Πέμπτη 26/12/2019 - 16:01
ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στα Κέντρα Υγείας και τα χωριά της περιοχής

Περιοδεία στα Κέντρα Υγείας Στρυμονικού και Μαυροθάλασσας, αλλά και στα χωριά της περιοχής του Δήμου Ηράκλειας Σερρών, πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη Δ. Χατζίδου, δημοτική σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ηράκλειας.

Το κλιμάκιο διαπίστωσε την οργή, την αγανάκτηση και την ανησυχία που προκαλεί στους κατοίκους του Δήμου Ηράκλειας Σερρών, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Στρυμονικού, σταματώντας την 24ωρη λειτουργία του.

Εξέλιξη που είχε προδιαγράψει πρόσφατα η υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην περιοχή, αναφερόμενη στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του νομού και το μεγάλο θέμα της υποστελέχωσης των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είχε πει ότι «θα αναζητηθούν λύσεις μέσα από ένα συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό, με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και τη βελτίωση της εύρυθμης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας».

Σε αντίθεση βέβαια με τις διακηρύξεις και σε αυτήν την περίπτωση επιβεβαιώνεται ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν είναι η στελέχωση με πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού που λείπει, αλλά η «εξοικονόμηση» εργατοωρών, μέσα από τη διακοπή της 24ωρης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, για να καλύπτονται όπως-όπως οι ανάγκες λειτουργίας άλλων δομών Υγείας.

Για τις εξελίξεις αυτές, το κλιμάκιο του Κόμματος ενημέρωσε τους κατοίκους και κάλεσε το λαό να απορρίψει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της Υγείας και να απαιτήσει αγωνιστικά να συνεχίσει να λειτουργεί το ΚΥ Στρυμονικού σε 24ωρη βάση, με μόνιμο προσωπικό, πλήρως στελεχωμένο και με σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας για όλους.

Με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ηράκλειας σημειώνει ότι «η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία, ούτε μεμονωμένη. Γίνεται σε όλο το νομό, σε όλη την επικράτεια με στόχο τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Είναι το αποτέλεσμα της βάρβαρης και ανάλγητης αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ και υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, που επιδιώκουν βήμα-βήμα τη συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος των πενιχρών πλέον εισοδημάτων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

Καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών να πάρουν θέση ενάντια σε τέτοιες ενέργειες και να αφήσουν κατά μέρος τις δικαιολογίες ότι τέτοια ζητήματα τάχα «δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων τους».

Παράλληλα, η ΚΟΒ Υγείας Σερρών του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της απαιτεί να μην κλείσει ή υπολειτουργήσει καμία δημόσια μονάδα Υγείας, Κέντρο Υγείας, εργαστήριο ή κλινική νοσοκομείου. Και καλεί το λαό «να απορρίψει συνολικά αυτήν την επίθεση, να μη συμβιβαστεί με την πολιτική που μεγαλώνει συνεχώς το χάσμα ανάμεσα στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρουν σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία. Να δυναμώσει τον αγώνα για αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν, με κριτήριο την κάλυψη των εργατικών - λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου».