Κυριακή 10/05/2020 - 21:13
ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ -ΤΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΝΕ

Εκδήλωση στον Παλαμά για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και τη Βαγγελίτσα Κουσιάντζα (ΦΩΤΟ)

Με ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος στις 9 Μάη 75 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών και ταυτόχρονα των 73 χρόνων από τη εκτέλεση της Βαγγελίτσας Κουσιάντζα, κομμουνίστριας δασκάλας από τον Παλαμά και μαχήτριας του ΔΣΕ, η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και το ΤΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ, πραγματοποίησαν το Σάββατο 9 Μάη συμβολική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Παλαμά.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αποστόλης Σκουφης μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ που τόνισε την ανάγκη οι νέοι να γνωρίζουν ότι ο πόλεμος ήταν ιμπεριαλιστικός και έγινε για το μοίρασμα των αγορών και ότι στόχος ήταν η ΕΣΣΔ και το χτύπημα της σοσιαλιστικής χώρας που ήταν καρφί για τους κάθε λογής ιμπεριαλιστές. Πρόσθεσε πως τα μέλη της ΚΝΕ τιμούν τους μαχητές που έδωσαν τη ζωή τους για μια λεύτερη πατρίδα, όπως η Βαγγελίτσα, ηρωίδα του λαού μας και φωτεινό παράδειγμα για τη νεολαία.

Στη συνέχεια ο Πάνος Τζόκας, μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ μιλώντας στην εκδήλωση αναφέρθηκε στη σημασία της 9ης του Μάη μέρα που οι λαοί με πρωτεργάτη το σοβιετικό τσάκισαν τον φασισμό. «Είμαστε περήφανοι και για το δικό μας λαό που με μπροστάρη το ΚΚΕ δημιούργησε το έπος της ΕΑΜικής αντίστασης και πάλεψε ενάντια στον φασίστα κατακτητή. Μέσα σε αυτούς που πάλεψαν ήταν και η κομμουνίστρια δασκάλα η Παλαμιώτισσα Βαγγελίτσα Κουσιάντζα που οι δοσίλογοι και προδότες εκτέλεσαν γιατί αγωνιζόταν για μια λεύτερη και σοσιαλιστική Ελλάδα. Σήμερα τα βουνά που αντιλάλησε το αντάρτικο τουφέκι του ΕΛΑΣ τα ξεπουλούν και τα καταστρέφουν για το κέρδος των μονοπωλίων που επενδύουν στη λεγόμενη πράσινη ενέργεια. Δεν θα το επιτρέψουμε».

Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στην τιμητική πλακέτα της Βαγγελίτσας Κουσιάντζα από τη Χριστίνα Μπεκιάρη, μέλος της Επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, τη Μαρίνα Φυτσιλή, γραμματέα του ΤΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ και το Σωτήρη Στουρνάρα πρόεδρο του παραρτήματος Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.