Τρίτη 25/02/2020 - 22:22
ΑΜΦΙΣΣΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 77χρονα από την ίδρυση της ΕΠΟΝ (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα την Κυριακή η εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσε το Παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η ΚΝΕ για τα 77 χρόνια από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ.

Η εκδήλωση άνοιξε με προβολή βίντεο από τις πρώτες μέρες της απελευθέρωσης της Αθήνας. Ακολούθησε χαιρετισμός της ΚΝΕ από τον Ανδρέα Λιάκο.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Παρατήματος Δημήτρης Σπανόπουλος, στην οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η ΕΠΟΝ έδωσε σε φοβερές συνθήκες τη μάχη ενάντια στον κατακτητή, αλλά και για τα δικαιώματα της νεολαίας στο ψωμί, στη δουλειά, στον Πολιτισμό, ενάντια στα ναρκωτικά. Από τις γραμμές της πέρασαν 600.000 νέοι, από τους οποίους ένα μεγάλο ποσοστό εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ. Ως πραγματικά μαχητική οργάνωση νεολαίας, η ΕΠΟΝ ήταν ένα μεγάλο σχολείο που διαπαιδαγώγησε τη νέα γενιά με τις αξίες του αγώνα, της συλλογικότητας, της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας. Μέσα από την αναπτυγμένη αλληλεγγύη της οργανωμένης ζωής, οι ΕΠΟΝίτες γνώρισαν την πραγματική αξία της ζωής».

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα και αντιστασιακά τραγούδια από τους Ντίνο Κυριανάκη, Δημήτρη Μουζουκέ και Ευθύμιο Κούκο.