Δευτέρα 09/09/2019 - 15:11
ΚΟΒ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Έξω τα καζάνια του θανάτου από την πόλη μας

Να απομακρυνθούν τα καζάνια του θανάτου που έχουν μετατρέψει τις γειτονιές σε υγειονομική και κανονική ωρολογιακή βόμβα, ζητά η ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ - ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Τα πρώτα αποτελέσματα των μετρήσεων του "Δημόκριτου" για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας καταγράφουν πως ο αέρας που αναπνέουμε είναι φορτωμένος με θειούχες πτητικές ενώσεις που προέρχονται από επεξεργασία και καύση πετρελαιοειδών, ενώ καταγράφηκαν και τιμές βενζολίου που κάποιες μέρες ξεπερνούν τις οριακά επιτρεπόμενες τιμές.

Επιβεβαιώνονται και με αυτό τον τρόπο οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία του λαού της περιοχής μας, που αναπνέει αυτό το επικίνδυνο κράμα ουσιών που υπάρχει στην ατμόσφαιρα της πόλης μας. Όλα αυτά την ώρα που εδώ και σχεδόν 3 χρόνια η δυσοσμία είναι αποπνικτική, ενώ έχουν καταγραφεί μέχρι και λιποθυμικά επεισόδια μαθητών από αυτή, σε μέρες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές.

Επίσης έχουν υπάρξει τοποθετήσεις ειδικών που συνδέουν την ύπαρξη υψηλότερων ποσοστών καρκίνου στις περιοχές Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος με τη λειτουργία των καζανιών.

ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, χέρι-χέρι με την περιφερειακή και τη δημοτική αρχή παριστάνουν τους ανήξερους για την αιτία που προκαλεί την αποπνικτική δυσοσμία και για τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή του λαού της περιοχής μας η λειτουργία βιομηχανιών επεξεργασίας και καύσης πετρελαιοειδών μέσα στον οικιστικό ιστό.

Η εγκατάσταση των καζανιών της "OIL ONE" στην καρδιά της πόλης μας και η ανανέωση της άδειας λειτουργίας τους μαζί και με δεξαμενή αποθήκευσης χιλιάδων κυβικών μαζούτ έχουν τη σφραγίδα τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι τους υπηρετούν τον ίδιο δρόμο ανάπτυξης που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες, την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι την άδεια στη συγκεκριμένη εταιρεία την έδωσε η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενώ τη σκυτάλη πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που της έδωσε παράταση για 20 χρόνια ζωής, με αφορμή το άρθρο 70 του πολυνομοσχεδίου του μεσοπρόθεσμου, αλλά και με ζεστό χρήμα που έδωσε στην "OIL ONE", την ώρα που τάραζε το λαό στους φόρους και τις περικοπές.

Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια έβαζε επί της ουσίας πλάτη σε αυτή την πολιτική. Το παράδειγμα με τα καζάνια σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα και σε Πέραμα, αλλά και το παράδειγμα με το ΧΥΤΑ στη Φυλή, επιβεβαιώνει ότι η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρέτησε τους μεγαλοεπιχειρηματίες και έτσι η σημερινή περιφερειακή αρχή της ΝΔ βρίσκει στρωμένο το έδαφος για να κλιμακώσει αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Η δημοτική αρχή που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα υπήρξε πλυντήριο της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και από αυτή τη σκοπιά έχει σοβαρότατες ευθύνες για τις εξελίξεις.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που υπηρετούν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του συστήματος και της ΕΕ χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Καμία αναμονή! Οργάνωση και αγώνας τώρα για όλα τα σύγχρονα δικαιώματά μας που τσακίζονται για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.

Το ΚΚΕ τόσο στη Βουλή, όσο και οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοί του με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" εδώ και χρόνια έχουν αναδείξει το πρόβλημα, παρεμβαίνοντας με όλους τους τρόπους και παλεύοντας ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.

Καλούμε το λαό της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να παλέψει:

  • Για άμεση ανάκληση όλων των αδειών της "OIL ONE", για απομάκρυνση εδώ και τώρα των εγκαταστάσεών της μακριά από κατοικημένες περιοχές, για απόδοση του συνόλου των 640 στρ. στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση. Αξιοποίηση του χώρου των Λιπασμάτων με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Εδώ και τώρα άμεσα μέτρα στην πράξη για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και Αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικός δρόμος διαφυγής κ.λπ.
  • Άμεσα μέτρα για τη ρύπανση στην περιοχή από τις βιομηχανίες».