Δευτέρα 17/06/2019 - 11:55
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στην ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της ακτής Καλαμίτσας

Κινητοποίηση στην είσοδο της παραλίας Καλαμίτσας, διοργανώνει σήμερα Δευτέρα 17 Ιούνη στις 11 π.μ. η Κομματική Οργάνωση Καβάλας του ΚΚΕ ενάντια στην ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της ακτής.

Όπως επισημαίνεται στο κάλεσμα η παραλία πέρασε «στη διαχείριση της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) και παρά τις δηλώσεις και διαβεβαιώσεις, το σενάριο της ιδιωτικοποίησης είναι μπροστά μας. Οι χειρισμοί των υποθέσεων με την ΕΤΑΔ και το ΤΑΥΠΕΔ, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, από τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου, αλλά και οι κινήσεις που κάνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο χιλιοπαιγμένο έργο της απαξίωσης, της εγκατάλειψης και της υποβάθμισης, ώστε να έρθει ως "σωτήρας" ο ιδιώτης επενδυτής, να πάρει τζάμπα την ακτή και να τον χρυσοπληρώνουν οι Καβαλιώτες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη παραλία της Καλαμίτσας και ο τρόπος που αντιμετωπίζεται από όλες τις πλευρές των εμπλεκόμενων (κυβέρνηση, διοίκηση του Δήμου) δείχνει πόσο μακριά ακόμη βρίσκεται από το να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εγκατάλειψης της δημοτικής πλαζ, όπου χιλιάδες συμπολίτες μας απολαμβάνουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση, τα καλοκαιρινά τους μπάνια, δεδομένου ότι όλο και λιγότεροι έχουν την οικονομική άνεση έστω και για ολιγοήμερες διακοπές.

Η ακτή της Καλαμίτσας ενταγμένη στον αστικό ιστό της πόλης και προσβάσιμη και με την αστική συγκοινωνία, χωρίς εισιτήριο και σε μεγάλο της μέρος εντελώς ελεύθερη, αποτελεί εδώ και δεκαετίες μια από τις ελάχιστες επιλογές για τις λαϊκές οικογένειες της πόλης.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή πριν από 2 χρόνια δεν ανανέωσε τη σύμβαση παραχώρησης που υπήρχε και ίσχυε για 30 χρόνια. Και ενώ από τη μία η παραλία είναι ζωτικής σημασίας για το λαό της Καβάλας, από την άλλη το γεγονός ότι για το Δήμο Καβάλας δεν απέφερε τα προσδοκώμενα οικονομικά οφέλη σε συνδυασμό με το "πινγκ πονγκ" ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και Δήμου δεν μας επιτρέπει να αποκλείσουμε οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Η παραλία σήμερα πέρασε στη διαχείριση της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) και παρά τις δηλώσεις και διαβεβαιώσεις, το σενάριο της ιδιωτικοποίησης είναι μπροστά μας.

Οι χειρισμοί των υποθέσεων με την ΕΤΑΔ και το ΤΑΥΠΕΔ, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, από τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου, αλλά και οι κινήσεις που κάνει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο χιλιοπαιγμένο έργο της απαξίωσης, της εγκατάλειψης και της υποβάθμισης, ώστε να έρθει ως "σωτήρας" ο ιδιώτης επενδυτής, να πάρει τζάμπα την ακτή και να τον χρυσοπληρώνουν οι Καβαλιώτες.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως οι παραλίες ανήκουν στον ελληνικό λαό και για τις ανάγκες του πρέπει να αξιοποιηθούν. Η συζήτηση που γίνεται για τη διεκδίκηση της κυριότητας, δεν προμηνύει κανένα καλό για τους Καβαλιώτες και στέλνει στις καλένδες την αντιμετώπιση της τριτοκοσμικής εγκατάλειψης.

Αυτό που απαιτείται άμεσα να γίνει, ανεξάρτητα από το ποιος έχει την ευθύνη, είναι να αντιμετωπιστεί η εγκληματική εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων τόσο της Καλαμίτσας όσο και των άλλων δημοτικών πλαζ.

Η διεκδίκηση του συνόλου των δημοτικών πλαζ με εγκαταστάσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των λουομένων (ομπρέλες, καθίσματα, καθαριότητα, βεστιάρια κτλ), πρέπει να γίνει υπόθεση του Καβαλιώτικου λαού».