Τρίτη 27/08/2019 - 17:19

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο δρόμος μας» στην Ελευσίνα

Στo γεμάτο από κόσμο θερινό κινηματογράφο Ελευσίνας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 26 Αυγούστου η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο δρόμος μας» που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία από τη γραμματέα της ΚΟΒ Ελευσίνας του ΚΚΕ Σοφίας Κολοβού, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

«Στα 100 λεπτά του έργου συμπυκνώνεται η Ιστορία των 100 χρόνων δράσης του Κόμματος, μέσα από ντοκουμέντα, αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό, μαρτυρίες και δραματοποίηση μερικών από τις πιο σημαντικές στιγμές της. Πιστεύουμε ότι κάθε εργαζόμενος, κάθε προοδευτικός άνθρωπος, κάθε νέος, κάθε επιστήμονας, ερευνητής, που προβληματίζεται για το παρόν και το μέλλον, έχει πολλά να μάθει από τη συναρπαστική Ιστορία του ΚΚΕ, την Ιστορία του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης που γεννήθηκε στον Πειραιά το Νοέμβρη του ‘18.

Η εξέλιξη των γεγονότων που θα παρακολουθήσετε ξεδιπλώνει τη διαδρομή του ΚΚΕ μέσα από τις κορυφαίες στιγμές της δράσης του, σε όλη τη ζωή του. Η πορεία του περιπλέκεται με τις μεγάλες εθνικές και διεθνείς εξελίξεις, αλλά και με γεγονότα που το ίδιο πρωτοστάτησε και δημιούργησε. Δεν είναι μια απλή καταγραφή της Ιστορίας. Η ένδοξη πορεία και προσφορά του ΚΚΕ δεν είναι κάτι που έγινε κάποτε και πέρασε. Είναι οδηγός τιμής, προσφέρει γνώση και χρήσιμα διδάγματα για την πάλη του στο σήμερα με το βλέμμα στο μέλλον.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το ΚΚΕ σε όλη του τη ζωή είναι στο επίκεντρο. Δέχτηκε πάνω του όλη τη μανία της αστικής τάξης και των μηχανισμών της. Μα ακόμη και στις πιο σκληρές στιγμές έγραφε Ιστορία. Λάθη έγιναν. Δεν ήταν όμως λάθη από επιλογή να προδοθεί ο λαός, από δειλία και φόβο. Τίποτα και ποτέ δεν φόβισε το ΚΚΕ. Ακόμη και σε στιγμές που όλα έμοιαζαν μαύρα, να πηγαίνουν προς τα πίσω ή τίποτα να μην αλλάζει, η στιγμή έφερνε όσα δεν έφερνε ο χρόνος όλος.

Η εργατική τάξη, με την καθοδήγηση του ΚΚΕ, με όλες τις μορφές και τους τρόπους, έδειχνε την ακατανίκητη δύναμή της. Ότι μπορεί να μεγαλουργήσει. Γιατί η ταξική πάλη δεν σταματάει και διαπερνάει τη γενική πορεία της εξέλιξης και την πορεία του Κόμματος σαν μια κόκκινη κλωστή. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη της κοινωνίας. Είναι αντικειμενική και αναπόφευκτη, και τραβάει τον δρόμο της μέχρι την τελική δικαίωση.

Η εργατική τάξη και το κίνημά της είναι ο καινούργιος κόσμος.

Είναι αυτοί που θα νικήσουν οριστικά τον καπιταλισμό και τη φρίκη που γεννάει και θα φέρουν τον νέο κόσμο, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Αυτό τον κόσμο θέλουμε να δείξουμε, να φωτίσουμε και στο 45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ" στο Πάρκο "Τρίτση" από 19 έως 21 Σεπτέμβρη και μέχρι τότε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με σύνθημα:

«Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "Θα χτίσουμε ένα κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!"».

Θέλουμε το φετινό φεστιβάλ να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, προβληματισμού, ώστε όλο και περισσότεροι να έρθουν κοντά στις θέσεις του ΚΚΕ. Γι’ αυτό το λόγο τις επόμενες μέρες οι οργανώσεις της Ελευσίνας θα επιδιώξουν ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα στους χώρους δουλειάς, στα εμπορικά καταστήματα, στις γειτονιές, στα σχολεία, όπου μπορεί να φτάσει το κάλεσμα του φεστιβάλ, το κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ».