Σάββατο 21/12/2019 - 11:25
ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Έφυγε από τη ζωή ο σ. Κώστας Παλάσκας

«Έφυγε» ο σ. Κώστας Παλάσκας σε ηλικία 92 χρόνων. Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του Σταυρούλα, στα παιδιά και στα εγγόνια του και σημειώνει:

«Με θλίψη αποχαιρετάμε τον σύντροφο Κώστα Παλάσκα που πέθανε "πλήρης ημερών και αγώνων" σε ηλικία 92 χρόνων, αλλά και με υπερηφάνεια, καθώς ήταν ένα άξιο μέλος της ΚΟ Λιτοχώρου του ΚΚΕ. Ένας σπουδαίος σύντροφος, που με την πολύχρονη προσφορά του, το αλύγιστο του χαρακτήρα του, τη συνέπεια και το ήθος του τίμησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Ο σ. Κώστας Παλάσκας γεννήθηκε το 1927 στο Λιτόχωρο. Ήταν παιδί των αγωνιστών Παναγιώτη Παλάσκα (παππού Τζαβέλα) και της Αθηνάς Παλάσκα. Από μικρό παιδί στη βιοπάλη, οργανώθηκε το 1942 στο ΚΚΕ. Πολέμησε με τον ΕΛΑΣ. Ήταν ένας από τους 33 αγωνιστές στη μάχη στο Λιτόχωρο (31/3/1946). Συνέχισε μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ παίρνοντας μέρος σε πολλές μάχες ως το τέλος του 1949. Στη συνέχεια πέρασε ως πολιτικός πρόσφυγας στη Σοβιετική Ένωση.

Ο σ. Κώστας σε όλη του τη ζωή, ως μέλος του ΚΚΕ αγωνίστηκε με απόλυτη αφοσίωση και πίστη για την υπόθεση της εργατικής τάξης και τα ιδανικά του Κόμματός μας, για την κατάργηση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Υπόδειγμα οικογενειάρχη, σεμνός αγωνιστής, μπροστάρης στους αγώνες, αταλάντευτος και πιστός κομμουνιστής μέχρι το τέλος

Εκ μέρους της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Σταυρούλα, στα παιδιά και στα εγγόνια του.

Σύντροφε Κώστα, εκπλήρωσες στο ακέραιο το καθήκον σου. Σε αποχαιρετάμε με μια υπόσχεση. Να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και δύναμη στο καθήκον μας, στην πάλη μας για το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού μας, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Καλό ταξίδι, σύντροφε».