Κυριακή 17/11/2019 - 10:53
ΚΟΒ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καταγγέλλει τη βεβήλωση των γραφείων από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής

Να βεβηλώσουν τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ στην Καλαμαριά επιχείρησαν το Σάββατο 16 Νοέμβρη, φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, γράφοντας τα αρχικά της εγκληματικής - ναζιστικής τους οργάνωσης, ενώ πέταξαν και τρικάκια με φασιστικά συνθήματα στα σχολεία της περιοχής.

Το γεγονός καταγγέλλει η ΚΟΒ Κέντρου Καλαμαριάς του ΚΚΕ, σημειώνοντας:

«Για μία ακόμη φορά, δεν επέλεξαν τυχαία την ημέρα που θα "χτυπούσαν", μόλις μία μέρα πριν την συμπλήρωση 46 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας κατά της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967. Να θυμίσουμε στο λαό της Καλαμαριάς ότι αντίστοιχη επίθεση, είχαν πραγματοποιήσει τα φασιστοειδή στα γραφεία του ΚΚΕ στην Νέα Κρήνη, πριν ένα χρόνο, την 1η Μάη, την ημέρα δηλαδή που η εργατική τάξη παγκόσμια τιμά τους νεκρούς της, τη μέρα που εκτελέστηκαν από τους ναζί προγονούς τους οι 200 πατριώτες κομμουνιστές στην Καισαριανή.

Δεν μας ξαφνιάζουν ούτε οι ενέργειες αυτές, ούτε οι ημέρες που επιλέγουν. Είναι οι σύγχρονοι απόγονοι του Χίτλερ και των ταγματασφαλιτών, των υμνητών της χούντας, τσιράκια των βιομηχάνων και εφοπλιστών και το δείχνουν με κάθε τρόπο.

Σε μια εποχή που οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται, με την ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και προηγούμενα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που εμπλέκουν τη χώρα βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τη στιγμή που με αφορμή την όξυνση του προσφυγικού - μεταναστευτικού αυξάνεται ο όγκος των εγκλωβισμένων προσφύγων στην χώρα μας, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής "ξεσαλώνουν", προσπαθώντας να επηρεάσουν συνειδήσεις, σπέρνοντας ρατσιστικό δηλητήριο. Κάτι τέτοιο επιχείρησαν και στην περιοχή μας, χωρίς επιτυχία, αφού η πλειοψηφία του λαού της Καλαμαριάς τους γύρισε την πλάτη.

Οι εργάτες και ο λαός δεν φοβούνται αυτούς τους τραμπούκους του συστήματος. Ο λαός της Καλαμαριάς πρέπει να τους απομονώσει. Η συνοικία μας, η Καλαμαριά, έχει πλούσια πείρα από το πώς αντιμετώπισε τους φασίστες ναζιστές την δεκαετία του '40, όπως τους αντιμετώπισε την περίοδο της χούντας, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Γι' αυτούς τους λόγους, ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά - λαϊκά στρώματα να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς της πάλης ενάντια στη δικτατορία, με τη μαζική, αγωνιστική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού και τις αντιιμπεριαλιστικές πορείες. Να διαδηλώσουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, πρόσφυγες και μετανάστες, που η πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων τους εγκλωβίζουν στη χώρα μας σε άθλιες συνθήκες.

Οι φασίστες ενοχλούνται από τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Τους εξοργίζει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, γιατί στοχεύει τον πυρήνα του συστήματος που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπερασπίζονται και υπηρετούν. Είναι "βαθιά νυχτωμένοι" αν πιστεύουν ότι τέτοιες ενέργειες θα εμποδίσουν τη δράση των κομμουνιστών. Το ΚΚΕ σε όλη την 100χρονη πορεία του δεν έκανε βήμα πίσω από τον αγώνα για την υπεράσπιση της εργατικής τάξης και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Να είναι σίγουροι πως δεν θα κάνει ούτε και τώρα. Με την πρωτοπόρα δράση του μαζί με τα λαϊκά στρώματα της περιοχής θα στείλει τους χρυσαυγίτες και άλλους ομοίους τους, υμνητές του ναζισμού - φασισμού, εκεί που τους αρμόζει: Στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, μαζί με τους πολιτικούς τους προγόνους».