Τετάρτη 26/06/2019 - 22:58
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει ομαλότητα στα κέρδη των ομίλων

Πηγή: Eurokinissi

Σαν εγγυητή της ομαλότητας που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι για την αύξηση των κερδών τους εμφάνισε το ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας που μίλησε στη Δραπετσώνα.

Έθεσε το ερώτημα ποια ομαλότητα μπορεί να εγγυηθεί ο Κ. Μητσοτάκης, «αυτή που εγγυήθηκε μαζί με τους συνεταίρους του, τον κ. Σαμαρά, και τον κ. Βενιζέλο, στα μαύρα χρόνια της διακυβέρνησής τους;» για να καταδείξει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την πέτυχε, λέγοντας πως «η ομαλότητα, με δυο λόγια, έχει ως προϋπόθεση τη συναίνεση της κοινωνίας στην πολιτική που εφαρμόζεται», ενώ αντίθετα «μια τέτοια αντίληψη, και μια τέτοια πολιτική, είναι ξένη και εχθρική για τη ΝΔ». Υποστήριξε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει «και με μια ψήφο» την επόμενη μέρα θα σχηματιστεί κυβέρνηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συνεργαστεί με άλλες δυνάμεις.

Υποστήριξε ότι πλέον το ζητούμενο είναι «να βγούμε οριστικά από τα μνημόνια» και πως «αυτή την πορεία μπορεί να εγγυηθεί μόνο μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», όταν η πορεία μέχρι το 2060 είναι προδιαγεγραμμένη από τις δεσμεύσεις για «ματωμένα» πλεονάσματα και αυστηρή εποπτεία των δανειστών. Ανέφερε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση «το μόνο που φρόντισε ήταν η ομαλή επιβολή των μνημονίων και των κάθε μορφής αντιλαϊκών μέτρων», κάτι που έπραξε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ξέπλυνε τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η ΝΔ δεν θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις για μείωση φόρων λέγοντας πως «καμία μείωση της φορολογίας λένε τώρα, ούτε το 2019 ούτε το 2020». Για μια ακόμα φορά έδειξε ότι μοναδικό του μέλημα ήταν και είναι μια τηλεοπτική μονομαχία με τον Κ. Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας πως «ούτε δεμένος δεν θα έρθει» σε τηλεοπτικό διάλογο μαζί του «γιατί φοβάται ότι θα ακουστούν αλήθειες».