Τετάρτη 26/06/2019 - 22:52
ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Τη δέσμευση για στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων επανέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης

Πηγή: Eurokinissi

Να δώσει ώθηση στην κερδοφορία τους υπόσχεται στους επιχειρηματικούς ομίλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θέτει ως προτεραιότητα της ΝΔ τις «ιδιωτικές επενδύσεις» με «φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον», με «χαμηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία».

Μιλώντας στην Ελευσίνα επανέλαβε πως «μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και το φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%». Αναφέρθηκε ακόμα στην «ίδρυση λευκού μητρώου εταιρειών ώστε να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές οι εργοδότες που είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους και στο κράτος και κίνητρα στις επιχειρήσεις για πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους». Για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα αναζητήσει «ιδιώτη επενδυτή». Ανέφερε πως οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από το Γενάρη του 2020.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι συστηματικά διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ και ζήτησε στις εκλογές να λάβει «ισχυρή εντολή».

Στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ζήτησε να στηριχθεί ο Κ. Μητσοτάκης για να προχωρήσει η κυβέρνησή του την «εθνική ανασυγκρότηση».