Παρασκευή 08/11/2019 - 15:56

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος επισκέψεων του ΚΚΕ στις δομές της Κ. Μακεδονίας (ΦΩΤΟ)

Με την επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Κάτω Μηλιά Πιερίας ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί ο κύκλος περιοδειών των βουλευτών του Κόμματος στις δομές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης ενώ συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Κατερίνης, Νίκος Τσουπέης.

Ο Λ. Στολτίδης, στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους, ανέφερε πως πλέον υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης στις δομές προς αξιοποίηση για την παρέμβαση του Κόμματος σε επίπεδο κοινοβουλίου αλλά και εργατικού - λαϊκού κινήματος. Σχετικά με το γεγονός πως ακόμα και οι πρόσφυγες των οποίων το αίτημα ασύλου γίνεται τελικά δεκτό, παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, είπε πως «τον δρόμο των προσφύγων έχει φράξει η πολιτική της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης που υπερασπίζονται τις αποφάσεις της ΕΕ, όπως η κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας».

Από την ενημέρωση που έλαβε το κλιμάκιο του ΚΚΕ από τους εργαζόμενους της δομής, διαπιστώθηκε πως τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσής τους οι πρόσφυγες αλλά και με τους όρους εργασίας τους οι εργαζόμενοι στις δομές, είναι ενιαία, με τεράστια την ευθύνη των κυβερνήσεων.

Αυτά έχουν να κάνουν πρώτα και κύρια με τις παντελώς ακάλυπτες ανάγκες σε φάρμακα και εμβόλια, αποτέλεσμα τόσο των αναπάντητων αιτήσεων των γιατρών του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) όσο και της εγκληματικής απόφασης της κυβέρνησης να πάψει την χορήγηση ΑΜΚΑ για τους πρόσφυγες. Το τελευταίο, εκτιμάται πως οδηγεί στην διαμόρφωση ιδιαίτερα επικίνδυνων υγειονομικών συνθηκών στις δομές. Η γενικότερη έλλειψη διερμηνέων στα ιατρεία του ΕΟΔΥ, που συναντάται και στην δομή της Κάτω Μηλιάς, η οποία φιλοξενεί πάνω από 300 πρόσφυγες με ανάμεσά τους 120 ανήλικα παιδιά, είναι σύμφωνα και με τους εργαζόμενους ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς μπορεί να καταστήσει το έργο των ιατρών ακόμα και επικίνδυνο.

Οι εργαζόμενοι, ανέφεραν πως οποιαδήποτε ανακούφιση, ιδιαίτερα στις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσφύγων βασίζεται στην συναδελφικότητα των ιατρών, το φιλότιμο και την αλληλεγγύη εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής. Τέλος ο Λ. Στολτίδης, τόνισε την μεγάλη σημασία των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης που έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα ταξικά σωματεία και μαζικοί φορείς, προσθέτοντας πως ο λαός πρέπει να συνδέσει την έκφραση αλληλεγγύης με το δυνάμωμα της πάλης ενάντια ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς που αποτελούν και την αιτία του προσφυγικού προβλήματος.

Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες περιοδείες του βουλευτή στις δομές φιλοξενίας Διαβατών, Σερρών, Αλεξάνδρειας και Βέροιας.

  • Την ίδια στιγμή, σε ανακοινώσεις τους, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας, καλούν σε στήριξη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, κυρίως για βρέφη και παιδιά. Η συγκέντρωση θα γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας, Δευτέρα με Παρασκευή, 9 π.μ. - 12 το μεσημέρι και 6 μ.μ. - 7 μ.μ. (πληροφορίες στο τηλ: 2332.022.230).