Τρίτη 05/11/2019 - 10:51
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με πείσμα και ενθουσιασμό για την κάλυψη των στόχων (ΦΩΤΟ)

Σε πανηγυρικό κλίμα το χτεσινό πρώτο «κλείσιμο»
Η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής το γιορτάζει στο 1ο «κλείσιμο»
Η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής το γιορτάζει στο 1ο «κλείσιμο»

Γιορτινό ήταν το κλίμα που επικρατούσε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας στα γραφεία του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα κατά την «επίσημη πρώτη» της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος. Από το απόγευμα, κάθε Οργάνωση, μέλη και φίλοι του Κόμματος είχαν στήσει μικρά γλέντια με μουσική, μεζέδες και κρασί, κυρίως με μπόλικο ενθουσιασμό για να ξεκινήσει με τις καλύτερες συνθήκες η μεγάλη αυτή μάχη.

Τόσο στα κατά τόπους γραφεία, όσο και στην έδρα της ΚΟ Αττικής στην Αχαρνών εκατοντάδες ήταν οι εργαζόμενοι και οι νεολαίοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό των Οργανώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν ΚΟΒ, που χτες στο πρώτο «κλείσιμο» υπερκάλυψαν κατά πολύ το στόχο που είχε τεθεί για 25% του πλάνου τους. «Η ΚΟΒ Τύπου Αθήνας της ΤΟ Βιομηχανίας έφτασε στο 50%. Είναι πολλοί οι οπαδοί που μας βοήθησαν σε αυτό το καλό ξεκίνημα», σημειώνει η Καλλιόπη, στέλεχος του Κόμματος.

Ο Γιώργος Δαφνής, μέλος της ΕΠ Αττικής και του Γραφείου της ΤΕ Βιομηχανίας, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη»: «Η ΤΟ Βιομηχανίας θα κλείσει τη σημερινή μέρα με υπερκάλυψη τουλάχιστον κατά 34% του πλάνου της. Είναι εκατοντάδες τα κομματικά μέλη και οι οπαδοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απευθύναμε αρκετές μέρες πριν για να συγκεντρωθούν κόκκινα μεροκάματα από τα εργοστάσια, προς τιμήν των 100 χρόνων από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, με το επίκαιρο σύνθημα "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!". Ταυτόχρονα κάναμε πλατύ κάλεσμα και συζήτηση διακινώντας την Ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος για την Οικονομική Εξόρμηση. Σε αυτήν τη μάχη εκτός από τα μέλη του Κόμματος συμβάλλουν ήδη δεκάδες οπαδοί, χρεωμένοι με το κουπόνι, που κι αυτοί παίρνουν θάρρος από το άνοιγμα που κάνουμε, βλέπουν ότι ο εργατόκοσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα ενίσχυσης που απευθύνει το Κόμμα».

«Μέσα στους χώρους δουλειάς μας δίνουν κουράγιο οι συνάδελφοι που μας ενισχύουν. Είναι θετικό το παράδειγμα 25 εργαζομένων από μεγάλο χώρο δουλειάς που έδωσαν περίπου από 4 ευρώ ο καθένας», αναφέρει άλλος σύντροφος από την ΤΟ Βιομηχανίας.

Παρόμοιο είναι το κλίμα στην ΤΟ Κατασκευών, που έφτασε σε ποσοστό 31,09%, με τους συντρόφους που εργάζονται σε μεγάλα εργοτάξια της Αττικής να επισημαίνουν ότι οι δεσμοί του Κόμματος με τους οικοδόμους φαίνονται και στην Οικονομική Εξόρμηση. «Οι εργάτες, ειδικά στα μεγάλα εργοτάξια, με προθυμία ενισχύουν το ΚΚΕ. Βλέπουν άλλωστε από πρώτο χέρι ότι οι κομμουνιστές είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης, της διεκδίκησης, όπως άλλωστε συμβαίνει με τον αγώνα για τη Συλλογική Σύμβαση», αναφέρει στέλεχος της ΤΟ.

Στις συζητήσεις, κατά τη διάρκεια του «κλεισίματος», δεν λείπουν και τα πειράγματα για την άμιλλα που διοργανώνουν μεταξύ τους οι ΚΟ: Άλλες Οργανώσεις «δεσμεύονται» να επαναλάβουν την περσινή καλή τους πορεία που τις έφερε ψηλά στην υπερκάλυψη των στόχων, ενώ άλλες «δεσμεύονται» να πάρουν φέτος τη «ρεβάνς», κυνηγώντας το συμβολικό έπαθλο για την καλή απόδοση... Όλες μαζί πάντως βάζουν ψηλά τον πήχη για την ενίσχυση του Κόμματος, καλλιεργώντας κλίμα μάχης από το πρώτο μέχρι το τελευταίο «κλείσιμο».

Στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ ήδη παίρνουν πρωτοβουλίες, που βοηθούν στη δουλειά με το κουπόνι, συνδυάζοντας το «τερπνόν μετά του ωφελίμου». Συνεστιάσεις με λαϊκά γλέντια, μουσικά αφιερώματα, προβολές ταινιών πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε Πειραιά, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ν. Ιωνία, Χανιά και αλλού.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Δυναμικά και με αισιοδοξία ότι θα δοθεί με επιτυχία και αυτή η δύσκολη μάχη ξεκίνησε και η ΚΟ Κ. Μακεδονίας την Οικονομική Εξόρμηση, με το ποσοστό κάλυψης στο πρώτο πανηγυρικό «κλείσιμο» να φτάνει κοντά στο 30%.

Πρωτοπόρες Οργανώσεις αναδείχθηκαν χτες βράδυ οι ΤΟ Υγείας με 36,14%, Ανατολικής Θεσσαλονίκης με 32,3%, ΕΒΕ με 32,02%, Βιομηχανίας με 30,45%, Εκπαιδευτικών με 30,38% και η ΤΟ Πιερίας με 30,06%.

Η καλή προετοιμασία που έγινε στις ΚΟΒ, ο καταμερισμός της δουλειάς, η χρέωση με κουπόνια φίλων και οπαδών, παράλληλα με το πλατύ πολιτικό άνοιγμα που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα με εκδηλώσεις, συσκέψεις και άλλες δράσεις, συνέβαλαν στη δυναμική εκκίνηση. Με θάρρος και πείσμα, τα μέλη και οι οπαδοί του Κόμματος θα συνεχίσουν τη μάχη με στόχο την υπερκάλυψη του πλάνου.

Στην ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τρεις πρώτες Οργανώσεις αναδείχθηκαν οι ΚΟΒ Πυλαίας, Θέρμης, Κρήνης.

Μιλώντας για το υψηλό ποσοστό κάλυψης ο Αριστείδης Θάνος, Γραμματέας της ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας, εξηγεί: «Κάποιες ΚΟΒ δούλεψαν σε συνδυασμό με συσκέψεις - εκδηλώσεις, όπως οι εκδηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες με θέμα "Ο μύθος περί ανάπτυξης για όλους". Εκδηλώσεις που κατέληγαν με ειδική δουλειά για την Οικονομική Εξόρμηση και συγκέντρωση εισφορών. Στις εκδηλώσεις αυτές μοιράζονταν το ρεπορτάζ για την εκδήλωση τοποθέτησης του Μνημείου στη Γυάρο, τα αφιερώματα για το Μουσείο στην Καλλιθέα Πρεσπών.

Ώθηση στη δουλειά δίνει και το γεγονός ότι φέτος περισσότεροι οπαδοί μπήκαν αποφασιστικά στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, με χρέωση κουπονιών και ατομικών πλάνων. Περισσότεροι οπαδοί έδωσαν εισφορά στο Κόμμα, ακολουθώντας το παράδειγμα των κομματικών μελών που έδωσαν "κόκκινο μεροκάματο".

Επίσης, βοήθησε η Λαχειοφόρος που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και η άμιλλα που έχει προκηρύξει η ΤΟ με βραβείο μια εκδρομή στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο Μουσείο περιόδου 1940 - 1949».