Παρασκευή 05/06/2020 - 08:07
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ

Πλούσια δραστηριότητα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πλούσια πολιτική δραστηριότητα αναπτύσσουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την 5η Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που ειδικά φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού γίνεται στον απόηχο του νόμου για το Περιβάλλον που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, ο οποίος σηματοδοτεί μια γενική επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, σε δάση, αιγιαλούς ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές.

Την ίδια στιγμή, κάτοικοι, φορείς και σωματεία εργαζομένων αντιδρούν στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών, στην καύση απορριμάτων από μεγάλες επιχειρήσεις και απαιτούν λύσεις στο εκρηκτικό πρόβλημα με τη διαχείριση απορριμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργανώνουν πολύμορφες παρεμβάσεις και εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Εξόρμηση στον πεζόδρομο της Κατερίνης διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ, ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Πιέρια. Μετά την εξόρμηση θα ακολουθήσει περιοδεία στο χωριό Κάτω Μηλιά από κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αντώνη Παπαδόπουλο, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας.

Εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 5 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ στις 7.30 το απόγευμα, στο αίθριο έξω από το Αμφιθέατρο «Κουμουνδούρος» (παλιά Νομαρχία).

Συγκέντρωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει στις 7 μ.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη, η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ. Ομιλητής θα είναι ο Βασίλης Καταπόδης, γραμματέας της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

Εκδήλωση διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ στις 7.00 μ.μ., στον Ταρσανά στη Σκάλα Ποταμιάς, για τα ζητήματα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας του νησιού και την προστασία του περιβάλλοντος. Θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ.

Η Οργάνωση της ΚΝΕ στην Τήνο παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει τη νεολαία του νησιού σε ποδηλατοδρομία στις 5 Ιούνη «για να στείλουμε το μήνυμα: Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε! Αντιστεκόμαστε σταθερά και αποφασισμένα για να προστατέψουμε το περιβάλλον του τόπου μας και τη ζωή μας! Δεν ανεχόμαστε την καταστολή σε φίλους και συγγενείς μας επειδή αντιστέκονται!», όπως αναφέρει στο κάλεσμά της.

Η Οργάνωση Βάσης ΚΝΕ Μοσχάτου - Ταύρου καλεί το λαό του Ταύρου και του Μοσχάτου σε συγκέντρωση στο πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων, την Παρασκευή 5 Ιούνη στις 18.00 στο πλαίσιο της διεκδίκησης ελεύθερων χώρων και της αξιοποίησής τους προς όφελος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Πλούσια δραστηριότητα έχει προγραμματίσει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα:

  • Την Παρασκευή 5 Ιούνη στις 18.30, εκδρομή στο δάσος του «Σέιχ Σου» και συζήτηση με θέμα: «Τα κέρδη τους μολύνουν τη ζωή μας» από την ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης.
  • Οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν διήμερο δράσης μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Ιούνη στις 18.00, οργανώνεται πολυδραστηριότητα από το Λευκό Πύργο έως τη Νέα Παραλία και το Σάββατο 6 Ιούνη στις 11.00, καθαρισμός της Παραλίας Νέας Κρήνης.
  • Η Μαθητική ΟΒ Νάουσας διοργανώνει escape room για το Περιβάλλον την Πέμπτη 4 Ιούνη στις 19.00, στο πάρκο Νάουσας.
  • Η Μαθητική ΟΒ Γιαννιτσών διοργανώνει escape room για το Περιβάλλον την Παρασκευή 5 Ιούνη στις 19.00, στο Πολυκέντρο Γιαννιτσών.
  • Η Μαθητική ΟΒ Βέροιας διοργανώνει escape room για το Περιβάλλον το Σάββατο 6 Ιούνη στις 19.00, στην πλατεία Ελιάς.
  • Η Μαθητική ΟΒ Κατερίνης διοργανώνει escape room για το Περιβάλλον την Κυριακή 7 Ιούνη στις 18.00, στο πάρκο Κατερίνης.

Για την 5η Ιούνη, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Δυτική Ελλάδα έχουν προγραμματίσει:

Αχαΐα:

  • Νότιο Πάρκο Πάτρας, 7.00 μ.μ.
  • Εργατικές Κατοικίες Αγίου Νεκταρίου με αφορμή τον εμπαιγμό που δέχονται εδώ και χρόνια οι κάτοικοι από όλες τις κυβερνήσεις λόγω της μη απομάκρυνσης του αμίαντου από τα σπίτια τους, στις 7.00 μ.μ.
  • Στην αγορά του Αιγίου με αφορμή το πρόβλημα των σκουπιδιών.

Αιτωλοακαρνανία:

  • Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου και την αγορά της πόλης, στις 7.00 μ.μ.

Ηλεία:

  • Στην αγορά του Πύργου, στις 11.00 π.μ.
  • Στην αγορά της Αμαλιάδας, στις 11.00 π.μ.

Ζάκυνθος:

  • Στην περιοχή Βολίμες με αφορμή τα σχέδια για παράδοση της περιοχής στις ορέξεις του τουριστικού κεφαλαίου (Εμίρης) που θα αποκλείει ακόμα και την πρόσβαση των κατοίκων στη θάλασσα, στις 10.00 π.μ.

Κεφαλονιά:

  • Μικροφωνική στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, στις 10.00 π.μ.
  • Μικροφωνική στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου, στις 10.00 π.μ.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Κρήτη μπροστά στην Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος οργανώνουν πολύμορφη δραστηριότητα.

  • Ηράκλειο, Πάρκο Γεωργιάδη, στις 11.00
  • Χανιά, πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, 10.30
  • Ρέθυμνο, Παραλία Περιβολίων, 10.00

Επίσης, στο Ηράκλειο, στις 20.00, στο Στέκι της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας, θα γίνει συζήτηση με θέμα «Τα κέρδη τους καταστρέφουν το περιβάλλον! Μπορούμε να τραβήξουμε άλλο δρόμο! Με αναβαθμισμένο επίπεδο ζωής και προστασία του περιβάλλοντος προς όφελος του λαού!». Θα μιλήσει ο Βάγιας Βάγιας, μέλος ΚΣ της ΚΝΕ.

Παράλληλα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης και θα καταθέσει υπόμνημα με διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής.