Δευτέρα 07/10/2019 - 15:07
ΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση για το θάνατο γυναίκας κατά τη μεταφορά της από την αρχαία Ολυμπία στα Γιάννενα

Ανακοίνωση για το θάνατο γυναίκας κατά τη μεταφορά της από την αρχαία Ολυμπία στα Γιάννενα, επειδή δεν υπήρχε η απαραίτητη μονάδα στο νοσοκομείο του Ρίο, εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «οι ζωές των ανθρώπων δεν χωράνε στο στενό κορσέ της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και των άλλων στηριγμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα γεγονότα, αδυσώπητα, διαψεύδουν με πολύ ηχηρό τρόπο όλους, όσοι, και στην περιοχή μας, ορκίζονται στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπως κι αν την βαφτίζει ο καθένας, είτε "για όλους", είτε "δίκαιη", όποιοι κι αν είναι αυτοί (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κ.α.) κι απ’ όποιο πόστο ή επίπεδο υπηρετούν αυτήν την πολιτική.

Έτσι, μόλις προχθές, μια γυναίκα 52 ετών, που για επιστημονικούς λόγους βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, εμφάνισε αδιαθεσία και απαιτήθηκε να υποβληθεί σε καρδιοχειρουργική επέμβαση, τελικά έχασε την ζωή της καθ’οδόν προς…τα Γιάννενα, γιατί τα μεγάλα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ αυτών και το Πανεπιστημιακό του Ρίου (!), δεν διαθέτουν τέτοια μονάδα. Τέτοιο αίσχος εν έτει 2019!

Οι ζωές των ανθρώπων δεν χωράνε στον στενό κορσέ της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και των άλλων στηριγμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Η υγεία του λαού δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα και στον προβληματισμό τους, που κινείται αποκλειστικά γύρω απ’ τα συμφέροντα των καπιταλιστών, την προσέλκυση επενδυτών, τις συμμαχίες με ΗΠΑ - Ισραήλ, τη συμμετοχή σε βρώμικες ιμπεριαλιστικές αποστολές, κλπ.

Η αντιλαϊκή πολιτική τους, η "ανάπτυξή" τους και το σύστημά τους κυριολεκτικά σκοτώνουν.

Καλούμε τα εργατικά λαϊκά στρώματα της Δυτικής Ελλάδας:

• Να καταδικάσουμε, να στιγματίσουμε το γεγονός και τους υπεύθυνους γι’ αυτό, όχι μόνο τη ΝΔ, αλλά και τους προκατόχους της, γιατί όλοι τους ευθύνονται κι ας σκίζουν, τώρα, τα ρούχα τους, ρίχνοντας ξεδιάντροπα την ευθύνη ο ένας στον άλλον.

• Να απαιτήσουμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων και διεκδικήσεων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και των υγειονομικών για όλες τις ελλείψεις των Μονάδων Υγείας στην περιοχή μας και να εντείνουμε την πάλη μας για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών στην Υγεία και σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

• Να συσπειρωθούμε με το ΚΚΕ, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος με κατεύθυνση μια κοινωνία και μια εξουσία όπου θα υπολογίζεται η ζωή των ανθρώπων, τον σοσιαλισμό.»