Πέμπτη 04/07/2019 - 19:43

Τη στήριξή τους στο ΚΚΕ εκφράζουν προσωπικότητες της Κεφαλονιάς - Ιθάκης με κοινό κείμενό τους

Τη στήριξή τους στο ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιούλη εκφράζουν προσωπικότητες από την Ιθάκη - Κεφαλονιά. Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Στην κορύφωση μιας δύσκολης και σκοτεινής περιόδου βαθιάς ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης, με το λαό μας να μετρά χιλιάδες θύματα από τις φτωχές λαϊκές τάξεις αλλά και από τους μικρομεσαίους επιστήμονες, εμπόρους και επιχειρηματίες στο βωμό ανελέητων συμφερόντων και ενός ακραίου ανταγωνισμού, τα αίτια όπως και οι υπαίτιοι μαζί με εκείνους που ανέχθηκαν, υποβοήθησαν, σιγοντάρισαν και εξαπάτησαν το λαό μας για να τον οδηγήσουν στην εξαθλίωση, την ταπείνωση και το μαρασμό, δεν μπορούν πλέον να κρύβονται, ούτε να συνεχίζουν αλώβητοι να δημιουργούν παραπλανητικά "άλλοθι", ψεύτικες ελπίδες, ανέξοδες υποσχέσεις και καμουφλαρισμένες προσδοκίες.

Την ίδια περίοδο, με τον πιο εγκληματικό τρόπο, ο παραδοσιακός ιδεολογικός, κοινωνικός και ανθρωπιστικός πυρήνας της έννοιας και του οράματος της αριστεράς, δοκίμασε στα σπλάχνα του τον κυνικά αμοραλιστικό, διαστρεβλωτικό και ανιστόρητο οδοστρωτήρα μιας κυβερνώσας, δήθεν "αριστεράς", που παραποιώντας χωρίς ντροπή και φειδώ το περιεχόμενο πάγιων κοινωνικών και λαϊκών αιτημάτων, εξαπατώντας στη λογική της ανάθεσης, οδήγησε τη χώρα και το λαό μας σε δρόμους αδιέξοδους, ακόμη πιο συντηρητικούς και βαθιά αντιδραστικούς. Για το έργο τους αυτό, όπως και για τις συνθήκες πίεσης, ήττας, προσβολής και απαξίωσης που προκάλεσαν στην ίδια την αριστερά, θα τους κρίνει άμεσα ο λαός μας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και πολύ σύντομα η ίδια η ιστορία.

Η επόμενη μέρα, δυστυχώς, μόνο καλή δεν προοιωνίζεται. Οι καταστάσεις έντασης, η συντονισμένη επίθεση στις λαϊκές ανάγκες και στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, ένας ακραίος μονοπωλιακός ανταγωνισμός, η στρατηγική γεωπολιτική ανάφλεξη στα σύνορα της Ευρώπης και της Ανατολής, η ενεργειακή λεηλασία των φυσικών πόρων, τα εξορυκτικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά εγκλήματα σε ολόκληρο το δυτικό άξονα της χώρας, η απαξίωση και μετά η κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα και της υπόλοιπης λαϊκής και δημόσιας περιουσίας κι ένας πιθανός δεξιός κυβερνητικός φονταμενταλισμός, θα στήνουν ακόμη πιο πιεστικά, ακόμη πιο εχθρικά και βίαια το λαό και την κοινωνία μας στον τοίχο μιας εξαναγκαστικής και ακόμη πιο ταπεινωτικής προσαρμογής. Την ίδια μάλιστα στιγμή, που στην Ευρώπη δείχνουν να επιστρέφουν μισαλλόδοξα και φανατικά σχήματα φασιστικών, ακροδεξιών αλλά και νεο-ναζιστικών μορφωμάτων.

Στη νέα αυτή κατάσταση που καθόλου τυχαία δεν δημιουργήθηκε, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για άλλα λάθη, άλλες δοκιμές, άλλες αναθέσεις, ούτε φυσικά για περαιτέρω εξαπάτηση. Κι ένας απολύτως χρήσιμος χρόνος υπεράσπισης κεκτημένων και λαϊκής αντεπίθεσης, δεν μπορεί να συμβαδίσει στην παρούσα συγκυρία με την "πολυτέλεια" μιας αριστερής εσωστρέφειας, ενός ακόμη κατακερματισμού, μιας αέναης ρητορικής αναζήτησης στο χώρο της αριστεράς, αυτού όμως που ήδη είναι μπροστά μας και μας καλεί να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε και μάλιστα άμεσα.

Αντιθέτως, το προσεχές χρονικό διάστημα, άμεσα, απαιτείται μια πραγματική μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, που θα αντιπαλέψει τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τα μονοπωλιακά, γεωπολιτικά και μη, συμφέροντα, που θα υπερασπισθεί το λαό μας από την περαιτέρω επιδρομή στα δικαιώματα και τις ανάγκες του, που θα παλέψει τίμια και δυναμικά για την ανακούφιση των εργαζομένων, των αγροτών, των συνταξιούχων, της νέας γενιάς, των γυναικών, των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολούμενων. Και είναι αυτή η δύναμη που στα νησιά μας, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, βρέθηκε ακριβώς όταν χρειάστηκε, στην πρώτη γραμμή όλων αυτών.

Η επόμενη μέρα της 7ης Ιούλη, πρέπει να μας ξαναβρεί όλους και όλες ξανά μαζί, έστω και για πρώτη φορά, παρά τις όποιες ιδεολογικές ή πολιτικές διαφοροποιήσεις μας, με το χαμόγελο και την πίστη του αγώνα, της αντίστασης και της δυναμικής υπεράσπισης και διεκδίκησης, στην πρώτη γραμμή. Να συναντήσουμε εκεί και να ενισχύσουμε την πραγματική δύναμή μας, που μπορεί να θέλησαν να μας κλέψουν, αλλά ουδέποτε παραδώσαμε. Οι υπογράφοντες το κείμενο αυτό, στην μάχη των εκλογών της 7ης Ιούλη, συντάσσουμε τις ελάχιστες ή μικρές δυνάμεις μας με το ΚΚΕ. Και καλούμε τους ανθρώπους που μοιραστήκαμε κάποτε τις κοινές αγωνίες, τα όνειρα, τους στόχους και τα οράματα μιας αριστεράς που ξέρει να αγωνίζεται, να υπερασπίζεται, να διεκδικεί και να ονειρεύεται, να βρεθούμε ξανά ή για πρώτη φορά στην πρώτη γραμμή, δίπλα σε ένα ισχυρό ΚΚΕ, στην κοινωνία και στη Βουλή».

Οι υπογράφοντες:

Αλέξανδρος Ταφλαμπάς

Ελένη Τζιβρά-Χιόνη

Γεράσιμος Χιόνης

Αθηνά-Μυρτώ Χιόνη

Λευτέρης Χαμηλοθώρης

Ιουλία Κοκκόση

Γεράσιμος Γαβριελάτος

Σταύρος Αντύπας