Σάββατο 11/04/2020 - 13:06
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

Καταγγέλλει το νέο ΝΑΤΟϊκό κέντρο που στήνει η κυβέρνηση στη Σούδα

Το νέο ΝΑΤΟϊκό κέντρο «αντιεροπορικής και αντιπυραυλικής αριστείας» που στήνει η κυβέρνηση στη Σούδα, με στόχο τη βελτίωση των σχετικών δολοφονικών δυνατοτήτων της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων (μέλος της ΕΕΔΥΕ).

«Δεν περνά απαρατήρητο ότι πρόκειται για άλλη μια υπόθεση όπου η ΝΔ πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει μεταξύ άλλων η Επιτροπή Ειρήνης, προσθέτοντας ότι «τέτοιο αίτημα για την ίδρυση Κέντρου Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Αριστείας στη χώρα μας είχε υποβληθεί στο ΝΑΤΟ τουλάχιστον από το Νοέμβρη 2018. Μάλιστα λέγεται από γνώστες της υπόθεσης ότι αποτελούσε ένα από τα "χαρτιά" που κουβαλούσε η ελληνική αντιπροσωπεία στην Ουάσιγκτον, το Δεκέμβρη εκείνου του χρόνου, για τον περιλάλητο πρώτο "Στρατηγικό Διάλογο" Ελλάδας - ΗΠΑ, ως "καινοτόμα" πρόταση συνεργασίας σε στρατιωτικό επίπεδο, και άλλη μια απόδειξη της αποφασιστικότητας του ΣΥΡΙΖΑ να υπηρετήσει τη ΝΑΤΟική προτεραιότητα "θωράκισης της ΝΑ Μεσογείου"».

Κι επισημαίνει ακόμα μεταξύ άλλων ότι όλα αυτά συμβαίνουν «ενώ η χώρα μας αναλαμβάνει αναλαμβάνει ρόλο "κόμβου" για πρόσφυγες και μετανάστες που θα "διασωθούν" από τα πλοία της Ευρωπαϊκής Ναυτικής Δυνάμεως (EUMARFOR) που θα περιπολούν την Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης "Σοφία" διαμορφώνοντας από τώρα τις προϋποθέσεις για νέες Μόριες, με το ρόλο της Σούδας για μια ακόμη φορά να είναι καίριος καθώς φαίνεται να είναι ένα κέντρο υποδοχής.

Αυτό δείχνει άλλωστε και η εμπειρία της Γαλλίας και της Ιταλίας, όπου κατευθύνεται μέχρι τώρα το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστευτικών ροών από τη Β. Αφρική. Οσο κι αν οι "εταίροι" δεσμεύονται για "επιμερισμό των βαρών", ο διπλός εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν από την Τουρκία, δημιουργεί προηγούμενο και επιβεβαιώνει την άμεση συσχέτιση του Προσφυγικού με τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και αποστολές. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη επιχείρηση εγκλωβίζει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας σε ανταγωνισμούς επικίνδυνους για τα λαϊκά συμφέροντα».

Η Επιτροπή Ειρήνης απαιτεί:

- Να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.

- Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

- Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

- Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδεςτων λαών!

(Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης).