Παρασκευή 19/07/2019 - 19:34
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δήλωση του βουλευτή Αχαΐας για το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Αιγιάλεια

Σε δήλωσή του σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα σκουπίδια στην Αιγιάλεια και τις πρόσφατες εξελίξεις, ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος επισημαίνει τα εξής:

«Η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αιγιάλεια αποτελεί ένα διαχρονικό έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, για το οποίο ευθύνονται οι κυβερνήσεις, οι δημοτικές αρχές και η Περιφέρεια.

Πίσω από αυτή την κατάσταση βρίσκονται οι πολιτικές εμπορευματοποίησης των απορριμμάτων και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Το πρόβλημα δεν λύνεται με τα ημίμετρα, προσωρινής αποτελεσματικότητας, της μεταφοράς των συσσωρευμένων απορριμμάτων σε άλλες περιοχές. Μια ιδιαίτερα δαπανηρή επιλογή που εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα.

Με ευθύνη της κυβέρνησης, να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής, χωρίς επιβάρυνση του λαού της Αιγιάλειας και να προχωρήσει, με γρήγορες διαδικασίες, στη λύση του προβλήματος.

Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση και στις συμβάσεις παραχώρησης.

Να κλείσει άμεσα και να αποκατασταθεί η χωματερή στην Αιγείρα.

Η χωροθέτηση να γίνει με σεβασμό στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος αποκλείοντας τη θέση "Παπανικολού"».