Κυριακή 17/11/2019 - 16:43
ΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Σωτηρία Μπέλλου (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Σωτηρία Μπέλλου, το Σάββατο 16 Νοέμβρη στην αίθουσα εκδηλώσεων στο πρώην εργοστάσιο «Καχραμάνογλου» στο Κερατσίνι. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι ΚΟΒ Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρης - Δεκέμβρης.

Η Φωτεινή Παγούνη, μέλος της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην επίθεση που κλιμακώνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι στο λαό, παίρνοντας την σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πείρα που έχει ο λαός της περιοχής για το τι σημαίνει «ανάπτυξη» στον καπιταλισμό.

«Βλέπουμε και ζούμε από πρώτο χέρι τι θα πει ανάπτυξη είτε τόσα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, είτε τώρα με τη ΝΔ. Γιατί για όλους αυτούς ανάπτυξη σημαίνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να παραδίδεται σε μονοπωλιακούς ομίλους, σημαίνει εργασιακά δικαιώματα που θα πιάνουν πάτο, σημαίνει να θρηνούμε ζωές εργατών που αναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς βασικά μέτρα ασφαλείας. Ανάπτυξη για όλους αυτούς σημαίνει να ζουν και να μεγαλώνουν τα παιδιά μας δίπλα σε καζάνια και άλλες βιομηχανικές δραστηριότητες, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται. Σημαίνει να κλείνουν σχολεία και να λιποθυμάνε παιδιά από τη δυσοσμία, σημαίνει να εισπνέουμε δηλητηριώδη αέρια και να μην ξέρουμε καλά-καλά πού μπορεί να οδηγήσει αυτό την υγεία μας. Αυτή είναι η δική τους ανάπτυξη», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε: «Ξέρουμε ότι η πρότασή μας είναι ρεαλιστική, είναι εφικτή. Αυτό αποδεικνύει ο αντικομμουνισμός, ο αντισοβιετισμός που δυναμώνει από τη μεριά του συστήματος. Η λάσπη, η διαστρέβλωση της Ιστορίας, η προσπάθεια να απομακρύνουν τη νεολαία από την πρώτη προσπάθεια οικοδόμησης της σοσιαλιστικής κοινωνίας είναι μέτρα που παίρνει το καπιταλιστικό σύστημα για να αυξήσει όσο μπορεί τις μέρες ζωής του. Ό,τι και αν κάνουν όμως, η ιστορία προχωρά προς τα μπρος και από τη μεριά μας φροντίζουμε και εμείς για αυτό!».