Παρασκευή 10/01/2020 - 15:41
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Δίκαια αιτήματα για την επιβίωση και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους

Αντιπροσωπεία των ΔΣ των Σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΕΕΤΕ ΟΤΕ Μαγνησίας συναντήθηκαν με μέλη της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, που βρίσκονται σε πολυήμερο απεργιακό αγώνα παρουσίασαν τα δίκαια αιτήματά τους για την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ.

Ακόμη κατήγγειλαν ότι η εργοδοσία και ο μονοπωλιακός όμιλος, αποθρασυμένος από την κυβερνητική στήριξη, έχουν εξαπολύσει επιχείρηση συκοφάντησης και διάσπασης του αγώνα τους, καθώς επίσης και επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων με τη παρέμβαση της Αστυνομίας και τη σύλληψη πέντε συνδικαλιστών στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη συστηματική αποσιώπηση του αγώνα τους από τα κεντρικά ΜΜΕ.

Τα μέλη της ΤΕ Μαγνησίας απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους του ΟΤΕ δήλωσαν ότι στηρίζουν το δίκαιο αγώνα τους. Ο αγώνας τους ενάντια στις απολύσεις, στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Είναι αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλεία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Ο αγώνας αυτός περνά μέσα από τη σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου και την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι συνέχεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, διατηρώντας την εργατική νομοθεσία προσαρμοσμένη στις ανάγκες των εργοδοτών.

Τα μέλη της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι το ΚΚΕ κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή με την οποία απαιτεί από την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε: Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως ορίζει και η εργατική νομοθεσία. Να παρέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να ακυρώσει τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας, οι οποίοι είναι παράνομοι. Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, που αφορούν τη δυνατότητα επιβίωσης και κάλυψης των σύγχρονων αναγκών τους.