Κυριακή 10/11/2019 - 11:38
ΣΥΡΟΣ

Στο λιμάνι της Ερμούπολης ξανά το αμερικανικό πολεμικό «USNS Carson City» - Καταγγελία της ΚΟ Σύρου του ΚΚΕ

Από τον προηγούμενο ελλιμενισμό του «USNS Carson City» στη Σύρο (Πηγή: syrostoday)
Από τον προηγούμενο ελλιμενισμό του «USNS Carson City» στη Σύρο (Πηγή: syrostoday)

Στο λιμάνι της Ερμούπολης, έπιασε για δεύτερη φορά, το αμερικανικό ταχύπλοο πλοίο μεταφοράς στρατευμάτων «USNS Carson City» του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Σύρου του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Ο ελλιμενισμός, για μια ακόμη φορά, του ταχύπλοου πλοίου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ "USNS Carson City" στο λιμάνι της Ερμούπολης, έρχεται να επιβεβαιώσει την ανησυχία μας όλο το προηγούμενο διάστημα, για τις επικίνδυνες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, καθώς και για το ρόλο που θα διαδραματίσει σε αυτές τόσο το λιμάνι της Ερμούπολης όσο και οι εγκαταστάσεις του ναυπηγείου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο ελλιμενισμός αυτός γίνεται λίγες μέρες μετά το πέρασμα του ναυπηγείου στην αμερικανικών συμφερόντων ONEX.

Το κουβάρι της ενεργής συμμετοχής στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να το ξετυλίγει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τους κάθε φορά πρόθυμους και σε τοπικό επίπεδο. Καθόλου τυχαίες δεν είναι άλλωστε και οι πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας πως "οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον!". Γίνεται ξεκάθαρο πως η εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, η περίφημη "γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας", προϋποθέτει να ματώνει ο λαός μας.

Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Η Ελλάδα έχει καταταχθεί από τις ΗΠΑ στα "κράτη ανάσχεσης" μαζί με το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Η Σύρος μπαίνει και αυτή στη δίνη των εξελίξεων, ας μην ξεχνάμε τις δηλώσεις της Ρωσίας πως θα πλήξει στόχους αμερικάνικων συμφερόντων σε περίπτωση "θερμού επεισοδίου".

Οι προκλητικές τοποθετήσεις κομμάτων και τοπικών αρχόντων πως η εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εγγυώνται την ασφάλεια και την ειρήνη είναι "παραμύθια της Χαλιμάς", προσβάλλουν και υποτιμούν το λαό μας.

Το ΝΑΤΟ δεν προστάτεψε μέχρι σήμερα τα κυριαρχικά δικαιώματα καμιάς χώρας, ούτε πρόκειται να μας προστατέψει στη συνέχεια!

Υπάρχει πλούσια πείρα που αποδεικνύει το βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Έχουν εγκληματικές ευθύνες για την επιβολή της χούντας στην Ελλάδα, το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τα διχοτομικά σχέδια για το Κυπριακό, την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στην περιοχή μας, για δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους κατά των λαών.

Είναι αυτές οι επεμβάσεις στη γειτονία μας, στις οποίες συμμετέχει ενεργά και η Ελλάδα, οι οποίες ερειπώνουν χώρες, μακελεύουν λαούς και τους οδηγούν κατά χιλιάδες στο δρόμο της προσφυγιάς.

Κανένας φορέας να μην ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους μακελάρηδες, τα χέρια τους είναι βαμμένα με το αίμα των λαών και όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να τα ξεπλύνουν.

Η ειρήνη, η ανάπτυξη και η ευημερία του λαού μας προϋποθέτει:

  • Καμία εμπλοκή του νησιού μας στα επικίνδυνα σχέδια ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ.
  • Ρήξη και αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ - ΕΕ.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!».