Τετάρτη 18/03/2020 - 20:01
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση για την κατάσταση στην Υγεία και στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Πηγή: Eurokinissi

Για διαλυτική κατάσταση που επικρατεί και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας τις τελευταίες μέρες κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λευκάδας του ΚΚΕ (διαβάστε αναλυτικά εδώ).

«Η τελευταία πράξη συνειδητής αποψίλωσης του νοσοκομείου είναι η "αρπαγή" με ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου μηχανημάτων υποβοήθησης της αναπνοής ("αναπνευστήρες"). Επίσης, "ξήλωσαν" τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (6 κρεβάτια) η οποία, παρότι κρίσιμης σημασίας, για το ρόλο του νοσοκομείου στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, δεν έχει ανοίξει καθόλου από την έναρξη λειτουργίας του. Η δικαιολογία είναι ότι θα είναι πιο χρήσιμα στα λεγόμενα νοσοκομεία αναφοράς. Όμως η πραγματική αιτία είναι ότι ούτε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν θέλουν να χρηματοδοτήσουν μιαν αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες λαϊκές ανάγκες», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Επίσης, υπογραμμίζει πως «αποδεικνύεται, με τραγικό τρόπο, ότι κοινωνικά αγαθά, όπως η Υγεία, δεν μπορούν να αφεθούν στο έλεος του κέρδους, στους ασύδοτους νόμους της αγοράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σημερινό κράτος δεν μπορεί ούτε τα απλά, τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης και προστασίας να εξασφαλίσει».