Τετάρτη 04/09/2019 - 20:07
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Περιοδεία κλιμακίου του Κόμματος στο βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ

Επίσκεψη στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα, ο οποίος, αν και υπερσύγρονος και πλήρως εξοπλισμένος, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η Χριστίνα Μπεκιάρη μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ο Βασίλης Κρανιάς, μέλος της ΤΕ Καρδίτσας και δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας με την «Λαϊκή Συσπείρωση», και η Χρυσούλα Καραΐσκου, μέλος της ΤΕ Καρδίτσας.

Κατά την επίσκεψη ενημερώθηκαν από το διοικητικό προσωπικό του σταθμού για τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες του σταθμού.

Ο υπερσύγχρονος και πλήρως εξοπλισμένος αυτός σταθμός δυναμικότητας 100 παιδιών (τα 20 βρέφη) δεν ξεκίνησε την λειτουργία του λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού, αν και είχαν επιλεγεί τα 88 βρέφη και νήπια που θα φοιτούσαν!

Οι γονείς βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο αφού ή περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα γίνει, μη γνωρίζοντας που να αφήσουν τα παιδιά τους, ή όσοι -είχαν τη δυνατότητα- αναγκάστηκαν να ψάξουν να βρουν θέση σε ιδιωτικούς σταθμούς.

Όπως επισημαίνει η Τομεακή Επιτροπή, «πέντε μήνες μετά την επίσημη προεκλογική φιέστα στα εγκαίνια του βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Απρίλη του 2019, από την διοικητή του ΟΑΕΔ, παρουσία των βουλευτών και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και παρά τις υποσχέσεις των τοπικών βουλευτών της ΝΔ ότι θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα του προσωπικού, η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και ακόμα δεν έχει γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για τη λειτουργία του.

H σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ, έχει άλλες προτεραιότητες και όχι την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων της Καρδίτσας που δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους. Με διάφορα προσχήματα καθυστερούν την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

Να σημειωθεί ότι κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ, προσλαμβάνουν προσωπικό με ολιγόμηνες συμβάσεις και όχι με μόνιμη και σταθερή εργασία, με τα σημερινά αποτελέσματα (λήξη των προηγούμενων συμβάσεων και καθυστέρηση των επόμενων).

Όμως, όπου υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα να εξυπηρετηθούν, οι διαδικασίες γίνονται ταχύτατα (fast-track) και δε διστάζουν να επιστρατεύσουν και την τρομοκρατία, τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους με τα χημικά, για να τις επιβάλλουν, όπως έγινε πρόσφατα με τις ανεμογεννήτριες, δύο φορές σε δεκαπέντε μέρες, στην πόλη μας».

Η ευθύνη γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν 88 οικογένειες στην Καρδίτσα, υπογραμμίζει η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ, βαραίνει όλες της κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον, αφού ο σταθμός κατάντησε «γεφύρι της Άρτας» μέχρι να ολοκληρωθεί και καλεί «τους εργαζόμενους, τους γονείς να παλέψουν για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των παιδιών» για «άμεση πρόσληψη προσωπικού (βρεφονηπιοκόμων, παιδαγωγών, μαγείρων, καθαριστριών, βοηθητικού προσωπικού, κλπ) με πλήρη και σταθερή δουλειά για την κάλυψη των αναγκών των 100 βρεφών και νηπίων, που είναι η χωρητικότητα του σταθμού».