σε όλες του τις εμφανίσεις σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι "δεν θα είναι αντιπολίτευση σε καμία κυβέρνηση". Δηλαδή ετοιμάζεται να στηρίξει και να υλοποιήσει κάθε αντιλαϊκή πολιτική, να αναστρέψει μια θετική πορεία που έχει ο λαός της Καισαριανής τα προηγούμενα χρόνια, να αμφισβητήσει κατακτήσεις του.

Γι’ αυτό είναι αναγκασμένος να μασκαρεύεται ως "νέος" και "ανεξάρτητος". Γι’ αυτό δεν τολμάει να διατυπώσει με σαφήνεια και εντιμότητα τις πολιτικές του προθέσεις να βγάλει στο φως τις δεσμεύσεις που έχει.

Φίλοι και φίλες,

Ένα δίλημμα μπαίνει πραγματικά στο λαό της πόλης μας μπροστά στην κάλπη της Κυριακής.

Θα συνεχιστεί η θετική πορεία δίπλα σε αυτόν και τις ανάγκες του, που έδωσε αποτελέσματα, σημείωσε νίκες, ανταποκρίθηκε στις προτεραιότητες της λαϊκής οικογένειας;

Ή θα γυρίσουμε πίσω σε δήμο-διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής στο σβέρκο του λαού, χρεοκοπημένο και παραδομένο σε συμφέροντα και επιχειρηματίες;

Θα ρωτήσει κανείς, πιθανά και δικαιολογημένα.

Αμφισβητείται αυτή η πορεία από την πιθανή εκλογή του κ. Βοσκόπουλου; Μήπως υπερβάλλουμε, μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα;

Ας ανατρέξετε στα κείμενά του, στο εκλογικό του πρόγραμμα και τις συνεντεύξεις, τις δημόσιες αναρτήσεις του στα μέσα δικτύωσης, στη χθεσινή του ομιλία σε αυτή την πλατεία.

Αν και λαλίστατος και επιτηδευμένος, καμιά συγκεκριμένη δέσμευση δεν παίρνει σε καίρια ερωτήματα που αφορούν τον προσανατολισμό του δήμου, τη στάση του απέναντι στο αντιλαϊκό πλαίσιο που κυριαρχεί:

  • Θα προχωρήσει σε επέκταση της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες του δήμου; Τι εννοεί άραγε όταν μιλάει για αύξηση των παραγωγικών εσόδων, αν όχι για νέα χαράτσια στους δημότες.
  • Θα αποτρέψει τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών στους μικροοφειλέτες;
  • Θα αρνηθεί την παράδοση των αποθεματικών του δήμου για τις ανάγκες των τραπεζών;
  • Θα παλέψει για κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε εργαζόμενους με μόνιμο προσωπικό ή θα καταφύγει στις γνωστές αμαρτωλές ΚΟΙΝΣΕΠ και ΜΚΟ, στις οποίες έχουν προϋπηρεσία οι συμβουλάτορές του;
  • Θα διατηρήσει τη δωρεάν πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, στα αθλητικά σωματεία και τους δημότες;
  • Θα εξασφαλίσει ότι οι κοινωνικές δομές του δήμου θα συνεχίσουν να παρέχονται από τις ίδιες του τις υπηρεσίες και δεν θα παραδοθούν σε ιδιώτες και ΜΚΟ;

Βεβαίως, για αγώνες, διεκδικήσεις, αντιπάλεμα της αντιλαϊκής πολιτικής και τέτοια… δεν πρόκειται να βρείτε κουβέντα, μιας και ο κ. Βοσκόπουλος αυτά τα θεωρεί ξεπερασμένα, άξια μόνο για το σαρκασμό του, που του περισσεύει είναι η αλήθεια…

Όταν το Δημοτικό Συμβούλιο, μπροστά στον ορυμαγδό των μέτρων που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια πάνω στην πλάτη του λαού και των δικαιωμάτων του, έπαιρνε αποφάσεις καταδίκης και στήριξης των λαϊκών κινητοποιήσεων, εκείνος μας κατηγορούσε για "βιομηχανία ψηφισμάτων" και για λαϊκισμό.

Αντί για αυτά θα δείτε, πίσω από τις ωραίες εκφράσεις και τα γνωστά συνθήματα με τα οποία γεμίζουν οι τεχνοκράτες του συστήματος τα προγράμματά τους, μια σειρά από προτάσεις που δείχνουν τις πραγματικές επιδιώξεις του κ. Βοσκόπουλου.

  • Για το πάρκο του Άη Γιάννη και τα "Ξύλινα" ετοιμάζεται για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ή ΣΔΙΤ.

Δηλαδή για ιδιωτικοποίηση των κυλικείων και των εγκαταστάσεων, για λειτουργία τους με εμπορικά κριτήρια και ανάλογες εργασιακές σχέσεις, ενός χώρου-φιλέτο που κατακτήθηκε με αγώνες του λαού και που παρέχει στους δημότες προσιτές κοινωφελείς υπηρεσίες και δωρεάν πρόσβαση σε χώρους αναψυχής και άθλησης.

  • Οραματίζεται την ενίσχυση -λέει- της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον ορεινό όγκο του Υμηττού, δηλαδή για μπίζνες στο αισθητικό του δάσος, που ως γνωστόν είναι στο μάτι πολλών παλιών και νέων συμφερόντων.
  • Θα δημιουργήσει κάρτα του δημότη για να εξασφαλίσει -λέει- εκπτώσεις στις παροχές του δήμου, που σήμερα ωστόσο δίνονται δωρεάν ή με συμβολικό αντίτιμο σε όλους.
  • Ανάλογα με το ακροατήριό του, άλλοτε αποκρύπτει και άλλοτε ξανασερβίρει τη θέση του για τη χωροθέτηση της 2ης στάσης του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας, θέση ενάντια στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν φαίνεται να παρατάει παρά τη δημοπράτηση του έργου, όπου ανάμεσα στα άλλα, για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, θυσιάζει αθλητικούς χώρους της Νήαρ Ηστ, τον προαύλιο χώρο του ιστορικού σχολείου Βενιζέλου, συνολικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.
  • Για τελευταίο αφήνουμε το εξής. Αν προσέξετε στο πρόγραμμά του στο κομμάτι που αφορά το νέο Μουσείο στο Σκοπευτήριο και το "όραμά" του για αυτό, φροντίζει βολικά να αφαιρέσει τον τίτλο ΕΑΜικό. Ποιος άραγε του δίνει αυτό το δικαίωμα; Τι έχει άραγε στο μυαλό του, αν όχι την παραχάραξη και τη διαστρέβλωση της Ιστορίας του τόπου μας και της συμβολής της Καισαριανής στην εποποιία της Αντίστασης;

Θέλει λέει να του δώσει παγκόσμια εμβέλεια... Μια παγκόσμια εμβέλεια που θα υπηρετεί το ψέμα και τη λήθη, τους σχεδιασμούς των πιο αντιδραστικών επιτελείων.

Αυτά ετοιμάζει για την επομένη των εκλογών.

Τα δείγματα γραφής του δεν είναι βέβαια καινούργια.

  • Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το Σκοπευτήριο της Καισαριανής μπήκε στο μάτι της λεγόμενης αξιοποίησης και κινδύνεψε από το ΤΑΙΠΕΔ.

Τότε και ενώ ο λαός της πόλης μας οργάνωνε την αντίδρασή του που τελικά απέτρεψε αυτές τις εξελίξεις, εκείνος μίλαγε για "ευκαιρία" και πρότεινε να βρούμε χρηματοδότες για να αποζημιώσουμε τη "Σκοπευτική", που μόλυνε για δεκαετίες τον ιερό αυτό τόπο και κερδοσκοπούσε από αυτόν.

Ο κ. Βοσκόπουλος θέλει να παρουσιάζεται ως "γέννημα - θρέμμα" Καισαριανιώτης. Αυτό λέει τον κάνει πιο ικανό για δήμαρχο της πόλης σε σχέση με τους υπολοίπους.

Ξανά και ξανά, ωστόσο, αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία σχέση με τους αγώνες των Καισαριανιωτών και τους πόθους τους, με το συμβολισμό της πόλης μας.

Από αυτά ο ίδιος μόνο να πάρει προσπαθεί, με διάφορες λαθροχειρίες, μιας και δεν έχει να επιδείξει καμιά ουσιαστική συμβολή.

Θα σας θυμίσουμε εδώ ένα απόσπασμα από μια ιστορική ομιλία του δημάρχου Παναγιώτη Μακρή, από αυτό εδώ το βήμα και σε μια ίδια περίσταση.

Έλεγε ο σ. Παναγιώτης κλείνοντας την προεκλογική του ομιλία στις πρώτες ελεύθερες μετά τη χούντα δημοτικές εκλογές του 1975.

(…) "Απόψε για πρώτη φορά θα κάνω μια δήλωση απαντητική προς όποιον θέλει να μονοπωλεί την καισαριανιώτικη ιθαγένεια.

Θεωρώ τον εαυτό μου από την πρώτη ώρα που ήρθα στην Καισαριανή, τόσο Καισαριανιώτη όσο έδειξα ότι είμαι. Όποιος έντιμος ας το μετρήσει με το μοναδικό μέτρο της αυταπάρνησης.

Κι αν δεν είχα την τύχη να παίξω στην παιδική μου ηλικία στα δρομάκια της Καισαριανής, είχα την τιμή και ευτυχία να παλέψω όλα αυτά τα χρόνια για τους δρόμους, τα δρομάκια και μέσα σ' αυτούς για την τύχη της Καισαριανής μαζί με το λαό της Καισαριανής.

Με ξέρετε ποιος είμαι. Είμαι ο κομμουνιστής δήμαρχος. Είμαι ο δήμαρχος ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των Καισαριανιωτών. Όταν το 1964 με στείλατε να σας υπηρετήσω στο δήμο με το 64% των ψήφων, ξέρατε καλά μόνον ότι είμαι κομμουνιστής και γι' αυτό με εμπιστευτήκατε και με στείλατε. Τώρα με γνωρίσατε και σαν δήμαρχο του 100% των δημοτών, δηλαδή ολάκερου του λαού της Καισαριανής, του λαού που τον υπηρέτησα κάτω από τις γνωστές σε όλους σας δύσκολες συνθήκες" (…).

Εμείς λοιπόν είμαστε τόσο Καισαριανιώτες όσο αποδείξαμε ότι είμαστε...

Καισαριανιώτες με την έννοια που καταλαβαίνει κάθε τίμιος άνθρωπος όταν βάζει στο νου του τον τόπο μας και την ιστορία του. Δηλαδή συνεπείς αγωνιστές που δεν τα διπλώνουν στα δύσκολα. Που βάζουν σε προτεραιότητα τις ανάγκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Που δεν διστάζουν να τα βάλουν με τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Που παίρνουν κουράγιο και αντοχή από τις ηρωικές παραδόσεις της συνοικίας μας για να συνεχίσουν την πάλη σήμερα.

Αυτή είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση», αυτοί είναι οι άνθρωποι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό της.

Φίλοι και φίλες,

Τις ημέρες που πέρασαν ο κ. Βοσκόπουλος διέπρεψε στη χυδαιότητα, την παραποίηση και τις προσωπικές επιθέσεις.

Για να βρει στήριγμα στις συκοφαντίες του, έφτασε στο σημείο να αναπαράγει επιχειρήματα από φασιστικά - χρυσαυγίτικα σάιτ, βάζοντας από την "πίσω πόρτα" -εδώ στην Καισαριανή- τον αντικομμουνισμό…

Δίνει και με αυτόν τον τρόπο εξετάσεις σε αυτούς που τον στηρίζουν.

  • Η χθεσινή του ομιλία από την αρχή ως το τέλος ήταν ένα υβρεολόγιο, διανθισμένο με ψέματα και διαστρεβλώσεις. Μάλιστα προχώρησε στην εξής λαθροχειρία, να αθροίζει μαζί με το δικό του ποσοστό και το ποσοστό των υπόλοιπων συνδυασμών, λες και οι ψηφοφόροι τού ανήκουν. Ότι ολωνών η θέληση μπορεί να υποταχθεί στους δικούς του σχεδιασμούς. Ποιος του δίνει άραγε το δικαίωμα να προσβάλλει την όποια επιλογή και θέληση των δημοτών μας στον πρώτο γύρο;
  • Παλεύει να μηδενίσει και να αμαυρώσει την τεράστια προσπάθεια που κάναμε αυτά τα χρόνια, για καθετί που αφορά την καθημερινή ζωή του λαού και τα δικαιώματά του, τις δυνατότητες που δημιουργήσαμε στο Δήμο Καισαριανής για να ανταποκριθεί από καλύτερες θέσεις το επόμενο διάστημα στις μεγάλες λαϊκές ανάγκες.

Ταυτόχρονα αμαυρώνει και μηδενίζει την προσφορά των εργαζομένων του δήμου και των υπηρεσιών του, που παρά τις τεράστιες δυσκολίες στήριξαν με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους αυτή την προσπάθεια.

Δεν το κάνει αυτό μόνο για φτηνούς προεκλογικούς λόγους. Για να κερδίσει ψήφους τροφοδοτώντας τα πιο ταπεινά ένστικτα. Απαξιώνει μεθοδευμένα, γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να φτάσει τον πήχη εκεί που τον έχουμε τοποθετήσει τα πέντε αυτά χρόνια. Για να μπορέσει αύριο να στρώσει ευκολότερα το δρόμο της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που έχει στο μυαλό του. Για να λαφυραγωγήσει πάνω στις κατακτήσεις του λαού της πόλης μας. Γνωστή η τακτική και δουλεμένη από πολλούς.

  • Στον απλό κόσμο μιλάει για "ανυπαρξία έργων υποδομής"!

Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα ξεκινάει η κοροϊδία... Ή αυτό ή στην πενταετία που προηγήθηκε τον χτύπησε η άνοια. Διαφορετικά, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου θα έπρεπε να θυμάται ότι μέσα στη θητεία μας εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για έργα που ξεπερνάνε τα 10 εκατ. ευρώ, όπως:

  • Οι επισκευές στα σχολεία (που ξεπέρασαν τα 1.3 εκατ. ευρώ).
  • Το έργο της αποχέτευσης για το 40% της πόλης (ύψους 3.2 εκατ. ευρώ).
  • Η αντικατάσταση του οδοφωτισμού με LED (προϋπολογισμού 1.6 εκατ. ευρώ).
  • Η ανακατασκευή του συνόλου των παιδικών χαρών.
  • Η ανακατασκευή των ανοιχτών αθλητικών χώρων και τα έργα στο «Μ. Κρητικόπουλος».
  • Οι δύο φάσεις ασφαλτόστρωσης.
  • Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ύψους 2 εκατ. ευρώ)
  • και βέβαια η μελέτη για τη συνολική αναβάθμιση του πάρκου στο Σκοπευτήριο (που διαμορφώνει Κέντρο Μουσικής Εκπαίδευσης στο ιστορικό κέντρο «Χάραμα», ανοιχτό θέατρο και χώρο βιβλιοθήκης, ανοιχτά γυμναστήρια και στίβο) κ.ά.

Τέτοια «ανυπαρξία» θα ήθελαν πολλοί να μπορούν να επιδείξουν…

  • Ο κ. Βοσκόπουλος, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν απασχολήθηκε πολύ με τη διάδοση των θέσεών του για την πόλη, με την ενημέρωση των κατοίκων της για τις ιδέες και τις προτάσεις του. Αφιερώθηκε στο παρασκήνιο, στις υπόγειες συμφωνίες, στα κάθε λογής ταξίματα.

Με αυτά δεν δίνει μόνο δείγμα πολιτικής ηθικής, δίνει αποδείξεις ότι η ψήφος που του εμπιστεύονται οι δημότες θα γίνει "κάτι άλλο" μετά τις εκλογές, θα υπηρετήσει άλλους σχεδιασμούς.

Είναι και αυτό ένα κριτήριο για να του χαλάσει τα σχέδια ο λαός της πόλης μας στις εκλογές της Κυριακής.

Να δείξει ότι εκτός από το παρασκήνιο, τα αλισβερίσια, τα φανερά και αθέατα συμφέροντα υπάρχει και η θέλησή του, υπάρχει και η φωνή του!

Εκτός από τις προσωπικές φιλοδοξίες, τους διαγωνισμούς για τις καρέκλες, υπάρχουν και οι ανάγκες του!

Και εδώ στην Καισαριανή υπάρχει μια σίγουρη επιλογή που είναι στο δικό του χέρι! Κι αυτή είναι η στήριξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών. Μια στήριξη που αποδεδειγμένα δεν πάει πίσω το λαό, γίνεται στήριγμά του στους αγώνες τού σήμερα και τού αύριο.

Φίλοι και φίλες,

Καισαριανιώτες και Καισαριανιώτισσες,

Όλοι και όλες αντιλαμβανόμαστε ότι και μετά τις εκλογές της Κυριακής τα μεγάλα προβλήματα του λαού θα είναι εδώ.

Θα είναι εδώ η φτώχεια, η ανεργία, η φοροληστεία, η παραπέρα εμπορευματοποίηση κοινωνικών αναγκών, η απαίτηση για τα ματωμένα πλεονάσματα και για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Γι' αυτό η επόμενη ημέρα χρειάζεται να βρει το λαό πιο δυνατό, ικανό να αντιπαλέψει, να υπερασπίσει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του. Χρειάζεται για αυτό μία δύναμη αντίστασης, αντεπίθεσης και πραγματικής ελπίδας.

Τέτοια δύναμη είναι μονάχα η "Λαϊκή Συσπείρωση", που αποδεδειγμένα βάζει μπροστά τις ανάγκες του λαού, που στηρίζει την πάλη του. Αποτελεί εγγύηση ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, θα βρεθεί δίπλα του, δεν θα τον προδώσει.

Φίλοι και φίλες,

Στα 5 αυτά χρόνια αποκτήσαμε πολύ μεγαλύτερη εμπειρία.

Σήμερα έχουμε ακόμα περισσότερα εφόδια για να στηρίξουμε την πάλη και να κινητοποιήσουμε το λαό για τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τους δήμους και συνολικά την κοινωνία.

Εκεί θα στρέψουμε με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή όλες μας τις δυνάμεις από την επομένη των εκλογών.

  • Για την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών των δήμων.
  • Για την ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων από τη βαριά φορολογία.
  • Την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε όλους τους τομείς του δήμου με μόνιμο προσωπικό.
  • Για την προάσπιση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς στη μόρφωση, στον Αθλητισμό και Πολιτισμό, ενάντια στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις.
  • Τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που έχει πραγματικά ανάγκη ο λαός και βελτιώνουν την καθημερινότητά του.
  • Για την προάσπιση και την ανάδειξη της δημόσιας περιουσίας του δάσους και του ορεινού όγκου του Υμηττού.

Συνεχίζουμε από καλύτερη βάση, πάνω στις δυνατότητες που δημιουργήσαμε με τεράστιο κόπο και προσπάθεια στο Δήμο Καισαριανής. Με εξασφαλισμένα έργα και σοβαρές παρεμβάσεις που θα υλοποιούνται στην πόλη για τα επόμενα δύο χρόνια όπως η αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού, η κατασκευή του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, η ανακατασκευή των ανοιχτών αθλητικών χώρων, νέες ασφαλτοστρώσεις κ.ά.

Διεκδικούμε πιο αποφασιστικά το επόμενο διάστημα:

  • Τη χρηματοδότηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου, για την ενίσχυση της διαλογής στην πηγή και την προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού.
  • Συνολική λύση του κυκλοφοριακού - συγκοινωνιακού προβλήματος.
  • Τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης του πάρκου του Σκοπευτηρίου.
  • Τη δημιουργία ανθρώπινων υποδομών για τον οικισμό του Βλητικού Σταθμού.
  • Τη διάσωση των εργατικών κατοικιών και των "Πυροβολημένων", στο Τρίγωνο.
  • Την ανάπλαση και συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων και της πλατείας Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.

Φίλοι και φίλες,

Καισαριανιώτες και Καισαριανιώτισσες,

Λίγες ώρες μονάχα απομένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης την Κυριακή.

Γεμίζουμε δύναμη, ζωντάνια και αυτοπεποίθηση από τη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση και τις ώρες που απομένουν σας καλούμε να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο δευτερόλεπτο για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά σε περισσότερους Καισαριανιώτες και Καισαριανιώτισσες με την πρόταση της ελπίδας και του αγώνα. Με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Απόψε από το βήμα καλούμε όσους έκαναν και διαφορετικές επιλογές στον Α’ γύρο, που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα μαζί μας, να δείξουν εμπιστοσύνη στη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Είναι επιλογή καθαρή, δοκιμασμένη, που θα πάει μπροστά το λαό.

Καλούμε όσους δεν έφτασαν την προηγούμενη Κυριακή ως την κάλπη, να κάνουν υπόθεσή τους την υπεράσπιση όσων καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια.

Καλούμε τους νέους και τις νέες να κάνουν την ψήφο τους περήφανη, αγωνιστική απάντηση κόντρα στην υποταγή και σε αυτούς που τσακίζουν τη ζωή και τα όνειρά τους.

Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ».