Παρασκευή 29/05/2020 - 18:09
ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Παρεμβάσεις στις πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού για τη νέα αντιπυρική περίοδο

Με την ευκαιρία της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, κλιμάκια της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αστέρη Χαλάτση και Ηλία Στουρνάρα πραγματοποίησαν επισκέψεις σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Ν. Καρδίτσας.

Στις συναντήσεις που είχαν με τους πυροσβέστες παρουσίασαν τις απόψεις του Κόμματος για την αντιπυρική προστασία της περιοχής, επεσήμαναν τα προβλήματα που συσσώρευσαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων με τις αναιμικές χρηματοδοτήσεις και την πανσπερμία εργασιακών σχέσεων και μοίρασαν την Επερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την νέα αντιπυρική περίοδο.

Στις συζητήσεις με τους πυροσβέστες αναδείχτηκαν οι ελλείψεις σε ατομικό εξοπλισμό (στολές, άρβυλα κ.λπ.), ο ανεπαρκής και πεπαλαιωμένος τεχνικός εξοπλισμός (οχήματα, κλίμακες κ.λπ.) και τα ιδιαίτερα προβλήματα που δημιουργεί το νέο νομοσχέδιο (κατάργηση κανονισμού μεταθέσεων, οικογενειακά επιδόματα κ.λπ.). Ξεχωριστή ήταν η αναφορά στις κτιριακές υποδομές (παλαιοί στάβλοι στον Παλαμά, έλλειψη αποχετευτικού συστήματος στην Καρδίτσα, ανεπαρκείς χώροι στο Μουζάκι) και γενικά ασυντήρητα κτήρια που η συντήρηση τους επαφίεται σε χορηγίες και εθελοντική εργασία.

Τα μέλη του κλιμακίου του ΚΚΕ εξέφρασαν την πάγια θέση του Κόμματος στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των πυροσβεστών. Απόδειξη είναι και οι δεκάδες παρεμβάσεις του στη Βουλή όπως και αυτή για τη νέα αντιπυρική περίοδο του 2020.