Πέμπτη 06/06/2019 - 22:05
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Συνέντευξη τύπου ενόψει του 3ου Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Από παλαιότερο αγώνα δρόμου Ειρήνης
Από παλαιότερο αγώνα δρόμου Ειρήνης

Συνέντευξη τύπου ενόψει του 3ου Δρόμου Ειρήνης «Γρ. Λαμπράκης» που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου την προσεχή Κυριακή 9 Ιούνη, έδωσε ο Γιαννόπουλος Ανδρέας, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής. Στη συνέντευξη ανέφερε:

«Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του 3ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης «ημιμαραθωνιος - 21χλμ) θα θέλαμε να καλέσουμε το λαό της Τρίπολης και της ευρύτερης Περιοχής να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των δρομέων αλλά και να συμμετέχει είτε στον αγώνα (εννοείτε ότι αναφερόμαστε σε αυτούς που τρέχουν και μπορούν καλύψουν τέτοιες αποστάσεις) αλλά είτε ως εθελοντές για να συμβάλουν όπου χρειαστεί στην οργανωτική προσπάθεια.

Ο Αγώνας δρόμου γίνεται προς τιμή του Αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης, Βουλευτή της ΕΔΑ, αθλητή - βαλκανιονίκη και Γιατρού Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης εκτός των άλλων αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και αγωνιζόταν με το αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό κίνημα της εποχής για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους Νατοικούς τυχοδιωκτισμούς, για την κατάργηση των πυρηνικών και των όπλων μαζικής καταστροφής. Αυτός ο αγώνας είναι επίκαιρος και σήμερα.

Σήμερα, που από τη μια παραμένει η δεινή οικονομική κατάσταση για την πλειοψηφία του λαού μας. Ενώ, από την άλλη, κλιμακώνεται η επιθετικότητα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού κρατών. Σε αυτές τις διαμάχες παίρνει μέρος και αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες και η χώρα μας, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους. Επίσης, τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, που διαχρονικά αποτέλεσε και αποτελεί το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών, καθώς και 20 χρόνια από την εγκληματική επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία.

Αγωνιζόμαστε για την Ειρήνη και την φιλία και την ισότιμη συνεργασία των λαών :

Φέτος είναι η 3η φορά που πραγματοποιούμε αυτό τον αγώνα έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία από την διεξαγωγή των δυο προηγούμενων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προκαταβολικά τα σωματεία και τους φορείς που συμβάλουν στην διεξαγωγή του, τους εθελοντές μας που είναι κοντά σε αυτή την προσπάθεια, τους αθλητές, τους δρομείς και τους συνοδούς τους που θα έρθουν από κάθε μεριά της Πελοποννήσου αλλά και από την Αττική. Αξίζει να πούμε εδώ ότι μετά από απαίτηση πολλών φίλων δρομέων από την Αττική, η οργανωτική επιτροπή θα δρομολογήσει Λεωφορείο από Αθήνα. Η ώρα αναχώρησης θα είναι η 2μ.μ. την ημέρα του αγώνα από την πλατεία Καραϊσκάκη, στάση Μετρό Μεταξουργείο, μπροστά στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΥ.

Το πρόγραμμα του αγώνα:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Ιούνη στην Τρίπολη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 6.15 από το πάρκο των αλύγιστων του Μοριά (πλησίον φυλακών Τρίπολης) στον Άγιο Αθανάσιο ένας χώρος ιδιαίτερα φορτισμένος αφού εκεί εκτελέστηκαν και είναι θαμμένοι αγωνιστές της ζωής και του δίκιου την περίοδο 1940 - 1949.

Μια ώρα πριν, οι Αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης για να παραλάβουν τον αριθμό τους. Για το σκοπό αυτό, θα ξεκινήσουν λεωφορεία από την πλατεία Αγ. Βασιλείου στις 5 το απόγευμα.

Μετά την εκκίνηση, οι αθλητές θα κατευθυνθούν στους δρόμους: Ερυθρού Σταυρού, πλ. Ανεξαρτησίας, Εθνομαρτύρων, πλ. Αγ. Βασιλείου, Γεωργίου Ά, πλ. Κολοκοτρώνη, Γρηγόρη Λαμπράκη, Παλιά Εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, όπου στο χωριό Κερασίτσα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη θα γίνει αλλαγή κατεύθυνσης προς το χωριό Στάδιο και από κει μέσω του δρόμου Τρίπολης -΄Αστρους, από το χωριό Αγ. Σώστης, θα κινηθούν προς Τρίπολη. Στην επιστροφή μέσα στην Τρίπολη, θα κατευθυνθούν προς τις οδούς: Γρηγορίου Λαμπράκη, πλ. Κολοκοτρώνη, Γεωργίου Ά, πλ. Αγ. Βασιλείου, Τάσου Σεχιώτη, πλ. Πετρινού (τερματισμός).

Σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικό θα υπάρχουν ανά 4 χιλιόμετρα. Στον Τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, σάντουιτς και γλυκά για τους συμμετέχοντες.

Όλοι όσοι τερματίσουν, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενικής σειράς».