Τρίτη 19/05/2015 - 14:23

Από την Τετάρτη αρχίζουν νέες συνομιλίες στο «Brussels Group»

Αρχίζουν αύριο δια ζώσης οι συνομιλίες σε επίπεδο «Brussels Group» για την κατάρτιση των αντιλαϊκών μέτρων που θα περιλαμβάνει η συμφωνία.

Τα κλιμάκια της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Δευτέρας.

Είναι πιθανό να γίνει μια ακόμη τηλεδιάσκεψη απόψε για να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα και οι λεπτομέρειες των συζητήσεων στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει να συζητηθεί το θέμα -έστω και ανεπισήμως- στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα γίνει στη Ρίγα της Λετονίας την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Γερμανός αξιωματούχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν αναμένεται απόφαση για την Ελλάδα στη Ρίγα.

Όμως και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να «κλείσει» η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε στο «STAR» ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, εκτιμώντας ότι «είναι θέμα εβδομάδας».

Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον «AΝΤ1» δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα επιτευχθεί συμφωνία. Όπως είπε, καταληκτική ημερομηνία είναι η 5η Ιούνη που πρέπει να πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ.