Τρίτη 17/09/2019 - 20:15
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εκφράζει τα συλλυπητήριά της για το θάνατο του σ. Βασίλη Μπάλλα

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του συντρόφου Βασίλη Μπάλλα, που έφυγε από τη ζωή το ξημέρωμα, πλήρης ημερών.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Ο σύντροφος Βασίλης ανήκει σε εκείνη τη γενιά που έθεσε ανεπιφύλακτα τον εαυτό του στην υπηρεσία του λαού και έγινε μέλος του Κόμματος σε νεαρή ηλικία.

Γεννήθηκε στη Φαλάνη Λάρισας το 1930 με καταγωγή από αγροτική οικογένεια. Όπως όλη η γενιά του, έτσι και ο ίδιος ρίχτηκε από τα παιδικά του χρόνια στη σκληρή βιοπάλη προκειμένου να μπορέσει να ζήσει αυτός και η οικογένεια του.

Οι δυσκολίες της εποχής και της τάξης του, τον οδήγησαν στην αναζήτηση του δρόμου για τη σύγκρουση με αυτή την κατάσταση και στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τον οδηγούν στο οργανωμένο κίνημα και στην πρωτοπορία του στο ΚΚΕ. Για πολλά χρόνια, σχεδόν σε όλη του τη ζωή έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία του λαού μέσα από διάφορες θέσεις στο κίνημα, όπου τον χρέωνε το Κόμμα του, το ΚΚΕ.

Ιδιαίτερη πτυχή της προσφοράς και της δράσης του αποτελούν η συμμετοχή του στα αετόπουλα, στη διάρκεια της κατοχής, αλλά και η μετέπειτα δράση του στο κίνημα. Για την αταλάντευτη στάση του το μεταβαρκιζιανό καθεστώς, η αστική εξουσία τον "τίμησε" με εξορίες στη Γυάρο και στη Μακρόνησο.

Δεν έπαψε ποτέ να θεωρεί τον εαυτό του απλό στρατιώτη του Κόμματος και του κινήματος. Παρά τις στροφές και τις αντιξοότητες, ο σ. Βασίλης έμεινε πιστός και όρθιος μέχρι το τέλος. Στα δύσκολα χρόνια της διάσπασης και των αντεπαναστατικών ανατροπών, αποτέλεσε στυλοβάτη σιγουριάς και πίστης στο Κόμμα, συμβάλλοντας και στην περίοδο της ανασυγκρότησης στην περιοχή του όσο και στο Νομό.

Η παρακαταθήκη σε αξίες, στάση ζωής και ιδανικών, που μας κληροδότησε αυτή η γενιά κομμουνιστών, είναι το ισχυρό λίπασμα, που με τη δράση μας θα καρπίσει».