Τρίτη 04/08/2020 - 21:36
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχόλιο για το άρθρο «Περί ομοψυχίας» του βουλευτή Σάμου της ΝΔ

Το σύγχρονο «Ούλοι Εμείς Εφέντη» μπορεί να γίνει πράξη όταν απαλλαγεί από τον βραχνά του καπιταλισμού σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ σχολιάζοντας πρόσφατο άρθρο του βουλευτή Σάμου της ΝΔ Χρ. Στεφανάδη «Περί ομοψυχίας» όπου εξιστορεί το πασίγνωστο ικαριακό γεγονός με τον «Τούρκο Αγά» και το πώς προέκυψε το «Ούλοι Εμείς Εφέντη».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η ιστορία όντως διδάσκει πως όταν ο λαός είναι ενωμένος, παλεύει και διεκδικεί τα δικαιώματά του, για να ζήσουν καλύτερες μέρες τα παιδιά του, είναι πάντα νικητής. Όλες του οι κατακτήσεις κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα, σαν κι αυτούς που έδωσαν οι Ικαριώτες ενάντια στο τυραννικό καθεστώς.

Θυμίζουμε ακόμα ότι ο ικαριώτικος λαός έλεγε με τη στάση του το "Ούλοι Εμείς Εφέντη" απέναντι στο αστικό κράτος που καταπίεζε τους εργαζόμενους και τον λαό και είχε καταδικάσει σε φυλακές, εξορίες και εκτελέσεις τα καλύτερα παιδιά του.

Στις μέρες μας, ο "Αγάς" είναι τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες που φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού μνημόνια και χαράτσια, κατασχέσεις, σπιτιών και περιουσιών, φτώχεια κι ανεργία, απληρωσιά και απολύσεις, κλοπή συντάξεων και αποθεματικών, καταστολή κινητοποιήσεων, "ιδιώνυμο" απεργιών και συγκεντρώσεων.

Η "ομοψυχία", την οποία επικαλούνται όλα τα αστικά επιτελεία, δεν αφορά την πλειοψηφία του ελληνικού λαού η οποία στενάζει κάτω από τις ορέξεις των σύγχρονων "Αγάδων" και "Εφέντηδων" :

Των μεγαλοβιομηχάνων που ξεζουμίζουν τους εργάτες. Των μεγαλοξενοδόχων που παρά την υγειονομική κρίση έχουν να ζήσουν για δέκα ζωές, των κλινικαρχών που αποφασίζουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Των κυβερνητικών κολαούζων, όλων αυτών, με τις γονυπετείς τους ικεσίες στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για "διασφάλιση των συνόρων μας", αφού πρώτα έχουν μετατρέψει την ελληνική επικράτεια σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Το σύγχρονο "Ούλοι Εμείς Εφέντη" μπορεί να γίνει πράξη μόνο όταν ο ελληνικός λαός πιστέψει στη δική του δύναμη για τον πλούτο που παράγει με τα δικά του χέρια, αλλά τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα-"Αγάδες". Γίνεται πράξη μόνο όταν απαλλαγεί μια και καλή από τους βραχνάδες του καπιταλιστικού συστήματος και των εργαλείων του που γεννούν πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».