Παρασκευή 18/10/2019 - 20:08
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αλληλεγγύη στον συριακό λαό! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

«Κάτω τα χέρια από τον συριακό λαό! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!». Με αυτό το σύνθημα οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ πραγματοποίησαν πικετοφορίες σε πάνω από 25 περιοχές της Αττικής, εκφράζοντας την καταδίκη τους για την τρίτη κατά σειρά εισβολή της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, όπου μίλησε ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ, ο οποίος εξέφρασε την καταδίκη του Κόμματος για την εισβολή, μεταφέροντας «την αμέριστη αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας, στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής, σε αυτούς που μετράνε νεκρούς και τραυματίες θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου».

Αναφέρθηκε στην κλιμάκωση των ανταγωνισμών που συμβαίνει αυτές τις μέρες, τονίζοντας ότι έτσι πρέπει να ερμηνευτεί και η τουρκική εισβολή και όχι όπως «έντεχνα προβάλλεται από διάφορους για τον "κακό Σουλτάνο" Ερντογάν». Όπως είπε, «η Τουρκία, ως ισχυρή ΝΑΤΟική δύναμη, έχει επιθετικούς στόχους. Προχωρά στην πράξη τη διχοτόμηση της Κύπρου, διεκδικεί στο Αιγαίο, απειλεί, πιέζει για συνδιαχείριση και διαμορφώνονται όροι ακόμα και για θερμό επεισόδιο. Την ίδια ώρα επεκτείνεται στη Συρία, παρεμβαίνει στο Ιράκ και τη Λιβύη, δημιουργεί στρατιωτικές βάσεις στο Κατάρ, στη Σομαλία κ.α. Όλα δηλαδή για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και την αναβάθμιση της θέσης της στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα». (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του). Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε επίσης η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Αττικής του Κόμματος.

«Κάτω τα χέρια από το λαό της Συρίας. Για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς σφάζουν τους λαούς». Αυτό ήταν το σύνθημα του κεντρικού πανό δίνοντας το στίγμα της κινητοποίησης, η οποία περνώντας από κεντρικούς δρόμους κατέληξε στο Σύνταγμα, με τους διαδηλωτές να κρατούν πικέτες καταγγελίας του ιμπεριαλιστικού μακελειού.

Στον Πειραιά

Μαζική ήταν η παρουσία μελών και φίλων του ΚΚΕ και στην πικετοφορία και τη μαζική εξόρμηση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Αττική στους δρόμους του εμπορικού κέντρου του Πειραιά.

Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή όπου ο Γιάννης Πατσής, μέλος της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε στις εξελίξεις που τρέχουν στην περιοχή λέγοντας ότι ο βομβαρδισμός της Συρίας από την αστική τάξη της Τουρκίας είναι μέρος των ευρύτερων ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, κατήγγειλε τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ότι ακολουθώντας τον δρόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να καλλιεργεί εφησυχασμό, αλλά και την ψευδαίσθηση ότι στο πλαίσιο της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ μπορεί να εξασφαλιστεί ειρήνη και ασφάλεια για τους λαούς.

Επίσης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή σε όλες τις δράσεις που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο με προμετωπίδα τα αιτήματα.

Το στίγμα έδωσε το μεγάλο πανό στην αρχή της πικετοφορίας που ανέφερε «Όχι στην επέμβαση στη Συρία - Καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές. Να κλείσει η βάση της Σούδας», όπως και τα συνθήματα «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών».

Πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Νίκαια, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό, στο Πέραμα, στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στο Ίλιον, στον Ταύρο, στην Καλλιθέα, στο Μπραχάμι, στον Άλιμο, στην Αργυρούπολη - Ελληνικό, στη Ν. Σμύρνη, στου Ζωγράφου, στην Ηλιούπολη, στη Νέα Ιωνία, στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι, στο Μενίδι, στην Ελευσίνα, στο Λαύριο, στο Γέρακα.

Από την πικετοφορία στο ΜενίδιΑπό την πικετοφορία στο ΜενίδιΑπό την πικετοφορία στη Ν. ΙωνίαΑπό την πικετοφορία στη Ν. ΙωνίαΑπό την πικετοφορία στη Ν. ΙωνίαΑπό την πικετοφορία στη Ν. ΙωνίαΑπό την πικετοφορία στη Ν. ΙωνίαΑπό την πικετοφορία στο ΧαλάνδριΑπό την πικετοφορία στο ΧαλάνδριΑπό την πικετοφορία στο ΧαλάνδριΑπό την πικετοφορία στο ΧαλάνδριΑπό την πικετοφορία στο ΠεριστέριΑπό την πικετοφορία στο ΠεριστέριΑπό την πικετοφορία στο ΠεριστέριΑπό την πικετοφορία στο ΠεριστέριΑπό την πικετοφορία στο ΠεριστέριΑπό την πικετοφορία στην ΚαισαριανήΑπό την πικετοφορία στην ΚαισαριανήΑπό την πικετοφορία στην ΚαισαριανήΑπό την πικετοφορία στην ΚαισαριανήΑπό την πικετοφορία στο ΜπραχάμιΑπό το Παλαιό ΦάληροΑπό το Παλαιό ΦάληροΑπό το Παλαιό ΦάληροΑπό την πικετοφορία στο ΊλιονΑπό την πικετοφορία στο ΊλιονΑπό την πικετοφορία στο ΊλιονΑπό την πικετοφορία στο ΊλιονΑπό την πικετοφορία στο ΊλιονΑπό την πικετοφορία στο ΊλιονΑπό την πικετοφορία στο ΊλιονΑπό την πικετοφορία στο ΊλιονΑπό την πικετοφορία στην ΗλιούποληΑπό την πικετοφορία στην ΗλιούποληΑπό την πικετοφορία στου ΖωγράφουΑπό την πικετοφορία στου ΖωγράφουΑπό την πικετοφορία στου ΖωγράφουΑπό την πικετοφορία στο ΚερατσίνιΑπό την πικετοφορία στο ΚερατσίνιΑπό την πικετοφορία στο ΚερατσίνιΑπό την πικετοφορία στο ΑιγάλεωΑπό την πικετοφορία στο ΑιγάλεωΑπό την πικετοφορία στο Αιγάλεω